NEAR protocol

Το NEAR protocol απελευθερώνει το blockchain operating system για Web3

Η αποκεντρωμένη εφαρμογή (DApp) NEAR protocol κυκλοφορεί ένα νέο λειτουργικό σύστημα blockchain, εστιάζοντας στη βελτίωση της εμπειρίας των χρηστών στο Web3 μέσω ενός common layer για την περιήγηση και την ανακάλυψη open web resources, όπως αποκάλυψε η εταιρεία στο φεστιβάλ Web3 και καινοτομίας ETHDenver 2023.

Σύμφωνα με την ομάδα του NEAR, το σύστημα λειτουργεί με οποιοδήποτε σύστημα υποστήριξης blockchain ή Web2, επιτρέποντας στους χρήστες να έχουν την εμπειρία χρήσης μιας μεμονωμένης εφαρμογής, ακόμη και όταν κάνουν εναλλαγή μεταξύ εφαρμογών ή αλυσίδων. Για τους προγραμματιστές, οι λύσεις υπόσχονται να προσφέρουν αποκεντρωμένα και συνθέσιμα frontends, επιτρέποντας fork of pieces και components, καθώς και ενσωματωμένων, όπως οι πληρωμές, τα προφίλ και οι ειδοποιήσεις χωρίς hosting involved.

Ο Polosukhin σημείωσε σχετικά με το λειτουργικό σύστημα blockchain: 

“Το iOS παρέχει στους προγραμματιστές ένα μέρος για να παρουσιάσουν την εφαρμογή τους μπροστά σε δισεκατομμύρια χρήστες, και τους παρέχει όλες τις υπηρεσίες και την υποδομή από κάτω για να δημιουργήσουν, έτσι ώστε απλά να συνδεθείτε εδώ. Αυτό προσπαθούμε να κάνουμε, προσπαθούμε να δώσουμε τη διανομή εδώ, να δώσουμε την πλατφόρμα από κάτω και να αφήσουμε τους προγραμματιστές να χτίσουν”.

Το πρωτόκολλο, το οποίο είναι ανταγωνιστής του Ethereum που προσφέρει έξυπνα συμβόλαια και proof-of-stake blockchain , επεδίωξε 10πλάσια αύξηση σε βασικές μετρήσεις πέρυσι, συμπεριλαμβανομένων του αριθμού συναλλαγών, των ενεργών μηνιαίων πορτοφολιών, των έργων που έχουν εγγραφεί, των προγραμματιστών και των χρημάτων που επενδύθηκαν στο οικοσύστημα, ισχυρίστηκε ο συνιδρυτής. 

«Πολλά έργα μόλις μεταφέρθηκαν στο NEAR», σημείωσε ο Polosukhin σχετικά με την ανάπτυξη του περασμένου έτους, σε συνδυασμό με μια προσπάθεια αναζήτησης υπαρχουσών εφαρμογών με βάση χρηστών:

“Ήρθαν σε εμάς, μερικοί από αυτούς επειδή είδαν ότι μπορείτε να γράφετε σε έξυπνες συμβάσεις JavaScript. Είναι σαν τρεις φορές φθηνότερο να προσλάβετε προγραμματιστές. Αυτό είναι απλώς πιο εύχρηστο όχι μόνο για τους χρήστες, αλλά και για τους προγραμματιστές.”

Ο Polosukhin είναι επίσης ένας από τους προγραμματιστές πίσω από το Unchain Fund, μια προσπάθεια συγκέντρωσης κεφαλαίων που δημιουργήθηκε πέρυσι για να βοηθήσει τους Ουκρανούς που επλήγησαν από τον πόλεμο. Από τις αρχές του 2023, το ταμείο είχε συγκεντρώσει πάνω από 9 εκατομμύρια δολάρια σε δωρεές, σχεδόν εξ ολοκλήρου σε περιουσιακά στοιχεία κρύπτο.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα συγκεντρωμένα κεφάλαια ήταν ζωτικής σημασίας για τη στήριξη του λαού της Ουκρανίας τις πρώτες εβδομάδες του πολέμου, ενώ η διεθνής βοήθεια ήταν ακόμη σε εξέλιξη με χαμηλότερο ρυθμό:

“Ο Ερυθρός Σταυρός, η UNICEF, χρειάζονται μήνες για να ενεργοποιήσουν όλα τα συστήματά τους όταν συμβαίνει κάτι, έτσι είναι. Είναι αργοί […] αλλά όταν φτάνουν εκεί, έχουν τη διαδικασία, και τη στήνουν, δημιουργούν την αλυσίδα εφοδιασμού, τα logistics, και μετά μπορούν να αρχίσουν να παραδίδουν. Έτσι, κατά κάποιον τρόπο, τα κρύπτο κεφάλαια καλύπτουν στην αρχή, όπως ο χρόνος εκκίνησης για μια παρόμοια κρατική ενίσχυση”.

Μέρος των κεφαλαίων που συγκεντρώθηκαν χρησιμοποιήθηκαν για ένα πρόγραμμα αφιερωμένο σε γυναίκες με παιδιά που τρέχουν μακριά από το σπίτι, παρέχοντας εβδομαδιαίες πληρωμές 25 ευρώ σε περίπου 6.000 Ουκρανές. Τα κεφάλαια χρησιμοποιήθηκαν επίσης για την αγορά ασθενοφόρων μέσω της παγκόσμιας πρωτοβουλίας United24. 

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις Crypto ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Author: Dimitrios Alexandridis

Article: https://cointelegraph.com/news/near-protocol-releases-blockchain-operating-system-for-web3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X