VeChain και SingularityNET δημιουργούν συμμαχία για την αξιοποίηση της τεχνητής νοημοσύνης στη μάχη κατά της κλιματικής αλλαγής

Η εταιρεία τεχνολογίας blockchain VeChain και η εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης SingularityNET ένωσαν τις δυνάμεις τους σε μια νέα συνεργασία με στόχο την καταπολέμηση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής μέσω της συγχώνευσης των τεχνολογιών blockchain και AI.

Τον τελευταίο καιρό, ο κλάδος των κρυπτονομισμάτων έχει γίνει μάρτυρας μιας αυξανόμενης τάσης συνεργασίας μεταξύ blockchain και AI, καθώς αυτοί οι δύο τομείς αιχμής αναγνωρίζουν τις δυνητικές συνέργειες που προσφέρουν.

Στις 24 Αυγούστου, η VeChain, ένα blockchain που φημίζεται για τη συμβατότητα έξυπνων συμβολαίων και τις δυνατότητες παρακολούθησης της εφοδιαστικής αλυσίδας, παρουσίασε μια επιδραστική συνεργασία με το SingularityNET, μια αποκεντρωμένη πλατφόρμα για την ανταλλαγή υπηρεσιών τεχνητής νοημοσύνης.

Σύμφωνα με κοινή δήλωση, η συνεργασία αυτή επιδιώκει να συνδυάσει τις δυνατότητες επιχειρηματικών δεδομένων της VeChain με τους προηγμένους αλγορίθμους AI της SingularityNET. Ο στόχος είναι να ενισχυθεί η αυτοματοποίηση των χειροκίνητων διαδικασιών και να παρέχονται πληροφορίες για τα δεδομένα σε πραγματικό χρόνο.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της SingularityNET, Ben Goertzel, τόνισε την εγγενή συμβατότητα μεταξύ blockchain και AI, υπογραμμίζοντας πώς μπορούν μαζί να αντιμετωπίσουν προκλήσεις με τις οποίες οι συμβατικές μεθοδολογίες συχνά δυσκολεύονται. Ο Goertzel παρατήρησε ότι τα τελευταία χρόνια έχουν καταδείξει τις εξαιρετικές δυνατότητες που ξεκλειδώνονται όταν οι σωστοί αλγόριθμοι AI συγκλίνουν με σχετικά δεδομένα και ισχυρή επεξεργαστική ισχύ.

Για να καταδείξει τις δυνατότητες της σύμπραξης, ο Goertzel οραματίστηκε ένα σενάριο στο οποίο η AI αξιοποιεί τα δεδομένα blockchain της VeChain για να ανακαλύψει καινοτόμες μεθόδους βελτιστοποίησης των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και ελαχιστοποίησης της ρύπανσης – ένα κρίσιμο εγχείρημα για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.

Ο επικεφαλής τεχνολογίας της VeChain, Antonio Senatore, πρόσθεσε τη δική του οπτική γωνία, σημειώνοντας ότι το blockchain και η ΤΝ μπορούν να καταλύσουν μετασχηματιστικές δυνατότητες σε όλους τους κλάδους, εγκαινιάζοντας νέες επιχειρησιακές οδούς.

Η διασταύρωση της τεχνητής νοημοσύνης και του blockchain κερδίζει συνεχώς έδαφος. Τον Ιούλιο, η εταιρεία εξόρυξης Bitcoin Hive Blockchain άλλαξε την επιχειρηματική της στρατηγική, υιοθετώντας την AI ως μέρος των επιδιώξεών της στο εξελισσόμενο τοπίο. Ο Aydin Kilic, διευθύνων σύμβουλος της Hive Digital Technologies, αναγνώρισε ότι το blockchain και η AI αποτελούν διπλούς πυλώνες του Web3.

Με παρόμοιο τρόπο, το  Ethereum layer-2 scaling network Polygon ενσωμάτωσε τον Ιούνιο την τεχνολογία AI. Αυτή η διεπαφή AI, με την ονομασία Polygon Copilot, διευκολύνει την πρόσβαση των προγραμματιστών σε αναλύσεις και πληροφορίες για αποκεντρωμένες εφαρμογές (DApps) στο δίκτυο.

Ο Dr. Daoyuan Wu, ερευνητής AI που συνδέεται με το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Nanyang της Σιγκαπούρης και την MetaTrust Labs, παρατήρησε ότι η εγγενής αυτονομία της AI εναρμονίζεται άψογα με τα αποκεντρωμένα και αυτοδιοικούμενα χαρακτηριστικά του blockchain και των έξυπνων συμβολαίων. Τόνισε τη δυνατότητα της ΤΝ να μετατοπίσει το σημερινό παράδειγμα κεντρικής διακυβέρνησης που είναι διάχυτο στο οικοσύστημα blockchain προς μια πραγματική αποκέντρωση.

Η MetaTrust Labs εργάζεται παράλληλα σε ένα πρωτοποριακό έργο με την ονομασία GPTScan, το οποίο συγχωνεύει τον Generative Pre-training Transformer (GPT) και τη στατική ανάλυση για την ανίχνευση τρωτών σημείων λογικής σε έξυπνα συμβόλαια. Ο Dr. Daoyuan τόνισε ότι το GPTScan αντιπροσωπεύει ένα νέο εργαλείο που χρησιμοποιεί το GPT για τον εντοπισμό πιθανών ευάλωτων λειτουργιών που βασίζονται σε σενάρια και ιδιότητες σε επίπεδο κώδικα.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: