Ύποπτο Hack: Το CoinEx Exchange αναφέρει εκροή κρύπτο 27 εκατομμυρίων δολαρίων

Στις 12 Σεπτεμβρίου, ένα αξιοσημείωτο γεγονός εκτυλίχθηκε στο οικοσύστημα των κρυπτονομισμάτων, πυροδοτώντας εικασίες για πιθανή παραβίαση της ασφάλειας στο ανταλλακτήριο CoinEx. Ειδικοί και παρατηρητές σε θέματα ασφάλειας κρυπτονομισμάτων έκρουσαν τον κώδωνα του κινδύνου, καθώς ένας ασυνήθιστα μεγάλος όγκος ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων φαινόταν να ρέει από το ανταλλακτήριο, σηματοδοτώντας ένα πιθανό περιστατικό ασφαλείας. Οι προκαταρκτικές εκτιμήσεις της πλατφόρμας ασφάλειας blockchain Cyber Alerts έδειξαν ότι οι απώλειες θα μπορούσαν δυνητικά να ανέλθουν σε περίπου 27 εκατομμύρια δολάρια.

Το περιστατικό άρχισε να ξετυλίγεται γύρω στις 13:21 UTC στις 12 Σεπτεμβρίου, όταν ένα γνωστό hot wallet του CoinEx εκτέλεσε μεταφορά περίπου 4.947 Ether, αξίας περίπου 7,9 εκατομμυρίων δολαρίων εκείνη τη στιγμή, σε μια διεύθυνση Ethereum με αναγνωριστικό 0x8bf8cd7F001D0584F98F53a3d82eD0bA498cC3dE. Αυτό που έκανε αυτή τη συναλλαγή ιδιαίτερα ανησυχητική ήταν το γεγονός ότι ο λογαριασμός Ethereum που έλαβε δεν είχε διακριτό ιστορικό προηγούμενων συναλλαγών, γεγονός που σήμανε κόκκινο πανί στους ειδικούς σε θέματα ασφάλειας κρυπτονομισμάτων.

Μετά από αυτή την αρχική συναλλαγή, το hot wallet της CoinEx συνέχισε να στέλνει σημαντικές ποσότητες διαφόρων tokens στην ίδια διεύθυνση. Μεταξύ των tokens που μεταφέρθηκαν ήταν περίπου 408.741 stablecoins DAI, 2,7 εκατομμύρια tokens Graph (GRT), 29.158 tokens Uniswap (UNI) και μια πληθώρα άλλων tokens. Αυτή η καταιγιστική δραστηριότητα ενέτεινε περαιτέρω τις ανησυχίες γύρω από την ασφάλεια του ανταλλακτηρίου.

Η εταιρεία ασφάλειας Blockchain PeckShield κατηγοριοποίησε αμέσως αυτές τις εκροές ως “ύποπτες”, τροφοδοτώντας περαιτέρω τις υποψίες για πιθανή παραβίαση της ασφάλειας. Ο Julio Moreno, επικεφαλής της έρευνας στην CryptoQuant, αναφέρθηκε επίσης στην κατάσταση, περιγράφοντας τη συμπεριφορά του πορτοφολιού CoinEx ως “περίεργη” και τονίζοντας ότι τα αποθέματα Ether στο ανταλλακτήριο φαίνεται να έχουν εξαντληθεί σε σημαντικό βαθμό.

Μέχρι τη στιγμή της δημοσίευσης αυτής της έκθεσης, η CoinEx παρέμεινε αξιοσημείωτα σιωπηλή σχετικά με το περιστατικό. Το ανταλλακτήριο δεν έχει προβεί σε επίσημες δηλώσεις ή δημόσιες γνωστοποιήσεις σχετικά με τις ασυνήθιστες εκροές, αφήνοντας την κοινότητα των κρυπτονομισμάτων να περιμένει με ανυπομονησία περαιτέρω πληροφορίες και διευκρινίσεις.

Εν κατακλείδι, ο κλάδος των κρυπτονομισμάτων παραμένει σε υψηλή επιφυλακή καθώς παρακολουθεί την εξελισσόμενη κατάσταση στο CoinEx. Οι ασυνήθιστες και δυνητικά ανησυχητικές εκροές ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων έχουν προκαλέσει υποψίες για παραβίαση της ασφάλειας, εγείροντας ερωτήματα σχετικά με την ασφάλεια και την ακεραιότητα της πλατφόρμας του ανταλλακτηρίου. Ειδικοί σε θέματα κρυπτονομισμάτων και επενδυτές παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις με την ελπίδα να κατανοήσουν καλύτερα το περιστατικό και τις επιπτώσεις του στο ευρύτερο τοπίο των κρύπτο.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: