Οι ρυθμιστικές εξελίξεις οδηγούν το Bakkt να διαγράψει τα Altcoins, ακολουθώντας το Robinhood και το eToro: Έκθεση

Το derivatives exchange Bakkt με έδρα τη Νέα Υόρκη αφαιρεί τρία δημοφιλή altcoins από την πλατφόρμα συναλλαγών του, επικαλούμενο πρόσφατες ρυθμιστικές εξελίξεις στις Ηνωμένες Πολιτείες. Τα tokens που ανεστάλησαν περιλαμβάνουν τα Solana (SOL), Polygon (MATIC) και Cardano (ADA). Η απόφαση αυτή έρχεται στον απόηχο των αγωγών που κατέθεσε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC) κατά των μεγάλων ανταλλακτηρίων Binance και Coinbase. Η SEC έχει κατηγοριοποιήσει πάνω από 20 ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία, συμπεριλαμβανομένων των SOL, MATIC και ADA, ως τίτλους, με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός των εν λόγω κρυπτονομισμάτων να εκτιμάται σε 68.

Ο γενικός σύμβουλος και γραμματέας της Bakkt, Marc D’Annunzio, δήλωσε ότι η εταιρεία προβαίνει σε αυτές τις αλλαγές για να διασφαλίσει τη συμμόρφωση και θα εξετάσει το ενδεχόμενο επαναφοράς των tokens μόνο όταν υπάρξει μεγαλύτερη σαφήνεια σχετικά με τις ρυθμιστικές κατευθυντήριες γραμμές.

Οι ενέργειες επιβολής της SEC έχουν προκαλέσει ρυθμιστική αβεβαιότητα, ωθώντας άλλες πλατφόρμες συναλλαγών να διαγράψουν επίσης ορισμένα ζεύγη token. Για παράδειγμα, η eToro σταμάτησε πρόσφατα τις αγορές των Algorand, Decentraland, MATIC και Dash για τους πελάτες της στις ΗΠΑ, ενώ η Robinhood τερμάτισε την υποστήριξη των SOL, MATIC και ADA.

Η διαγραφή αυτών των altcoins έχει σημαντικές επιπτώσεις στην αγορά κρύπτο, ιδίως όσον αφορά τη ρευστότητα. Ως αποτέλεσμα, τα MATIC, ADA και SOL έχουν χάσει συλλογικά σχεδόν 10 δισεκατομμύρια δολάρια σε κεφαλαιοποίηση αγοράς, με βάση τα δεδομένα της CoinMarketCap. Από τις 4 Ιουνίου, η κεφαλαιοποίηση της SOL έχει μειωθεί από 8,78 δισεκατομμύρια δολάρια σε 5,85 δισεκατομμύρια δολάρια, η κεφαλαιοποίηση της ADA έχει μειωθεί από 13,31 δισεκατομμύρια δολάρια σε 9 δισεκατομμύρια δολάρια και η κεφαλαιοποίηση του MATIC έχει μειωθεί από 8,37 δισεκατομμύρια δολάρια σε 5,32 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η απόφαση της Bakkt για διαγραφή από το ανταλλακτήριο ακολουθεί την εξαγορά της Apex Crypto, μιας πλατφόρμας τεχνολογίας blockchain, τον Απρίλιο έναντι 55 εκατ. δολαρίων. Στο πλαίσιο της εξαγοράς, η Bakkt αναμόρφωσε τη διαπραγμάτευση των ζευγών token της, αφαιρώντας 25 από τα 36 εισηγμένα κρύπτο tokens.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: