Το Worldcoin αντιμετωπίζει πιθανή έρευνα των ρυθμιστικών αρχών δεδομένων του Ηνωμένου Βασιλείου λίγο μετά την κυκλοφορία, η αναφορά αποκαλύπτει

Το Worldcoin, το έργο κρύπτο και ταυτοποίησης που ξεκίνησε πρόσφατα, αντιμετωπίζει πιθανές έρευνες από τις ρυθμιστικές αρχές δεδομένων στο Ηνωμένο Βασίλειο, εγείροντας ανησυχίες σχετικά με την προστασία της ιδιωτικής ζωής και την ασφάλεια των κρίσιμων βιομετρικών δεδομένων. Σύμφωνα με έκθεση του Reuters, το Γραφείο Επιτρόπου Πληροφοριών (ICO), ο ρυθμιστικός φορέας δεδομένων του Ηνωμένου Βασιλείου, έχει λάβει γνώση της έναρξης του Worldcoin στη χώρα και προτίθεται να εξετάσει περαιτέρω το έργο για να διασφαλίσει τη συμμόρφωση με τους νόμους περί δεδομένων.

Όταν ρωτήθηκε σχετικά με την αναφερόμενη έρευνα για το Worldcoin, το ICO αρνήθηκε να σχολιάσει, δηλώνοντας ότι δεν έχει γίνει καμία επίσημη ανακοίνωση σχετικά με την έρευνά τους για το έργο. Ένας εκπρόσωπος της ρυθμιστικής αρχής τόνισε ότι μέχρι να γίνει οποιαδήποτε επιβεβαίωση, δεν μπορούν να παράσχουν περαιτέρω πληροφορίες.

Το Worldcoin, ένα έργο κρύπτο με επίκεντρο την ψηφιακή ταυτοποίηση, συνιδρύθηκε από τον Sam Altman, διευθύνοντα σύμβουλο της OpenAI, και έκανε το ντεμπούτο του στις 24 Ιουλίου. Το έργο εξασφάλισε χρηματοδότηση ύψους 115 εκατομμυρίων δολαρίων τον Μάιο από επενδυτές όπως οι Andreessen Horowitz, Bain Capital Crypto και Distributed Global. Παρά το γεγονός ότι προσέλκυσε πάνω από 2 εκατομμύρια χρήστες κατά τη διάρκεια της φάσης beta, το Worldcoin αντιμετώπισε κριτική λόγω ανησυχιών σχετικά με την προσέγγισή του για την είσοδο των χρηστών, με μια μελέτη του MIT Technology Review να υποδηλώνει ότι η πλειοψηφία του πρώτου ενός εκατομμυρίου χρηστών αποκτήθηκε μέσω παραπλανητικών μεθόδων και κινήτρων σε μετρητά σε αναπτυσσόμενες χώρες.

Ο χειρισμός των βιομετρικών δεδομένων των χρηστών από το έργο και τα ζητήματα προστασίας της ιδιωτικής ζωής έχουν επίσης συγκεντρώσει αρνητική προσοχή στην κοινότητα των κρύπτο. Κατά συνέπεια, το εγγενές token WLD του Worldcoin δεν θα κυκλοφορήσει στις Ηνωμένες Πολιτείες, με τα μεγαλύτερα ανταλλακτήρια με έδρα τις ΗΠΑ, όπως η Coinbase και η Kraken, να επιλέγουν να μην το εισάγουν στον κατάλογο λόγω ρυθμιστικών ανησυχιών. Ορισμένοι υποστηρικτές των κρύπτο υποστηρίζουν ακόμη ότι το έργο μπορεί να χαρακτηριστεί ως μη εγγεγραμμένος τίτλος σύμφωνα με τους κανονισμούς των ΗΠΑ.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: