Το crypto project Worldcoin του διευθύνοντος συμβούλου του OpenAI πλησιάζει τα $100 εκατομμύρια σε νέα χρηματοδότηση: έκθεση

Το Worldcoin, το έργο crypto iris-scanning που διευθύνεται από τον διευθύνοντα σύμβουλο της OpenAI, Σαμ Άλτμαν, συνεχίζει να προσελκύει επενδυτές, παρόλο που δεν έχει ακόμη βγει από τη beta φάση.

Επικαλούμενοι τρία άτομα με γνώση της συμφωνίας, οι Financial Times ανέφεραν ότι το Worldcoin βρίσκεται “σε προχωρημένες συνομιλίες” για έναν νέο γύρο χρηματοδότησης ύψους περίπου 100 εκατομμυρίων δολαρίων. Ο γύρος υποστηρίζεται τόσο από υφιστάμενους όσο και από νέους επενδυτές, σύμφωνα με έναν από τους ανθρώπους.

Ο προηγούμενος επενδυτικός γύρος του Worldcoin περιλάμβανε χρηματοδότηση από τις εταιρείες επιχειρηματικών κεφαλαίων Andreessen Horowitz (a16z) και Khosla Ventures, ανεβάζοντας την αποτίμηση του έργου στα 3 δισεκατομμύρια δολάρια. Επίσης, έκλεισε έναν γύρο χρηματοδότησης της σειράς Α ύψους 25 εκατομμυρίων δολαρίων υπό την ηγεσία της a16z τον Οκτώβριο του 2021, με άλλους επενδυτές όπως οι Digital Currency Group, Coinbase Ventures και Multicoin.

Το έργο, το οποίο βρίσκεται ακόμη σε beta, φέρεται να προετοιμάζεται για την επίσημη έναρξη λειτουργίας μέσα στις επόμενες έξι εβδομάδες.

Τι είναι το Worldcoin?

Με συνιδρυτή τον Σαμ Άλτμαν, διακεκριμένο επιχειρηματία και πρώην πρόεδρο του Y Combinator, το Worldcoin στοχεύει στη δημιουργία ενός παγκόσμιου ψηφιακού νομίσματος που θα διανέμεται σε όλους στον κόσμο με δίκαιο και ισότιμο τρόπο.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο του έργου, “το Worldcoin χτίζει το μεγαλύτερο δίκτυο ταυτότητας και χρηματοοικονομικών συναλλαγών στον κόσμο ως δημόσια υπηρεσία, δίνοντας την ιδιοκτησία σε όλους”.

Το πρωτόκολλο proof-of-personhood, το οποίο χρησιμοποιείται για τη διανομή των token του έργου, περιλαμβάνει τη χρήση μιας βιομετρικής σάρωσης της ίριδας του παραλήπτη, η οποία στη συνέχεια επαληθεύεται με μια κυβερνητική ταυτότητα για την επιβεβαίωση της ταυτότητάς του. Με αυτόν τον τρόπο, το Worldcoin στοχεύει να διασφαλίσει ότι κάθε token διανέμεται σε ένα μοναδικό άτομο: μόλις επαληθευτεί η ταυτότητα ενός ατόμου, είναι επιλέξιμος να λάβει έναν συγκεκριμένο αριθμό Worldcoin token στο πλαίσιο του προγράμματος.

Την περασμένη εβδομάδα, το Worldcoin ανακοίνωσε ότι το πορτοφόλι World App, καθώς και το World ID -το νέο αποκεντρωμένο πρωτόκολλο ταυτότητας του έργου που εστιάζει στην προστασία της ιδιωτικής ζωής και επιτρέπει την είσοδο σε ιστότοπους, εφαρμογές για κινητά και αποκεντρωμένες εφαρμογές Web3 (dApps)- θα μεταφερθούν και τα δύο από το Polygon στo Ethereum layer-2 scaling solution Optimism στο πλαίσιο μιας ευρύτερης συνεργασίας με την Optimism Collective.

“Με περισσότερες από 1,6 εκατομμύρια εγγραφές στη beta και 500.000+ μηνιαίους ενεργούς χρήστες του World App, οι εφαρμογές στο OP Mainnet θα επεκτείνουν την πρόσβαση και θα βοηθήσουν το Worldcoin να φτάσει σε ένα οικοσύστημα προγραμματιστών και χρηστών που θα είναι ευθυγραμμισμένο με τις αξίες”, αναφέρει το Worldcoin Foundation στην ανακοίνωση.

Το έργο βρίσκεται ακόμη σε πρώιμο στάδιο ανάπτυξης, ωστόσο έχει ήδη προκαλέσει την κριτική του Έντουαρντ Σνόουντεν, του πρώην συμβασιούχου της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφαλείας (NSA), γνωστού για τη διαρροή απόρρητων πληροφοριών.

Εκτός από την ηθική πτυχή της χρήσης του ανθρώπινου σώματος για ένα έργο κρύπτο, ο Σνόουντεν εξέφρασε ανησυχίες ότι το Worldcoin επιδιώκει να δημιουργήσει μια παγκόσμια βάση δεδομένων με τις iris scans των ανθρώπων, οι οποίες θα τηρούνται με τη μορφή hashes.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Πηγή


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: