Bitcoin

Γιατί η τιμή του Bitcoin έπεσε; Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε.

Η τιμή του Bitcoin μειώθηκε σήμερα, αφού οι ανησυχίες για τη ρευστότητα της τράπεζας Silvergate συνδυάστηκαν με έναν καταιγισμό περιθωρίων ανταλλαγής, πιέζοντας τις αγορές κρύπτο.

Η τιμή του Bitcoin μειώνεται σήμερα, καθώς οι αγορές κρυπτονομισμάτων αντιδρούν στις νέες επιπτώσεις του FTX και οι ταύροι BTC αποτυγχάνουν να υπερασπιστούν την ήδη αδύναμη υποστήριξη.

Γράφημα κεριών BTC/USD 1 ημέρας (Bitstamp). Πηγή: TradingView

To Bitcoin υποχώρησε 5% μέσα σε μία ώρα μέσα σε μια νύχτα στις 3 Μαρτίου, πέφτοντας στα χαμηλότερα επίπεδά του σε πάνω από δύο εβδομάδες, σύμφωνα με στοιχεία των Cointelegraph Markets Pro και TradingView  .

Οι αναλυτές συνεχίζουν να βλέπουν πώς θα εξελιχθεί η κίνηση αφού το BTC/USD διατήρησε 22.000 $ ως υποστήριξη. Κάποιοι ζητούν ηρεμία, ενώ άλλοι πιστεύουν ότι το Bitcoin εξακολουθεί να οφείλεται σε βαθύτερη ανατροπή.

Το Silvergate απηχεί τις συνέπειες του FTX

Το κύριο σημείο συζήτησης – και η αιτία πόνου για τους ταύρους Bitcoin – έρχεται με τη μορφή της τράπεζας Silvergate .

Επίσημα τραπεζικός εταίρος για πολλά από τα πιο γνωστά ονόματα της βιομηχανίας κρύπτο, έχουν αρχίσει να μειώνουν ή να εγκαταλείπουν τις συνεργασίες τους με τη Silvergate εν μέσω της πιθανότητας να είναι “λιγότερο από καλά κεφαλαιοποιημένη”.

Αυτά τα λόγια προήλθαν από την ίδια την τράπεζα, η οποία σε μια κατάθεση προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των Ηνωμένων Πολιτειών (SEC) αυτή την εβδομάδα καθυστέρησε την ετήσια έκθεσή της 10-K.

Στο πίσω μέρος της κίνησης, το αμερικανικό ανταλλακτήριο Coinbase ανακοίνωσε ότι σταμάτησε να χρησιμοποιεί το Silvergate, με το Crypto.com να ακολουθεί στη συνέχεια.

Ο γίγαντας του Stablecoin Circle δήλωσε στη συνέχεια ότι ήταν “ευαίσθητος στις ανησυχίες γύρω από το Silvergate” και ότι “ήταν στη διαδικασία να ξετυλίξει ορισμένες υπηρεσίες μαζί του”.

Το επεισόδιο σηματοδοτεί το τελευταίο στη μακροχρόνια καταστροφή που ξεκίνησε με τη χρεοκοπία του ανταλλακτηρίου FTX, στο οποίο πολλές εταιρείες κρύπτο είχαν σημαντική έκθεση.

Με τις μετοχές της μητρικής εταιρείας Silvergate, Silvergate Capital (SI) να πέφτουν σχεδόν κατά 60% στα ιστορικά χαμηλά, το Bitcoin κατάφερε ωστόσο να αποφύγει σημαντική ζημιά.

«Η πτώση του Silvergate και η απώλεια των τραπεζικών συναλλαγών τους δεν επηρεάζει το Bitcoin», αντέδρασε  στο Twitter ο Samson Mow, Διευθύνων Σύμβουλος του παρόχου τεχνολογίας κρύπτο Blockstream.

“Η κατάρρευση των τραπεζικών συναλλαγών για τα ανταλλακτήρια θα σημαίνει απλώς ότι η αγορά/διαπραγμάτευση θα γίνει P2P. Ακριβώς όπως στην Κίνα. Εκεί εξακολουθεί να υπάρχει ένα ισχυρό οικοσύστημα συναλλαγών P2P με την εξαφάνιση των ανταλλαγών.”

Μια περαιτέρω ανάρτηση υποστήριξε ότι «Αυτό που συμβαίνει τώρα με τη Silvergate μπορεί να συμβεί σε οποιαδήποτε τράπεζα».

«Γίνε η δική σου τράπεζα», πρόσθεσε ο Μοου.

Η τιμή BTC δεν είχε ήδη υποστήριξη

Για ορισμένους trader, η πτώση για το Bitcoin ήταν ήδη θέμα χρόνου.

H δράση για τις τιμές BTC πέρασε εβδομάδες προσπαθώντας και αποτυγχάνοντας να ξεπεράσει την αντίσταση πάνω από τα 25.000 $, με αποτέλεσμα τον πιο στάσιμο μήνα που έχει καταγραφεί.

Με τη ρευστότητα των φαλαινών στα ανταλλακτήρια να συμβάλλει επίσης αναμφισβήτητα στην έλλειψη οργανικών κινήσεων των τιμών, μια πτώση δεν προκάλεσε έκπληξη.

“Υπάρχει η πτώση μας στην υποστήριξη ltf όπως αναμενόταν – τώρα οι ταύροι πρέπει να πάρουν θέση εδώ”, έγραψε σε μια ενημέρωση ο δημοφιλής trader Credible Crypto.

«Αν αποτύχουν, τότε ο αρνητικός στόχος μου θα επιτευχθεί νωρίτερα παρά αργότερα».

Ένα συνοδευτικό διάγραμμα έδειξε ότι ο στόχος βρίσκεται γύρω στο όριο των 20.000 $ – ένα βασικό ψυχολογικό επίπεδο που αρχικά ανακτήθηκε ως υποστήριξη τον Ιανουάριο.

Γράφημα με σχολιασμό BTC/USD. Πηγή: Credible Crypto/ Twitter

Το margin call “καίει” τα crypto longs

Ο πόρος συναλλαγών Skew εν τω μεταξύ παρατήρησε μια συναλλαγή συγκεκριμένα, η οποία είπε ότι προκάλεσε την πλειοψηφία της απότομης πτώσης σε χαμηλά πολλών εβδομάδων στο BTC/USD.

“well no sharp squeeze up but sharp margin cascade here”, αποκάλυψε .

“Αυτό που οδήγησε σε αυτή την κίνηση είναι μια μεγάλη πώληση binance spot απευθείας σε μια περιοχή συσσωρευμένων longs. Margin call.”

Γράφημα με σχολιασμό BTC/USD. Πηγή: Skew/ Twitter

Ως μέτρο για το πόσο απροετοίμαστοι ήταν η πλειονότητα των trader, οι μακροχρόνιες ρευστοποιήσεις έφτασαν στα υψηλά πολλών μηνών στις 3 Μαρτίου.

Σύμφωνα με στοιχεία από την Coinglass , μόνο οι μακροχρόνιες ρευστοποιήσεις BTC ανήλθαν συνολικά σε 72,9 εκατομμύρια δολάρια τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές. Οι cross-crypto ρευστοποιήσεις ανήλθαν στα 205 εκατομμύρια δολάρια.

Διάγραμμα ρευστοποιήσεων BTC. Πηγή: Coinglass

“Τα longs του Bybit έχουν καεί εντελώς, πιθανώς πρόκειται για βραχυπρόθεσμο πυθμένα”, απάντησε ο μακροσχολιαστής Tedtalksmacro.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις Crypto ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Author: Dimitrios Alexandridis

Article: https://cointelegraph.com/news/why-is-bitcoin-price-down-today

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X