Ο εκδότης USDT Tether έχει πλεονάζοντα αποθεματικά έως και 1,7 δισεκατομμύρια δολάρια, λέει ο CTO

Ο εκδότης του stablecoin, Tether, αναμένει να πραγματοποιήσει κέρδη 700 εκατομμυρίων δολαρίων το πρώτο τρίμηνο του 2023, ίσα με τα κέρδη του τελευταίου τριμήνου του 2022, δήλωσε ο επικεφαλής τεχνολογίας της Tether, Paolo Ardoino, στο Paris Blockchain Week 2023.

«Δεν έχω ακόμη τα τελικά στοιχεία, αλλά τα κέρδη αυτού του τριμήνου πιθανότατα θα ταιριάζουν με το τελευταίο τρίμηνο του 2022», είπε ο Ardoino, προσθέτοντας ότι το τέταρτο τρίμηνο του 2022, η Tether απέφερε κέρδη 700 εκατομμυρίων δολαρίων. Πρόσθεσε ότι η Tether έχει επίσης μια «προσθήκη σε αυτά τα 950 εκατομμύρια δολάρια» στις 31 Δεκεμβρίου 2022, σημειώνοντας:

«Έτσι σημαίνει ότι τα ίδια κεφάλαια της εταιρείας μας θα αυξηθούν σε 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια ή 1,7 δισεκατομμύρια δολάρια που είναι πάνω από τα αποθεματικά που έχουμε και υποστηρίζουν το 100% των περιουσιακών στοιχείων».

Το στέλεχος της Tether συνέχισε λέγοντας ότι το USDT γίνεται το «ασφαλέστερο περιουσιακό στοιχείο στον κόσμο» επειδή η εταιρεία διαφέρει από τις τράπεζες με βάση το μοντέλο κλασματικών αποθεματικών. Αναφέρθηκε ρητά στη συνεχιζόμενη κρίση στο τραπεζικό σύστημα των Ηνωμένων Πολιτειών, με τράπεζες όπως η Silicon Valley Bank (SVB) να καταρρέουν λόγω προβλημάτων με το μοντέλο κλασματικών αποθεματικών.

Ο Ardoino ανέφερε επίσης ότι είναι λάτρης του μεγάλου κρυπτονομίσματος Bitcoin, που είναι η αντιστάθμιση του Tether, δηλώνοντας:

“Λατρεύω το Bitcoin και αυτό είναι η αντιστάθμισή μας, και γι’ αυτό είμαστε στο Bitcoin, επειδή δεν εμπιστευόμαστε αυτούς τους τύπους που πήραν τόσο μεγάλο ρίσκο στις καταθέσεις των πελατών”.

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, η Tether μείωσε επιθετικά την υποστήριξή της για εμπορικά χαρτιά πέρυσι, μειώνοντάς την τελικά στο μηδέν μέχρι τα τέλη του 2022. Εκτός από την αφαίρεση των εμπορικών χρεογράφων από τα αποθέματά της, η Tether αντικαθιστούσε αυτές τις επενδύσεις με έντοκα γραμμάτια των ΗΠΑ.

Τα νέα έρχονται ενώ η Tether συνεχίζει να αυξάνει την κυριαρχία της στην αγορά, με την κεφαλαιοποίηση του USDT να προσθέτει περίπου 8 δισεκατομμύρια δολάρια από τις 28 Φεβρουαρίου. δεδομένα από το CoinGecko.

Διάγραμμα κεφαλαιοποίησης αγοράς USDT για ένα έτος. Πηγή: CoinGecko

Ενώ η κυριαρχία του USDT στην αγορά έχει αυξηθεί, το αντίπαλο stablecoin USD Coin της Circle χάνει το μερίδιο αγοράς της, με την κεφαλαιοποίηση της αγοράς να μειώνεται κατά 18% από τα τέλη Φεβρουαρίου.

Η Circle αντιμετώπισε σημαντικά προβλήματα λόγω της έκθεσής της στην κατάρρευση του SVB, με το σταθερό νόμισμα USDC να χάνει για λίγο τη σχέση του 1:1 με το δολάριο ΗΠΑ . Το stablecoin στη συνέχεια επανήλθε εν μέσω της Circle που ανακοίνωσε την Cross River ως νέο τραπεζικό εταίρο και επεκτείνει τους δεσμούς με την BNY Mellon.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις Crypto ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Author: Dimitrios Alexandridis

Article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: