Η γερμανική dwpbank θα προσφέρει συναλλαγές Bitcoin σε 1.200 θυγατρικές τράπεζες σε νέα πλατφόρμα

Η Deutsche WertpapierService Bank (dwpbank), η οποία προσφέρει επεξεργασία τίτλων σε περίπου 1.200 τράπεζες στη Γερμανία, δημιουργεί μια νέα πλατφόρμα, την wpNex, που θα προσφέρει Bitcoin σε όλους τους πελάτες λιανικής των θυγατρικών της κατά το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους. 

Η νέα υπηρεσία θα διαθέτει λογαριασμούς κρύπτο μαζί με άλλους λογαριασμούς πελατών τραπεζών και δεν θα απαιτεί πρόσθετες διαδικασίες Know Your Customer, σύμφωνα με αναφορές τοπικών μέσων ενημέρωσης.

Στη νέα προσφορά θα συμμετέχουν επίσης ο πάροχος υπηρεσιών Wallet-as-a-service Tangany και η υπηρεσία συναλλαγών ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων tradias της Bankhaus Scheich. Οι πελάτες λιανικής δεν θα κρατούν ιδιωτικά κλειδιά. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Dwpbank, Heiko Beck , δήλωσε ότι  η τράπεζα σχεδιάζει να προσθέσει άλλα κρυπτονομίσματα, ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία και τίτλους με διακριτικά στην υπηρεσία στο μέλλον.

Η MLB Banking ήταν η πρώτη θυγατρική της dwpbank που μπήκε στην πλατφόρμα και έχει ήδη πραγματοποιήσει συναλλαγή σε αυτήν. Ο επικεφαλής επεξεργασίας λογαριασμών και τίτλων της MLP, Paul Utzat, δήλωσε σε δήλωση:

“Στην πύλη πελατών μας MLP, είναι μια λογική προσθήκη στην υπάρχουσα προσφορά διαχείρισης πλούτου.”

Οι λογαριασμοί κρύπτο συνδέονται με λογαριασμούς μετρητών σε ευρώ, επομένως οι συναλλαγές μπορούν να πραγματοποιούνται χωρίς να περάσουν από ξεχωριστό λογαριασμό πληρωμών.

Η Γερμανία έχει ονομαστεί μια από τις πιο ευνοϊκές χώρες στον κόσμο για τα κρύπτο. Η DZ Bank ανακοίνωσε τον Φεβρουάριο ότι προσθέτει κρύπτο στην υπηρεσία διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων της. Η DZ Bank είναι η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας από άποψη ενεργητικού και κεντρικό ίδρυμα για ένα δίκτυο τραπεζικών συνεργατών με 8.500 υποκαταστήματα.

Η γερμανική τράπεζα κρύπτο Nuri, ωστόσο, έκλεισε τον Νοέμβριο υπό την πίεση της αγοράς κρύπτο. Είχε μισό εκατομμύριο πελάτες. Από την παραδοσιακή οικονομική πλευρά, οι μετοχές της Deutsche Bank έπεσαν κατακόρυφα στις 24 Μαρτίου καθώς η αστάθεια εξαπλώθηκε μεταξύ των ευρωπαϊκών τραπεζών. Σύμφωνα με πληροφορίες , το τμήμα διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων της Deutsche Bank DWS βρισκόταν σε συνομιλίες με την tradias για επενδύσεις στην υπηρεσία.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις Crypto ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Author: Dimitrios Alexandridis

Article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: