Το Polygon λανσάρει decentralized ID προϊόν που υποστηρίζεται από ZK proofs

Η δημόσια κυκλοφορία του Polygon ID έρχεται 12 μήνες μετά την πρώτη κυκλοφορία του σε κλειστό περιβάλλον σε μια επιλεγμένη ομάδα κατασκευαστών.

Το Polygon, ένα layer-2 scaling protocol για το Ethereum, ξεκίνησε μια zero-knowledge decentralized identity solutionto στο κοινό σχεδόν ένα χρόνο μετά την ανακοίνωση της ανάπτυξής της.

Η υπηρεσία Polygon ID χρησιμοποιεί zero-knowledge proofs (ZK proofs) που χρησιμοποιούν κρυπτογραφικές τεχνικές για να επιτρέπουν στους χρήστες να επαληθεύουν την ταυτότητά τους στο διαδίκτυο χωρίς να διαβιβάζονται ή ενδεχομένως να αποθηκευτούν σε τρίτους οι ευαίσθητες πληροφορίες τους.

Η Polygon Labs κυκλοφόρησε δημόσια το Polygon ID την 1η Μαρτίου, σχεδόν 12 μήνες μετά την επίσημη κυκλοφορία του έργου σε περιβάλλον κλειστού κώδικα .

Η ομάδα του Polygon λέει ότι το Polygon ID δημιουργήθηκε για να «λύσει το ζήτημα της ψηφιακής εμπιστοσύνης».

“Αυτό που ξεχωρίζει το Polygon ID από τα περισσότερα άλλα αποκεντρωμένα πλαίσια ID είναι η εφαρμογή τεχνολογίας zero-knowledge, που επιτρέπει στους χρήστες να επαληθεύουν την ταυτότητά τους ή άλλα διαπιστευτήριά τους χωρίς απαραίτητα να αποκαλύπτουν ευαίσθητες πληροφορίες”, δήλωσε το Polygon.

Η δημόσια έκδοση εισάγει τέσσερα νέα εργαλεία στο σύνολο εργαλείων Polygon ID — Verifier SDK, Issuer Node, Wallet SDK και Wallet App — που θα επιτρέψουν στους προγραμματιστές του Polygon να ενσωματώσουν αποκεντρωμένη ταυτότητα στις εφαρμογές τους.

Ένα απλό γράφημα που εξηγεί πώς το Polygon ID αλληλεπιδρά με τα διαπιστευτήρια χρήστη. Πηγή: Πολύγωνο

Οι χρήστες θα μπορούν να παράγουν zero-knowledge proofs using off-chain credentials — όπως διαβατήριο, εθνική ταυτότητα ή πτυχίο — για να αλληλεπιδρούν με έξυπνα συμβόλαια και να επαληθεύουν πληροφορίες στην αλυσίδα.

“Αυτό σημαίνει ότι τα δεδομένα εκτός αλυσίδας μπορούν πλέον να χρησιμοποιηθούν για αξιόπιστες επαληθεύσεις εντός αλυσίδας στην ευρέως υποστηριζόμενη μορφή επαληθευμένων διαπιστευτηρίων”

Το Polygon ισχυρίζεται ότι είναι επίσης το πρώτο εργαλείο ψηφιακής ταυτότητας που βασίζεται στο ZK που επιτρέπει στους χρήστες να διατηρούν διαπιστευτήρια τοπικά σε φορητές συσκευές όπως smartphone και ότι οι χρήστες δεν θα χρειάζονται πλέον κωδικούς πρόσβασης:

«Οι συνδέσεις χωρίς κωδικό πρόσβασης ανταλλάσσουν κρυπτογραφημένα επαληθεύσιμα διαπιστευτήρια απλώς σαρώνοντας έναν κωδικό QR ή συνδέοντας σε ένα πορτοφόλι επιτραπέζιου υπολογιστή. Οι οργανισμοί μπορούν να επωφεληθούν από τη βελτιωμένη ασφάλεια, την καλύτερη εμπειρία χρήστη και την παραγωγικότητα των διαχειριστών του συστήματός τους των οποίων ο χρόνος δεν καταναλώνεται από την επαναφορά κωδικού πρόσβασης.»

Ο συνιδρυτής του Polygon ID, David Schwartz, δήλωσε σε tweet την 1η Μαρτίου ότι το προϊόν κατασκευάστηκε «με βάση τα πιο πρόσφατα αποκεντρωμένα πρότυπα ταυτότητας» που θα βοηθήσουν στην προστασία των προγραμματιστών και των χρηστών από μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση τρίτων.

«Η παροχή ταυτότητας με τρόπο που μπορεί να χρησιμοποιήσει ο μέσος καταναλωτής είναι το ιερό δισκοπότηρο της υιοθέτησης ψηφιακών ταυτοτήτων», εξήγησε σε ξεχωριστή δήλωση Τύπου.

Πολλά έργα έχουν ήδη δεσμευτεί να ενσωματώσουν το Polygon ID κατά την κυκλοφορία, όπως ο πάροχος υποδομής Web3 Kaleido, η λύση επαλήθευσης ID Fractal και το σύστημα διαχείρισης κοινότητας Web3 Collab.Land. Μαζί έχουν βάση χρηστών άνω των 4 εκατομμυρίων, σύμφωνα με το Polygon.

Άλλα έργα Web3, όπως η πλατφόρμα metaverse The Sandbox και η κοινότητα δημιουργίας blockchain Guild.xyz, βρίσκονται επίσης στη διαδικασία ενσωμάτωσης του Polygon ID.

Μετά την είδηση, η τιμή του εγγενούς διακριτικού του Polygon, MATIC, αυξήθηκε 2,5% από 1,22 $ σε 1,25 $ σε λίγες ώρες πριν πέσει ξανά στα 1,23 $.

Άλλα προϊόντα ID που βασίζονται σε blockchain που κυκλοφορούν σήμερα στο χώρο περιλαμβάνουν το Quadrata και το IDNTTY.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις Crypto ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Author: Dimitrios Alexandridis

Article: https://cointelegraph.com/news/polygon-launches-decentralized-id-product-powered-by-zk-proofs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα: