Ηγέτες της βιομηχανίας και φορείς χάραξης πολιτικής αντιδρούν στην ψήφιση της MiCA στην ΕΕ

Αν και ένα ρυθμιστικό πλαίσιο με επίκεντρο τα κρύπτο χρειάζεται ακόμη έγκριση από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο πριν από την τελική έγκριση, πολλοί στον χώρο έχουν αντιδράσει θετικά στο νομοσχέδιο για τις αγορές κρύπτο περιουσιακών στοιχείων ή MiCA.

Στις 20 Απριλίου, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ψήφισε να περάσει το MiCA μετά από δύο αναβολές, αρχής γενομένης από τον Νοέμβριο του 2022. Το νομοσχέδιο αποσκοπεί στη δημιουργία ενός συνεκτικού ρυθμιστικού πλαισίου για τα κρύπτο περιουσιακά στοιχεία μεταξύ των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αν και οι νομοθέτες της ΕΕ πρέπει ακόμη να διενεργήσουν νομικούς και γλωσσικούς ελέγχους για την MiCA, καθώς και να δημοσιεύσουν το νομοσχέδιο στην εφημερίδα της ΕΕ, η πολιτική θα μπορούσε να τεθεί σε ισχύ ήδη από το 2024, ανάλογα με την ψήφο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Πολλοί ηγέτες της βιομηχανίας κρύπτο και υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής επαίνεσαν σε μεγάλο βαθμό την έγκριση του νομοσχεδίου.

Ο Changpeng “CZ” Zhao, διευθύνων σύμβουλος της Binance, πρότεινε ότι θα αρχίσει να εφαρμόζει αλλαγές στο ανταλλακτήριο τους επόμενους 12 έως 18 μήνες, προκειμένου να συμμορφωθεί με το πιθανό νέο πλαίσιο. Άλλοι στόχευσαν τις Ηνωμένες Πολιτείες επειδή φαίνεται να μένουν πίσω στη ρύθμιση των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων – μια κίνηση που θα μπορούσε να οδηγήσει τις εταιρείες στην ΕΕ με την εφαρμογή της MiCA.

“Συνολικά πιστεύουμε ότι πρόκειται για μια ρεαλιστική λύση στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε συλλογικά”, δήλωσε ο CZ. “Υπάρχουν πλέον σαφείς κανόνες του παιχνιδιού για τη λειτουργία των ανταλλακτηρίων στην ΕΕ”.

Πριν από την ψηφοφορία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, η Επίτροπος της ΕΕ για τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα Mairead McGuinness δήλωσε στους νομοθέτες ότι ήταν “μπροστά από πολλές άλλες δικαιοδοσίες” όσον αφορά τη ρύθμιση των κρύπτο. Περισσότερα από 500 μέλη του κοινοβουλίου κατέληξαν να ψηφίσουν υπέρ της MiCA.

Μία από τις βασικές ψηφοφορίες για το πλαίσιο κρύπτο ακολούθησε την κατάρρευση της αγοράς κρύπτο και τις πτωχεύσεις εταιρειών υψηλού προφίλ, που έκαναν πολλούς νομοθέτες σε όλο τον κόσμο να ζητήσουν ρυθμιστική σαφήνεια. Η Κριστίν Λαγκάρντ, πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, πρότεινε επίσης ότι οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής πρέπει να εφαρμόσουν ένα ευρύτερο πλαίσιο ως απάντηση στην κατάρρευση της FTX, προτείνοντας ένα “MiCA II” στο μέλλον.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις Crypto ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Author: Dimitrios Alexandridis

Article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: