Νοτιοκορεάτης νομοθέτης εγκαταλείπει το πολιτικό κόμμα εν μέσω διαμάχης για επενδύσεις σε κρύπτο

Ο Νοτιοκορεάτης νομοθέτης Kim Nam-kuk ανακοίνωσε την αποχώρησή του από το Δημοκρατικό Κόμμα λόγω των υποτιθέμενων συναλλαγών του με κρύπτο, ενώ νομοθετούσε για τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία. Ο πολιτικός δήλωσε ότι θα συνεχίσει τον αγώνα του για να αποδείξει την αθωότητά του ανεξάρτητα.

Σύμφωνα με τον Κιμ, η αποχώρησή του θα απαλλάξει τα μέλη του κόμματος από το βάρος που έφερε η διαμάχη. Πιστεύει ότι τα ζητήματα δεν θα πρέπει πλέον να επηρεάζουν το κόμμα σε μια κρίσιμη περίοδο. Κατά την αποχώρησή του από το κόμμα, ο Κιμ τόνισε ότι θα εξακολουθήσει να υποστηρίζει την πολιτική παράταξη.

Εν τω μεταξύ, ο πολιτικός δήλωσε επίσης ότι θα συνεχίσει τις προσπάθειές του να φέρει στο φως την αλήθεια ως ανεξάρτητος νομοθέτης. “Θα σταθώ μέχρι τέλους στο ύψος των άδικων πολιτικών αδικημάτων και θα αποκαλύψω την αλήθεια”, δήλωσε.

Ο Κιμ επέκρινε τα μέσα ενημέρωσης για τα δημοσιεύματα σχετικά με τις κρύπτο συναλλαγές του, δηλώνοντας ότι τα δημοσιεύματα δεν βασίζονται σε πραγματικά γεγονότα και δεσμεύτηκε να τα αντιμετωπίσει.

Στις 8 Μαΐου, ο νομοθέτης κατηγορήθηκε ότι ρευστοποίησε περιουσιακά στοιχεία κρύπτο αξίας άνω των 4 εκατομμυρίων δολαρίων πριν η χώρα αρχίσει να εφαρμόζει τον “Travel Rule” από την Ομάδα Δράσης Χρηματοοικονομικής Δράσης τον Μάρτιο του 2023. Οι αρχές εξακολουθούν να ερευνούν επί του παρόντος τον πολιτικό για υποτιθέμενες παραβιάσεις.

Η κεντρική τράπεζα της Νότιας Κορέας εντείνει συνεχώς τις προσπάθειές της για την εποπτεία των κρύπτο στη χώρα. Στις 24 Απριλίου, η κεντρική τράπεζα της Νότιας Κορέας έλαβε το δικαίωμα να ερευνά επιχειρήσεις που σχετίζονται με τα κρύπτο. Με τον τρόπο αυτό, η τράπεζα θα μπορεί να ζητά στοιχεία για τις συναλλαγές από τους τοπικούς φορείς εκμετάλλευσης κρύπτο.

Σε άλλα νέα, στη Νότια Κορέα διεξάγεται έρευνα για ένα ψηφιακό νόμισμα κεντρικής τράπεζας (CBDC) για πληρωμές εκτός σύνδεσης. Στις 15 Μαΐου, η Samsung Electronics συνεργάστηκε με την κεντρική τράπεζα για να πραγματοποιήσει έρευνα σχετικά με τις offline δυνατότητες ενός CBDC.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Πηγή

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: