Το Grayscale Bitcoin Trust προσεγγίζει τα υψηλά του 2023 εν μέσω της κατάθεσης του BlackRock ETF και του αυξημένου ενδιαφέροντος των αγοραστών

Η ανακοίνωση των σχεδίων της BlackRock για το Bitcoin είχε σημαντικό αντίκτυπο στο Grayscale Bitcoin Trust (GBTC). Πρόσφατα δεδομένα από την CoinGlass αποκαλύπτουν ότι στις 17 Ιουνίου, το GBTC έφτασε σε νέα υψηλά επίπεδα για το 2023.

Το κλίμα της αγοράς απέναντι στο Bitcoin παρουσίασε μια μικρή βελτίωση όταν έγινε γνωστό ότι η BlackRock, ο μεγαλύτερος διαχειριστής περιουσιακών στοιχείων παγκοσμίως, είχε καταθέσει αίτηση για ένα διαπραγματεύσιμο αμοιβαίο κεφάλαιο (ETF) με τιμή Bitcoin spot. Ενώ τα spot ETF δεν επιτρέπονται ακόμη στις Ηνωμένες Πολιτείες, πολλοί πιστεύουν ότι το αξιόπιστο κύρος της BlackRock θα μπορούσε να βοηθήσει να ξεπεραστούν τα ρυθμιστικά εμπόδια.

Ως αποτέλεσμα, έχουν προκύψει σημάδια αισιοδοξίας πέρα από το απλό συναίσθημα. Το GBTC, το οποίο διαπραγματεύεται σταθερά με σημαντική έκπτωση σε σχέση με την τιμή spot του BTC, έχει τώρα ανοδική τάση. Σύμφωνα με την CoinGlass, το αρνητικό “premium” που σχετίζεται με τις τιμές των μετοχών της GBTC ανέρχεται σήμερα στο -36,6%. Παρόλο που η έκπτωση παραμένει σημαντική, είναι πιο κοντά στο μηδέν από ό,τι ήταν κατά το μεγαλύτερο μέρος του έτους, γεγονός που υποδηλώνει μια θετική εξέλιξη. Για παράδειγμα, στις 13 Ιουνίου, η έκπτωση ήταν περίπου -44%.

Ο Adam Cochran, εταίρος στην εταιρεία επιχειρηματικών κεφαλαίων Cinneamhain Ventures, εξέφρασε στο Twitter ότι αν εγκριθεί το ETF της BlackRock, το GBTC θα είναι ο πραγματικός δικαιούχος. Ο Cochran πιστεύει ότι η προσφορά της BlackRock θα ανοίξει το δρόμο για τη μετατροπή και θα επιλύσει την έκπτωση του GBTC που ξεπερνά το 40%, επιπλέον της ανάπτυξης του κλάδου. Εξέφρασε εμπιστοσύνη στην πιθανότητα το ETF της BlackRock να λάβει ρυθμιστική έγκριση, επικαλούμενος τη διακριτή δομή του και την προτεινόμενη κατάθεση αλλαγής κανόνων.

Ωστόσο, η κίνηση της BlackRock δεν ήταν χωρίς αντιπαραθέσεις, με τους σχολιαστές της αγοράς να συζητούν για το κατά πόσον πληροί τις προϋποθέσεις ενός ETF. Ενώ ορισμένοι υποστηρίζουν ότι μοιάζει με το GBTC ως καταπίστευμα, άλλοι, συμπεριλαμβανομένου του Cochran, υιοθετούν μια πιο διαφοροποιημένη άποψη. Ο Cory Klippsten, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας χρηματοοικονομικών υπηρεσιών Bitcoin Swan, τόνισε ότι είναι αποδεκτή η ταξινόμησή του ως ETF με βάση την κατάθεση στο πλαίσιο του νόμου περί κινητών αξιών του 1933 (έντυπο S-1) και όχι το πιο συνηθισμένο έντυπο N-1A που χρησιμοποιείται από την πλειονότητα των μετοχικών ETF. Ο Klippsten υπογράμμισε τη δυνατότητα εξαγοράς από τον εκδότη και τη δυνατότητα διαπραγμάτευσης σε χρηματιστήριο ως σημαντικά πλεονεκτήματα έναντι του GBTC.

Παρ’ όλα αυτά, το ενδιαφέρον των επενδυτών για το GBTC έχει αυξηθεί κατακόρυφα λόγω της ανακοίνωσης της BlackRock. Το αμοιβαίο κεφάλαιο αντιστάθμισης κινδύνου North Rock Digital γνωστοποίησε τη συνεχιζόμενη συσσώρευσή του σε καταπιστεύματα της Grayscale τις τελευταίες εβδομάδες. Προβλέπουν σημαντική άνοδο αν η Grayscale επιτύχει και ελάχιστη πτώση αν αντιμετωπίσει ήττα, θεωρώντας την κατάθεση της BlackRock ως καταλύτη για μια πιο ορθολογική τιμολόγηση των καταπιστευμάτων.

Ειδικότερα, η ARK Invest δεν αύξησε την έκθεσή της στην GBTC και συνεχίζει να κατέχει περίπου 5,37 εκατομμύρια μετοχές GBTC. Τα δεδομένα από το Cathie’s ARK, έναν ιστότοπο παρακολούθησης αφιερωμένο στην Cathie Wood, τη διευθύνουσα σύμβουλο της ARK Invest, επιβεβαιώνουν τη σταδιακή μείωση των συμμετοχών τους καθ’ όλη τη διάρκεια του 2023.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: