Brad Garlinghouse : Η υπόθεση Ripple πλησιάζει στο τέλος της, αλλά η επιδίωξη για σαφήνεια πρέπει να συνεχιστεί

Brad Garlinghouse: αλλά η επιδίωξη της βιομηχανίας για ρυθμιστική σαφήνεια πρέπει να συνεχιστεί

Ο διευθύνων σύμβουλος της Ripple, Brad Garlinghouse, προειδοποίησε ότι ενώ η νομική μάχη της Ripple με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των Ηνωμένων Πολιτειών (SEC) πλησιάζει στο τέλος της, σηματοδοτεί μόνο την αρχή ενός ευρύτερου αγώνα για τον κλάδο και τη συνεχή επιδίωξη για ρυθμιστική σαφήνεια.

Με αφορμή την αποσφράγιση των εγγράφων Hinman στις 13 Ιουνίου, στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης αγωγής της Ripple κατά της SEC, ο Garlinghouse μπήκε στο Twitter για να μοιραστεί ένα βίντεο που συζητά το χρονοδιάγραμμα της αγωγής και εκφράζει την απογοήτευσή του με την υπηρεσία.

Κατά τη διάρκεια του βίντεο της 17ης Ιουνίου, ο Garlinghouse τόνισε ότι τα έγγραφα Hinman υποδηλώνουν ότι η SEC “δημιούργησε εν γνώσει της σύγχυση σχετικά με τους κανόνες και χρησιμοποίησε αυτή τη σύγχυση μέσω της επιβολής”.

Ο Garlinghouse επέκρινε έντονα τις ενέργειες της SEC, χαρακτηρίζοντάς τες ως μια ξεκάθαρη περίπτωση “κακοπιστίας, απλά και καθαρά”. Πίστευε ότι αυτή η στάση ήταν κυρίαρχη από την αρχή της αγωγής, η οποία κατατέθηκε αρχικά τον Δεκέμβριο του 2020, περιγράφοντας τη χρονική στιγμή της κατάθεσης της υπόθεσης, μόλις “λίγες ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα”, ως μια “πολύ γκρινιάρικη πινελιά”.

“Αυτός είναι ο ορισμός της τοποθέτησης της πολιτικής πάνω από τους ανθρώπους […] και της επιδίωξης της εξουσίας πάνω από την ορθή πολιτική”, δήλωσε.

Ο Garlinghouse εξήγησε ότι πριν από την αγωγή, είχε απαντήσει σε κάθε ερώτηση της SEC και σε κανένα σημείο δεν του είχε υποδειχθεί ότι το XRP θεωρείται τίτλος.

Πίστευε ότι η SEC “προσπαθούσε να σκοτώσει” την καινοτομία και τη βιομηχανία κρυπτονομισμάτων στις Ηνωμένες Πολιτείες, υποστηρίζοντας ότι η ομιλία του Hinman δεν αφορά “κάποιο μεμονωμένο token ή κάποιο blockchain”, αλλά μάλλον τη συνολική στάση που έχει λάβει η SEC απέναντι στη βιομηχανία κρυπτονομισμάτων.

“Πρόκειται για την ανάδειξη του βαθμού στον οποίο η SEC έχει επιβάλει αδυσώπητα μέτρα κατά των παικτών κρύπτο, ενώ δηλώνει ψεύτικη ανοιχτή αγκαλιά και καλεί να έρθουν και να εγγραφούν, ενώ παράλληλα λέει ψέματα για τη λεγόμενη καθοδήγησή της”.

Ο Garlinghouse εξήγησε περαιτέρω ότι, στην καλύτερη περίπτωση, τα έγγραφα υποδηλώνουν ότι οι ανώτεροι αξιωματούχοι της SEC “δεν μπορούσαν να συμφωνήσουν” σχετικά με τον νόμο και είπαν απευθείας στον Bill Hinman ότι οι δηλώσεις του θα “μπερδέψουν το κοινό ακόμη περισσότερο σχετικά με τους κανόνες για τα κρύπτο”.

Στις 13 Ιουνίου αναφέρθηκε ότι σημειώσεις στα έγγραφα που αποκαλύφθηκαν έδειχναν ανησυχίες μεταξύ των συντακτών ότι η δήλωση του Χίνμαν ότι το Ether δεν είναι τίτλος θα μπορούσε να καταστήσει “δύσκολο για την υπηρεσία να λάβει διαφορετική θέση για το Ether στο μέλλον”.

Ωστόσο, ο Garlinghouse δήλωσε ότι, στη χειρότερη περίπτωση, τα έγγραφα αποδεικνύουν ότι ο Hinman “αγνόησε σκόπιμα το νόμο” και προσπάθησε να “δημιουργήσει νέους νόμους”.

Τόνισε τη σημασία της συνεργασίας του κλάδου, καθώς η SEC θα μπορούσε να λάβει μέτρα κατά περισσότερων εταιρειών κρύπτο στο μέλλον.

“Καθώς η δική μας αγωγή φτάνει στο τέλος της, για τόσους άλλους, μόλις αρχίζει, οπότε ο αγώνας για σαφήνεια πρέπει να συνεχιστεί”, κατέληξε.

Οι παρατηρήσεις αυτές έρχονται μετά την κατάθεση αγωγής από την SEC κατά του ανταλλακτηρίου Binance στις 5 Ιουνίου, με την κατηγορία της προσφοράς μη εγγεγραμμένων τίτλων. Η ρυθμιστική αρχή έλαβε παρόμοια μέτρα κατά της Coinbase την επόμενη ημέρα.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: