Το Stake Crypto Casino συνεχίζει ταχέως τις αναλήψεις μετά από 41 εκατομμύριο δολάρια χακάρισμα

Σε μια αξιοσημείωτη τροπή των γεγονότων, η δημοφιλής πλατφόρμα στοιχημάτων Crypto, Stake, άνοιξε γρήγορα ξανά τις πόρτες της για καταθέσεις και αναλήψεις μόλις πέντε ώρες αφότου έπεσε θύμα ενός εντυπωσιακού hack ύψους 41,3 εκατομμυρίων δολαρίων, όπως εκτιμάται από εταιρείες ασφαλείας blockchain. Το περιστατικό εκτυλίχθηκε στις 4 Σεπτεμβρίου 2023 και η Stake ανακοίνωσε την επανέναρξη όλων των υπηρεσιών της ακριβώς στις 21:28 ώρα UTC.

Η κρίση ήρθε στο φως όταν η Stake αναγνώρισε αρκετές μη εξουσιοδοτημένες συναλλαγές που είχαν πραγματοποιηθεί στα hot wallets ETH/BTC της πλατφόρμας:

“Όλες οι υπηρεσίες επανήλθαν! Οι καταθέσεις & αναλήψεις διεκπεραιώνονται άμεσα για όλα τα νομίσματα. Ζητάμε συγγνώμη για την όποια αναστάτωση”. – Stake.com (@Stake) 4 Σεπτεμβρίου 2023

Ενώ ο ιστότοπος στοιχημάτων δήλωσε ότι τα πορτοφόλια Bitcoin, Litecoin και XRP παρέμειναν ανεπηρέαστα, δεν έχει ακόμη αποκαλύψει τη βασική αιτία της παραβίασης της ασφάλειας ή το ακριβές ποσό που εκλάπη. Παρ’ όλα αυτά, η Stake διαβεβαίωσε τους χρήστες της ότι τα χρήματά τους παρέμειναν ασφαλή.

Η εταιρεία ασφάλειας Blockchain Beosin πραγματοποίησε μια ενδελεχή ανάλυση, εκτιμώντας τη συνολική απώλεια σε 41,35 εκατομμύρια δολάρια, η οποία περιελάμβανε 15,7 εκατομμύρια δολάρια στο Ethereum, 7,8 εκατομμύρια δολάρια στο Polygon και επιπλέον 17,8 εκατομμύρια δολάρια από την BNB Smart Chain.

Μια προηγούμενη εκτίμηση των 15,7 εκατομμυρίων δολαρίων που παρείχε η εταιρεία PeckShield, μια άλλη εταιρεία ασφάλειας blockchain, δεν αντιπροσώπευε την υποτιθέμενη ζημία των 25,6 εκατομμυρίων δολαρίων για τις BSC και Polygon, σύμφωνα με τις πληροφορίες του αναλυτή ZachXBT της αλυσίδας.

Η παραβίαση ξεκίνησε με μια συναλλαγή στις 12:48 μ.μ. UTC, με τη μεταφορά του stablecoin Tether USDT αξίας περίπου 3,9 εκατομμυρίων δολαρίων από το Stake στο λογαριασμό του επιτιθέμενου. Οι επακόλουθες συναλλαγές απομύζησαν πάνω από 6.000 Ether, αξίας περίπου 9,8 εκατομμυρίων δολαρίων στις τρέχουσες τιμές της αγοράς.

Ο επιτιθέμενος συνέχισε το γλέντι του αφαιρώντας διάφορα tokens κατά τα επόμενα λεπτά, μεταξύ των οποίων περίπου 1 εκατομμύριο δολάρια σε USD Coin USDC, Dai αξίας 900.000 δολαρίων και 333 tokens Stake Classic (STAKE), αξίας 75 δολαρίων. Αυτά τα περιουσιακά στοιχεία αποτέλεσαν συνολικά την αρχική απώλεια 15,7 εκατομμυρίων δολαρίων στο Ethereum.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: