Επικεφαλής των ρυθμιστικών αρχών κρύπτο των ΗΠΑ υπόσχεται καταστολή των ψηφιακών πλατφορμών

Ο κορυφαίος αξιωματούχος που είναι υπεύθυνος για την επιβολή της νομοθεσίας για τα κρυπτονομίσματα στις Ηνωμένες Πολιτείες δεσμεύτηκε να πατάξει τις παράνομες δραστηριότητες που λαμβάνουν χώρα στις ψηφιακές πλατφόρμες. Η Eun Young Choi, διευθύντρια της εθνικής ομάδας επιβολής της νομοθεσίας περί κρυπτονομισμάτων του Υπουργείου Δικαιοσύνης, τόνισε τη σημαντική αύξηση των εγκλημάτων που σχετίζονται με τα κρύπτο τα τελευταία τέσσερα χρόνια.


Το υπουργείο δεν στοχεύει μόνο τα ανταλλακτήρια κρύπτο, αλλά και τους “mixers and tumblers” που κρύβουν τα ίχνη συναλλαγών, με έμφαση στις εταιρείες που εμπλέκονται σε εγκληματικές δραστηριότητες ή επιτρέπουν τη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες. Η Τσόι πιστεύει ότι η στοχοποίηση αυτών των πλατφορμών θα έχει πολλαπλασιαστικό αποτέλεσμα στον περιορισμό της εγκληματικής συμπεριφοράς.

Σύμφωνα με την ίδια, οι προσπάθειες του Υπουργείου Δικαιοσύνης να στοχεύσει τις ψηφιακές πλατφόρμες θα λειτουργήσουν αποτρεπτικά και θα ενθαρρύνουν τις επιχειρήσεις να συμμορφωθούν με τους κανονισμούς για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και να εφαρμόσουν ισχυρά μέτρα μείωσης του κινδύνου. Η Τσόι, η οποία ηγείται της νεοσύστατης μονάδας επιβολής της νομοθεσίας για τα κρύπτο, υπογράμμισε την αυξανόμενη κατάχρηση των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων για παράνομους σκοπούς, η οποία συμβαδίζει με την ευρύτερη υιοθέτησή τους από το κοινό.

Η δήλωση έρχεται στον απόηχο του σοκ που υπέστη ο κλάδος των κρυπτονομισμάτων μετά την κατάρρευση του FTX, ενός ανταλλακτηρίου που κάποτε θεωρούνταν αξιόπιστος παίκτης στον ευμετάβλητο τομέα. Ο ιδρυτής του FTX Σαμ Μπάνκμαν-Φριντ αντιμετωπίζει ποινικές κατηγορίες που σχετίζονται με απάτη, συνωμοσία για ξέπλυμα χρήματος και παραβίαση των νόμων περί χρηματοδότησης προεκλογικών εκστρατειών.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει επίσης αναλάβει δράση κατά της Binance, του μεγαλύτερου ανταλλακτηρίου κρύπτο στον κόσμο, μηνύοντας την εταιρεία και τον διευθύνοντα σύμβουλό της για υποτιθέμενες παράνομες δραστηριότητες στη χώρα.


Ενώ υπάρχουν ανησυχίες σχετικά με την πιθανή αναστάτωση που θα μπορούσε να προκαλέσει μια καταστολή σε εταιρείες με επιρροή όπως η Binance, η Choi ξεκαθάρισε ότι το Υπουργείο Δικαιοσύνης δεν θα λάβει υπόψη το μέγεθος μιας εταιρείας όταν εξετάζει πιθανές κατηγορίες.
Εάν μια εταιρεία έχει αποκτήσει σημαντικό μερίδιο αγοράς παραβιάζοντας την ποινική νομοθεσία των ΗΠΑ, δεν μπορεί να περιμένει επιείκεια με βάση τους ισχυρισμούς ότι είναι “πολύ μεγάλη για να αποτύχει”. Η Choi τόνισε τη σημασία της αποστολής ενός μηνύματος ότι το μέγεθος ή η επιρροή δεν θα πρέπει να προστατεύουν κανέναν από τη λογοδοσία στον κλάδο των κρύπτο ή σε οποιοδήποτε έγκλημα white-collar.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Πηγή

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: