Η PayPal συμμετέχει στο αυστραλιανό ανταλλακτήριο καθώς οι παραδοσιακές τράπεζες αντιδρούν στα κρύπτο

Σε απάντηση στους αυξανόμενους περιορισμούς που επιβάλλονται από τις παραδοσιακές τράπεζες στις συναλλαγές ανταλλαγής κρυπτονομισμάτων, ο διευθύνων σύμβουλος της Independent Reserve, μιας αυστραλιανής ανταλλαγής κρυπτονομισμάτων, αποκάλυψε μια στρατηγική συνεργασία με την PayPal. Η συνεργασία αυτή αποσκοπεί στη δημιουργία μιας ασφαλούς ράμπας εισόδου για τους πελάτες της Independent Reserve, επιτρέποντάς τους να χρηματοδοτούν απευθείας τους λογαριασμούς κρύπτο τους χρησιμοποιώντας fiat από τα πορτοφόλια τους στην PayPal. Επιπλέον, η ενσωμάτωση θα επιτρέπει στους χρήστες να αποσύρουν χρήματα από το ανταλλακτήριο κρύπτο πίσω στους λογαριασμούς τους PayPal.

Ο Adrian Przelozny, διευθύνων σύμβουλος της Independent Reserve, μίλησε για τη σημασία αυτής της συνεργασίας. Τόνισε ότι πέρα από την παροχή πρόσθετων επιλογών για τους Αυστραλούς επενδυτές κρύπτo, η συμμαχία χρησιμεύει επίσης ως προληπτικό μέτρο έναντι πιθανών εκτεταμένων αντιδράσεων από τις παραδοσιακές τράπεζες προς τη βιομηχανία κρυπτονομισμάτων. Η κίνηση αυτή έρχεται στον απόηχο της κλιμάκωσης των περιορισμών από διάφορα εξέχοντα τραπεζικά ιδρύματα της Αυστραλίας, όπως η Bendigo Bank, η Commonwealth Bank, η National Australia Bank (NAB), η Westpac και η ANZ. Αυτές οι τράπεζες έχουν επιβάλει περιορισμούς και αποκλεισμούς στους πελάτες που επιδιώκουν να συμμετάσχουν σε καταθέσεις και αναλήψεις που σχετίζονται με κρυπτονομίσματα.

Ξεκινώντας με τους αυστηρούς κανονισμούς της Commonwealth Bank, όπως το μηνιαίο ανώτατο όριο των 10.000 δολαρίων για τις καταθέσεις σε ανταλλακτήρια κρύπτο, το τοπίο έχει δει την κατάργηση των άμεσων καταθέσεων και το μπλοκάρισμα ορισμένων πληρωμών “υψηλού κινδύνου”. Αντίθετα, η συνεργασία της Independent Reserve με την PayPal παρουσιάζει μια πιο ευνοϊκή προσέγγιση. Πρόκειται για την πρώτη περίπτωση συνεργασίας μεταξύ της PayPal και ενός ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού (APAC). Ο Przelozny επαίνεσε την PayPal για την προληπτική στάση της να προσεγγίζει θετικά τον τομέα των κρύπτο, αντί να υιοθετεί τη στάση αποφυγής κινδύνου που ακολουθούν πολλές παραδοσιακές τράπεζες.

Ο Przelozny τόνισε ότι η συνεργασία επωφελείται από ένα πιο γενναιόδωρο ημερήσιο όριο κατάθεσης ύψους 5.000 δολαρίων για τα κεφάλαια που αποστέλλονται στο ανταλλακτήριο μέσω PayPal ή πιστωτικής κάρτας, μια σημαντική βελτίωση σε σχέση με τους περιορισμούς που εφαρμόζουν οι μεγάλες τράπεζες. Ο διευθύνων σύμβουλος της PayPal για την Αυστραλία, Peter Cowan, δήλωσε ότι η συνεργασία αυτή θα αμβλύνει τις πολυπλοκότητες και τους περιορισμούς που σχετίζονται με τη μεταφορά κεφαλαίων από και προς τα ανταλλακτήρια ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων, βελτιώνοντας έτσι την προσβασιμότητα για τους Αυστραλούς επενδυτές κρύπτο. Οι αναλήψεις σε πραγματικό χρόνο στα πορτοφόλια της PayPal θα διευκολυνθούν επίσης μέσω αυτής της ολοκλήρωσης.

Η αισιοδοξία του Cowan επεκτάθηκε και στην ευρύτερη άποψή του για τα ψηφιακά νομίσματα, καθώς πιστεύει ότι το μέλλον του χρήματος είναι αναπόφευκτα ψηφιακό. Εξέφρασε την πεποίθησή του ότι τα ψηφιακά νομίσματα διαθέτουν τη δυνατότητα να φέρουν επανάσταση στη χρηματοοικονομική τεχνολογία και στη συνέχεια να συμβάλουν στις οικονομικές ευκαιρίες και τη χρηματοοικονομική ένταξη. Σε μια σχετική σημείωση, η PayPal εισήγαγε πρόσφατα το δικό της stablecoin, το PYUSD, σε δολάρια ΗΠΑ.

Η συνεργασία μεταξύ της Independent Reserve και της PayPal σηματοδοτεί ένα αξιοσημείωτο βήμα προς τη γεφύρωση του χάσματος μεταξύ των παραδοσιακών χρηματοπιστωτικών συστημάτων και του εκκολαπτόμενου τοπίου των κρυπτονομισμάτων. Καθώς ο τομέας συνεχίζει να εξελίσσεται, συνεργασίες αυτού του είδους ενδέχεται να διαδραματίσουν καθοριστικό ρόλο στη διασφάλιση της απρόσκοπτης ενσωμάτωσης των κρυπτονομισμάτων στο ευρύτερο χρηματοπιστωτικό οικοσύστημα.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: