Η Tether υποστηρίζει το ρυθμιστικό απόθεμα ρευστότητας 3,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων, επιβεβαιώνει τη διαφάνεια του USDT στην τελευταία έκθεση

Η Tether, ο εξέχων εκδότης σταθερών νομισμάτων, συνεχίζει να διατηρεί ένα σημαντικό μαξιλάρι ρευστότητας ύψους περίπου 3,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων, μια στρατηγική κίνηση που αποσκοπεί στη διασφάλιση της σταθερότητας εντός του οικοσυστήματος Tether και στην ενίσχυση της εμπιστοσύνης μεταξύ των ενδιαφερομένων μερών.

Η τελευταία έκθεση σχετικά με τα αποθεματικά της Tether, που δημοσιεύθηκε στις 24 Αυγούστου, ρίχνει φως σε ένα συλλογικό πλεόνασμα κεφαλαίου των μετόχων ύψους 3,29 δισεκατομμυρίων δολαρίων, το οποίο κατανέμεται αποτελεσματικά σε 15 διαφορετικά οικοσυστήματα blockchain. Ενώ η Tether διατηρεί το δικαίωμα να εκδίδει tokens USDT σε εκατομμύρια μέσα σε διάφορα οικοσυστήματα, είναι αξιοσημείωτο ότι το Algorand και το Polygon ξεχωρίζουν ως εξαιρέσεις.

Μεταξύ των οικοσυστημάτων, το Solana αναδεικνύεται ως ηγέτης όσον αφορά την αξία των προ-εγκεκριμένων εκδόσεων, με το εντυπωσιακό ποσό των 1,57 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Ακολουθούν το Ethereum και το Tron, εξασφαλίζοντας τη δεύτερη και την τρίτη θέση με προεγκρίσεις εκδόσεων ύψους 617 εκατομμυρίων δολαρίων και 353 εκατομμυρίων δολαρίων, αντίστοιχα.

Παρά τις αποκαλύψεις αυτές, η Tether δεν έχει ακόμη απαντήσει σε ερωτήματα του CryptoGrafos σχετικά με τη σημασία της προέγκρισης όσον αφορά τη διατήρηση της διαφάνειας και την καλλιέργεια εμπιστοσύνης, ιδίως μεταξύ του ευρύτερου κοινού.

Σε μια συνολική ανάλυση, τα περιουσιακά στοιχεία του Tether ανέρχονται συνολικά σε 86,1 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ οι συνολικές υποχρεώσεις ανέρχονται σε 82,8 δισεκατομμύρια δολάρια. Αυτή η αντιπαράθεση επιβεβαιώνει μια αξιοσημείωτη κάλυψη αποθεμάτων άνω του 100%.

Ωστόσο, είναι σημαντικό να διακρίνουμε ότι τα άλλα stablecoins της Tether, όπως τα XAUT, EURT, MXNT και CNHT, δεν επωφελούνται από το ίδιο ισχυρό μαξιλάρι ρευστότητας όπως το USDT. Η έκθεση υπογραμμίζει ότι αυτά τα άλλα stablecoins που εκδίδονται από την Tether δεν διαθέτουν τις απαραίτητες ισορροπίες για την αποτελεσματική απορρόφηση και διατήρηση ενός 1-1 peg, ιδίως σε περιόδους αναταραχής της αγοράς.

Σε μια αξιοσημείωτη αλλαγή, η έκθεση διαφάνειας της Tether αμφισβητεί άμεσα τις επίμονες ανησυχίες που περιβάλλουν τη ρευστότητα και την υποστήριξη περιουσιακών στοιχείων του stablecoin. Ειδικότερα, τον Οκτώβριο του 2021, η Tether υπέστη πρόστιμο ύψους 41 εκατομμυρίων δολαρίων από την Επιτροπή Εμπορευματικών Συμβολαίων Μελλοντικής Διαπραγμάτευσης (CFTC) για τη διάδοση “ψευδών” πληροφοριών σχετικά με τα αποθεματικά της. Ωστόσο, καμία πρόσφατη έκθεση διαφάνειας της Tether δεν έχει επισημανθεί από τις αρχές κατά τα δύο χρόνια που μεσολάβησαν από εκείνο το περιστατικό.

Πρόσφατα, η Tether αποφάσισε να διακόψει την έκδοση Bitcoin του USDT, γνωστή ως Bitcoin OmniLayer. Παρόλο που δεν θα εκδοθούν νέα token Tether στο Bitcoin Omni Layer, Kusama ή Bitcoin Cash, προχωρώντας προς τα εμπρός, οι επιλογές εξαργύρωσης θα παραμείνουν προσβάσιμες για τουλάχιστον ένα έτος από την ημερομηνία ανακοίνωσης.

Η ομάδα OmniLayer εξέφρασε την άποψη ότι αντιμετώπισε προκλήσεις λόγω της έλλειψης ευρέως διαδεδομένων tokens και της αυξανόμενης διαθεσιμότητας του USDT σε εναλλακτικά blockchains. Κατά συνέπεια, τα ανταλλακτήρια άρχισαν να χρησιμοποιούν εναλλακτικά στρώματα μεταφοράς αντί της Omni. Η Tether ανέφερε μια πιθανή επανεξέταση της επανέκδοσης της έκδοσης Omni Layer, εάν η χρήση του Omni γνωρίσει μια αναζωπύρωση.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: