Ο πρώην πρόεδρος της CFTC πιστεύει ότι τα Stablecoins μπορούν να χρησιμεύσουν ως γέφυρα μεταξύ δύο κόσμων

Ο Timothy Massad, πρώην πρόεδρος της Επιτροπής Εμπορευματικών Συμβολαίων των Ηνωμένων Πολιτειών (CFTC), τόνισε πρόσφατα τη σημασία της κυβερνητικής προσοχής προς το οικοσύστημα stablecoin κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο CNBC.

Στη συνέντευξη της 24ης Ιουλίου, ο Massad περιέγραψε τα stablecoins ως μια ζωτικής σημασίας γέφυρα που συνδέει τον “κόσμο των κρύπτο με τον πραγματικό κόσμο”. Προειδοποίησε κατά της απόρριψης των stablecoins ως περαστικής τάσης, προτρέποντας τις ρυθμιστικές αρχές να μην παραβλέπουν τη σημασία τους.

Ο Massad εξέφρασε την ανησυχία του ότι οι ρυθμιστικές αρχές ενδέχεται να μην αντιμετωπίζουν επαρκώς τους κινδύνους που συνδέονται με τα stablecoins, με αποτέλεσμα να μην εξετάζονται σοβαρά. Ωστόσο, τόνισε ότι μπορεί να χρειαστεί χρόνος για να κατανοηθεί πλήρως η δυνητική τους αξία.

Ως υπέρμαχος της ρύθμισης των κρύπτο, ο Massad τόνισε επίσης την ανάγκη καλύτερης συνεργασίας μεταξύ της CFTC και της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) όσον αφορά τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία.

Η πρόσφατη έκθεση του Γραφείου Κυβερνητικής Λογοδοσίας των Ηνωμένων Πολιτειών (GAO) επανέλαβε την έκκληση για διυπηρεσιακή συνεργασία σχετικά με τις ρυθμίσεις για των κρύπτο, υποστηρίζοντας περαιτέρω την άποψη του Massad.

Επισημαίνοντας τα δυνητικά οφέλη των stablecoins, ο Massad πρότεινε ότι θα μπορούσαν να διευκολύνουν ταχύτερους μηχανισμούς πληρωμών στις Η.Π.Α. Εάν η χώρα αναπτύξει το δικό της stablecoin, θα μπορούσε να εμπνεύσει άλλα έθνη να ακολουθήσουν το παράδειγμά της.

Ωστόσο, τόνισε την ανάγκη να αντιμετωπιστούν οι σημαντικοί κίνδυνοι που συνδέονται με τα stablecoins για να αξιοποιηθεί αποτελεσματικά ο ανταγωνισμός τους. Επιπλέον, επεσήμανε ότι τα stablecoins ωθούν ήδη τις τράπεζες να επανεκτιμήσουν τα τρέχοντα λειτουργικά τους συστήματα και να διερευνήσουν τρόπους βελτίωσης.

Ο Massad έχει επικρίνει στο παρελθόν τις ΗΠΑ για την αργή πρόοδο που σημειώνουν στη δημιουργία ενός ψηφιακού νομίσματος κεντρικής τράπεζας (CBDC).

Αυτά τα σχόλια του πρώην προέδρου της CFTC έρχονται σε μια περίοδο κατά την οποία οι ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ εξετάζουν ενεργά διάφορους κανονισμούς της βιομηχανίας κρύπτο, συμπεριλαμβανομένων νομοσχεδίων που θα μπορούσαν να επηρεάσουν την έκδοση και τη χρήση stablecoin.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: