Το αμερικανικό δικαστήριο εγκρίνει τη συμφωνία SEC-Binance.US

Η δικαστής Amy Berman Jackson του περιφερειακού δικαστηρίου των Ηνωμένων Πολιτειών έδωσε την έγκρισή της στη συμφωνία που επιτεύχθηκε μεταξύ της Binance.US, της Binance και της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC). Η έγκριση αυτή απορρίπτει την προηγούμενη προσωρινή περιοριστική εντολή (TRO) που αποσκοπούσε στη δέσμευση όλων των περιουσιακών στοιχείων της Binance.US.

Τα μέρη που εμπλέκονται στην υπόθεση κατέληξαν σε συμφωνία στις 16 Ιουνίου, μετά την προτίμηση του δικαστή Τζάκσον για ανεξάρτητη επίλυση. Η Binance.US εξέφρασε την ικανοποίησή της για την απόφαση του δικαστηρίου, δηλώνοντας στο Twitter ότι η TRO και το πάγωμα των περιουσιακών στοιχείων ήταν αδικαιολόγητα με βάση τα γεγονότα και το νόμο.

Σύμφωνα με την εγκεκριμένη συμφωνία, μόνο οι υπάλληλοι της Binance.US θα έχουν πρόσβαση στα κεφάλαια των πελατών κατά τη διάρκεια της δικαστικής διαδικασίας. Ωστόσο, οι πελάτες με έδρα τις ΗΠΑ θα εξακολουθούν να μπορούν να αποσύρουν τα χρήματά τους καθ’ όλη τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Η συμφωνία απαγορεύει επίσης στους παγκόσμιους υπαλλήλους της Binance να έχουν πρόσβαση στα ιδιωτικά κλειδιά των πορτοφολιών, στα hardware wallets ή στην πρόσβαση root στα εργαλεία Amazon Web Services της Binance.US.

Η Binance.US υπογράμμισε ότι η SEC δεν έχει παρουσιάσει καμία απόδειξη για κατάχρηση περιουσιακών στοιχείων πελατών, και ακόμη και οι ίδιοι οι δικηγόροι της SEC παραδέχθηκαν στο δικαστήριο ότι δεν είχαν στοιχεία που να υποστηρίζουν τέτοιους ισχυρισμούς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συμφωνία περιλαμβάνει διάταξη σχετικά με τον επαναπατρισμό ορισμένων περιουσιακών στοιχείων στις Ηνωμένες Πολιτείες. Αναφέρει ότι οι κατηγορούμενοι πρέπει να μεταφέρουν και να διατηρήσουν την κατοχή, τη φύλαξη και τον έλεγχο όλων των περιουσιακών στοιχείων σε fiat currency και crypto που κατατίθενται, κατέχονται, διαπραγματεύονται ή συσσωρεύονται από τους πελάτες στην BAM Trading, θυγατρική της Binance.US.

Επιπλέον, η συμφωνία απαιτεί από την Binance.US να παρέχει επαληθευμένη γραπτή λογιστική των λογαριασμών αξίας άνω των 1.000 δολαρίων που σχετίζονται με τις οντότητες της BAM.

Η SEC είχε καταθέσει επείγουσα αίτηση για έκδοση προσωρινής περιοριστικής εντολής κατά της Binance.US, κατηγορώντας τον CEO της Binance Changpeng Zhao ότι είχε πρόσβαση σε κεφάλαια πελατών της Binance.US μέσω της ελεγχόμενης από αυτόν οντότητας, Merit Peak. Ωστόσο, η Binance.US και ο Zhao αρνήθηκαν την κακή διαχείριση οποιωνδήποτε κεφαλαίων, υποστηρίζοντας ότι η SEC δεν κατάφερε να εντοπίσει ούτε μία περίπτωση κακής χρήσης κεφαλαίων πελατών.

Με την έγκριση της συμφωνίας από το δικαστήριο, η υπόθεση μεταξύ της Binance.US και της SEC θα προχωρήσει πλέον σύμφωνα με τους συμφωνηθέντες όρους.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: