Ο Nasdaq θα ξεκινήσει υπηρεσίες crypto custody μέχρι το τέλος του δεύτερου τριμήνου: Έκθεση

Η παγκόσμια αγορά κινητών αξιών Nasdaq Inc. ετοιμάζεται να ξεκινήσει τις υπηρεσίες θεματοφυλακής για ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία μέχρι το τέλος του δεύτερου τριμήνου αυτού του έτους, σύμφωνα με το Bloomberg.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, ο όμιλος ανταλλαγής έχει υποβάλει αίτηση για καταστατικό εταιρείας περιορισμένου σκοπού από το Υπουργείο Οικονομικών Υπηρεσιών της Νέας Υόρκης, το οποίο θα εποπτεύει τη νέα επιχείρηση. Ο ανώτερος αντιπρόεδρος του Nasdaq και επικεφαλής της Nasdaq Digital Assets, Ira Auerbach, φέρεται να το αποκάλυψε σε συνέντευξή του στο Παρίσι, δηλώνοντας ότι ο όμιλος δεσμεύεται να διασφαλίσει ότι υπάρχουν όλες οι απαραίτητες ρυθμιστικές εγκρίσεις και η τεχνική υποδομή. 

Αρχικά ανακοινώθηκε τον Σεπτέμβριο , το έργο θα είναι το πρώτο μεγάλο εγχείρημα του χειριστή ανταλλαγής στη βιομηχανία κρύπτο. Το πρώτο βήμα για το τμήμα ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων του Nasdaq θα είναι η προστασία του Bitcoin και Ethereum, με σχέδια να δημιουργήσει τελικά μια ευρεία γκάμα υπηρεσιών για το τμήμα ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων του ομίλου, συμπεριλαμβανομένης της εκτέλεσης για χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, φέρεται να μοιράστηκε η Auerbach. 

Με τα παραδοσιακά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα να εντείνονται για να καλύψουν το κενό που αφήνουν οι χρεοκοπίες στη βιομηχανία κρύπτο, η είσοδος του Nasdaq θα μπορούσε ενδεχομένως να αλλάξει το παιχνίδι για τον κλάδο. Η φήμη και το μέγεθός του στην παγκόσμια αγορά συναλλάγματος θα μπορούσαν να συμβάλουν στην ενίσχυση της εμπιστοσύνης των θεσμικών επενδυτών στην αγορά κρύπτο, ανοίγοντας το δρόμο για πιο παραδοσιακά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα να ακολουθήσουν το παράδειγμά τους.

Ο Nasdaq πρόκειται να ενταχθεί στην BNY Mellon και τη Fidelity ως μέρος άλλων μεγάλων χρηματοοικονομικών εταιρειών που προσφέρουν φύλαξη κρύπτο. 

Το 2022, η BNY Mellon, η παλαιότερη τράπεζα της Αμερικής, είχε ξεκινήσει υπηρεσίες κρύπτο. Η 238χρονη τράπεζα δημιούργησε μια μονάδα ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων επιχειρήσεων το 2021 για να αναπτύξει λύσεις κρύπτο και μια πλατφόρμα για τη γεφύρωση της ψηφιακής και παραδοσιακής φύλαξης περιουσιακών στοιχείων.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις Crypto ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Author: Dimitrios Alexandridis

Article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα: