Το νομοσχέδιο “Proof of Reserve” περνά στη Βουλή των Αντιπροσώπων του Τέξας

Η Βουλή των Αντιπροσώπων του Τέξας ενέκρινε νομοσχέδιο που θα απαιτούσε από τα ανταλλακτήρια κρύπτο να διατηρούν αποθεματικά “σε ποσό επαρκές για την εκπλήρωση όλων των υποχρεώσεων προς τους πελάτες” στις 20 Απριλίου.

Εάν το νομοσχέδιο περάσει από τη Γερουσία και λάβει την υπογραφή του κυβερνήτη, θα μπορούσε να γίνει νόμος από την 1η Σεπτεμβρίου 2023.

Το νομοσχέδιο εισάγει τροποποιήσεις στον Κώδικα Οικονομικών του Τέξας και συγκεκριμένα στο τμήμα 160 αυτού. Σύμφωνα με τις τροποποιήσεις αυτές, οι πάροχοι ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων που εξυπηρετούν περισσότερους από 500 πελάτες στην πολιτεία και διαθέτουν τουλάχιστον 10 εκατομμύρια δολάρια σε κεφάλαια πελατών θα περιορίζονται από την ανάμειξη των κεφαλαίων των πελατών με οποιοδήποτε άλλο είδος επιχειρησιακού κεφαλαίου και τη χρήση κεφαλαίων πελατών για οποιαδήποτε άλλη συναλλαγή εκτός από την αρχική συναλλαγή, την οποία ζήτησε ο πελάτης.

Επιπλέον, ο πάροχος θα πρέπει να διατηρεί αποθέματα σε ποσό αρκετό για να αφήσει αμέσως όλες τις πιθανές αναλήψεις. Θα πρέπει επίσης να “δημιουργήσει ένα σχέδιο” που θα επιτρέπει στους ελεγκτές να εξετάζουν τις πληροφορίες που τίθενται στη διάθεση του πελάτη.

Μέχρι την 90ή ημέρα μετά το τέλος κάθε οικονομικού έτους, ένα ανταλλακτήριο θα πρέπει να υποβάλει έκθεση σχετικά με τις εκκρεμείς υποχρεώσεις του προς τους πελάτες στο κρατικό τραπεζικό τμήμα. Η έκθεση θα πρέπει επίσης να περιλαμβάνει και βεβαίωση από τον ελεγκτή.

Εάν ο πάροχος δεν συμμορφωθεί με τις απαιτήσεις, το Τμήμα Τραπεζών θα έχει το δικαίωμα να ανακαλέσει την άδειά του.

Στον απόηχο των αποτυχιών της αγοράς του 2022, το Τέξας υιοθέτησε μια προσεκτική προσέγγιση απέναντι στα κρύπτο. Στις 12 Απριλίου, η Γερουσία της πολιτείας ενέκρινε ένα νομοσχέδιο που αποσκοπούσε στην κατάργηση σε μεγάλο βαθμό των κινήτρων για τους τοπικούς crypto miners.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις Crypto ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Author: Dimitrios Alexandridis

Article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα: