Η ARK της Cathie Wood φορτώνει ξανά μετοχές της Coinbase, αγοράζοντας $18M

Η εταιρεία διαχείρισης επενδύσεων της Cathie Wood  επανήλθε στην αγορά μετοχών της Coinbase ξανά, μόλις μια ημέρα μετά την πτώση της τιμής της μετοχής της COIN εν μέσω της είδησης της ειδοποίησης Wells . 

Στις 23 Μαρτίου, η ARK Invest αγόρασε 268.928 μετοχές της Coinbase μέσω των διαπραγματεύσιμων κεφαλαίων ARKK Innovation και ARKW Next Generation Internet. Οι μετοχές ήταν αξίας 17,88 εκατομμυρίων δολαρίων κατά τη στιγμή της συγγραφής.

Μόλις δύο ημέρες πριν, και πριν δημοσιευθεί η είδηση ​​της ειδοποίησης Wells, η ARK Invest πούλησε 160.887 μετοχές της Coinbase από το ETF ARK Fintech Innovation. Η πώληση ήταν η πρώτη φορά που κάποιο από τα ETF της ARK Invest απέρριψε μετοχές της Coinbase το 2023.

Η τιμή της μετοχής της Coinbase απέτυχε να ανακάμψει αφού κοινοποίησε την είδηση ​​ότι είχε λάβει μια προειδοποίηση Wells για πιθανή ενέργεια επιβολής από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, η οποία οδήγησε σε πτώση των μετοχών COIN περίπου 21%.

Οι μετοχές της Coinbase υποχώρησαν στα χαμηλά των 64,27 δολαρίων μετά την έναρξη της διαπραγμάτευσης στις 23 Μαρτίου και κατά τη στιγμή της γραφής διαπραγματεύονταν στα 66,87 δολάρια σε συναλλαγές εκτός ωραρίου, σύμφωνα με τον Barron’s.

Η τιμή της μετοχής της Coinbase από τις 17 Μαρτίου έως τις 23 Μαρτίου. Πηγή: Barron’s

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Coinbase, Μπράιαν Άρμστρονγκ, είχε επίσης πουλήσει μετοχές της εταιρείας του από τις 17 έως τις 20 Μαρτίου — λίγες μέρες πριν από την ανακοίνωση Wells και την πτώση της τιμής της μετοχής.

Οι καταθέσεις της SEC υποδεικνύουν , ωστόσο, ότι τα στελέχη της Coinbase και οι εμπιστευτικοί συνεργάτες συμμετέχουν σε σχέδια πώλησης 10B5-1 μήνες νωρίτερα και ότι αυτή η δόση των πωλήσεων έγινε σύμφωνα με ένα σχέδιο συναλλαγών που εγκρίθηκε στις 16 Αυγούστου.

Η κατάθεση της SEC δείχνει τις τελευταίες μετοχές που πούλησε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Coinbase, Brian Armstrong. Πηγή: Αρχεία SEC

Ενώ η SEC κατέληξε σε διακανονισμό με το ανταλλακτήριο Kraken στις 9 Φεβρουαρίου αφού ισχυρίστηκε ότι οι υπηρεσίες staking της χαρακτηρίζονται ως τίτλοι, η Coinbase έχει επανειλημμένα ισχυριστεί ότι τα προϊόντα staking της διαφέρουν θεμελιωδώς από αυτά της Kraken και δεν μπορούν να χαρακτηριστούν καθολικά ως τίτλοι .

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις Crypto ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Author: Dimitrios Alexandridis

Article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα: