Το BUSD πάει στην τέταρτη θέση μεταξύ των Stablecoins στην κατάταξη της αγοράς

Binance USD (BUSD) Stablecoin ολισθαίνει στην τέταρτη θέση στην αγοραία αξία μεταξύ των Stablecoins

Το stablecoin Binance USD (BUSD), το οποίο είναι συνδεδεμένο με το δολάριο των Ηνωμένων Πολιτειών, έχει διολισθήσει στην τέταρτη θέση όσον αφορά την κεφαλαιοποίηση της αγοράς μεταξύ άλλων stablecoins. Τις τελευταίες 30 ημέρες, το BUSD γνώρισε πτώση άνω του 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων, σύμφωνα με τα στοιχεία του CoinMarketCap.

Αυτή τη στιγμή, η κεφαλαιοποίηση της BUSD ανέρχεται στα 4,3 δισεκατομμύρια δολάρια, σημειώνοντας μείωση 29% από τα 5,54 δισεκατομμύρια δολάρια στις 18 Μαΐου. Το stablecoin βρίσκεται σε πτωτική πορεία από τον Δεκέμβριο του 2022, όταν η χρηματιστηριακή του αξία έφτασε στο μέγιστο των 23 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η μείωση της κεφαλαιοποίησης της BUSD μπορεί να αποδοθεί στις σημαντικές εξελίξεις γύρω από την Binance μετά την κατάρρευση της FTX τον Νοέμβριο του 2022. Τον Δεκέμβριο του 2022, μια αναφορά που υπονοούσε ότι το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ θα έβαζε στο στόχαστρο την Binance είχε ως αποτέλεσμα καθαρές αποσύρσεις ύψους 3,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων εντός επτά ημερών. Οι market makers απέσυραν σημαντικά ποσά του BUSD, συμπεριλαμβανομένων πάνω από 245 εκατομμύρια δολάρια από την Jump Finance.

Το BUSD δημιουργήθηκε μέσω μιας συνεργασίας μεταξύ της Binance και της Paxos Trust τον Σεπτέμβριο του 2019. Ενώ η Paxos εκδίδει και κατέχει το stablecoin, η Binance παραχωρεί άδεια χρήσης του εμπορικού σήματος. Ωστόσο, η σύμπραξη δημιούργησε προκλήσεις για την Paxos. Τον Φεβρουάριο, η εταιρεία φέρεται να έλαβε ειδοποίηση Wells από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ, ισχυριζόμενη ότι το BUSD ήταν μη εγγεγραμμένος τίτλος. Η έρευνα οδήγησε το Τμήμα Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών της Νέας Υόρκης να διατάξει την Paxos να σταματήσει την έκδοση του BUSD. Τα γεγονότα αυτά επηρέασαν σημαντικά το μερίδιο αγοράς του BUSD, με αποτέλεσμα να μειωθεί από 15,88 δισ. δολάρια στις 12 Φεβρουαρίου σε 8,38 δισ. δολάρια στις 13 Μαρτίου.

Το πιο πρόσφατο πλήγμα για το BUSD προήλθε από τη μήνυση της SEC κατά της Binance στις 5 Ιουνίου, κατηγορώντας το ανταλλακτήριο για προσφορά μη εγγεγραμμένων τίτλων. Η ρυθμιστική δράση περιελάμβανε κατηγορίες κατά της Binance σχετικά με τις μη καταχωρημένες προσφορές και πωλήσεις των token BNB και BUSD.

Η κυριαρχία των σταθερών νομισμάτων που είναι συνδεδεμένα με το δολάριο των ΗΠΑ έχει αλλάξει κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους. Το Tether (USDT) ανέβηκε ξανά στο ιστορικό του υψηλό, παρά τη μείωση των κεφαλαιοποιήσεων των περισσότερων stablecoins. Το USD Coin της Circle είδε το μερίδιο αγοράς του να μειώνεται από 34,88% τον Μάιο του 2022 σε 23,05% τον Μάιο του 2023. Το μερίδιο αγοράς του BUSD έχει μειωθεί κατακόρυφα από 11,68% σε 4,18% κατά την ίδια περίοδο, ενώ το μερίδιο του Dai μειώθηκε από 4,05% τον Μάιο του 2022 σε 3,66%.

Εν τω μεταξύ, το USDT κερδίζει έδαφος, με την κυριαρχία του στην αγορά να αυξάνεται στο 65,89% τον Μάιο, από 47,04% πριν από ένα χρόνο. Η κεφαλαιοποίηση της USDT έχει φτάσει τα 83,1 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ η κεφαλαιοποίηση της USDC έχει μειωθεί από το μέγιστο των 55 δισεκατομμυρίων δολαρίων στα 29 δισεκατομμύρια δολάρια.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: