Το Συμβούλιο Εποπτείας Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας του Υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ πραγματοποίησε έκτακτη, κλειστή συνεδρίαση

Οι πιο ισχυρές χρηματοοικονομικές ρυθμιστικές αρχές των Ηνωμένων Πολιτειών συγκεντρώθηκαν στις 24 Μαρτίου μέσω τηλεδιάσκεψης για μια απρογραμμάτιστη, κλειστή συνεδρίαση του Συμβουλίου Εποπτείας Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (FSOC) του Υπουργείου Οικονομικών, ανακοίνωσε το υπουργείο σε δήλωση . Η υπουργός Οικονομικών Τζάνετ Γέλεν συγκάλεσε τη συνάντηση.

Οι λεπτομέρειες ήταν αραιές στη δήλωση της υπουργείου Οικονομικών, αλλά ανέφερε ότι το προσωπικό της Federal Reserve Bank of New York έκανε μια παρουσίαση για τις εξελίξεις στην αγορά. Η ουσία της παρουσίασης ήταν καθησυχαστική:

«Το Συμβούλιο συζήτησε τις τρέχουσες συνθήκες στον τραπεζικό τομέα και σημείωσε ότι ενώ ορισμένα ιδρύματα έχουν υποστεί πίεση, το τραπεζικό σύστημα των ΗΠΑ παραμένει υγιές και ανθεκτικό».

Επιπλέον, το συμβούλιο συζήτησε τις προσπάθειες των φορέων-μελών να παρακολουθούν τις οικονομικές εξελίξεις.

Οι λειτουργίες του FSOC βάσει του νόμου είναι «εντοπισμός κινδύνων για τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα των Ηνωμένων Πολιτειών. προώθηση της πειθαρχίας της αγοράς· και ανταπόκριση σε αναδυόμενες απειλές για τη σταθερότητα του χρηματοπιστωτικού συστήματος των ΗΠΑ».

Οι αγορές αντέδρασαν έντονα σε σχεδόν κάθε λέξη που εκφώνησε δημόσια η ίδια και ο παρευρισκόμενος πρόεδρος της Federal Reserve, Jerome Powell, καθώς εξαπλώθηκε η ανησυχία για την αμερικανική τραπεζική κρίση .

Λίστα συμμετεχόντων στη συνάντηση. Πηγή: Γραφείο Δημοσίων Υποθέσεων του Υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ

Οι Πρόεδροι της Υποεπιτροπής της Επιτροπής Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών της Βουλής, Andy Barr και Bill Huizenga έστειλαν επιστολή στη Yellen στις 24 Μαρτίου ζητώντας τα πρακτικά της συνεδρίασης του FSOC της 12ης Μαρτίου και μια ειδική συνάντηση της 10ης Μαρτίου με τους «ηγέτες» του συμβουλίου για να συζητήσουν την κατάρρευση της Silicon Valley Bank και άλλες πληροφορίες.

Ο Barr και ο Huizenga επέκριναν τη διαφάνεια του FSOC και πρόσθεσαν: «Η αποτυχία του FSOC να διατηρήσει τον δικό του ιστότοπο ή να εκδώσει τα δικά του δελτία τύπου θολώνει τη διάκριση μεταξύ του ρόλου σας ως Προέδρου του FSOC και ως Γραμματέα του Υπουργείου Οικονομικών».

Το FSOC έχει επανειλημμένα προτρέψει το Κογκρέσο να εγκρίνει νομοθεσία που ρυθμίζει τα κρύπτο καλώντας τους νομοθέτες να αποφασίσουν  ποιος ρυθμιστής θα επιβλέπει την αγορά κρύπτο spot και προτρέποντας το Κογκρέσο να κλείσει τα ρυθμιστικά κενά.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις Crypto ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Author: Dimitrios Alexandridis

Article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: