Tο Bitcoin εκτοξεύεται στα $39K μετά τα σχόλια του Powell για το τέλος των αυξήσεων των επιτοκίων της Fed

Το Bitcoin έφτασε σε ένα σημαντικό ορόσημο την 1η Δεκεμβρίου, φτάνοντας τα 39.000 δολάρια για πρώτη φορά από τα μέσα του 2022. Αυτή η άνοδος της τιμής αποδόθηκε στις δηλώσεις της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των Ηνωμένων Πολιτειών, οι οποίες πυροδότησαν αισιοδοξία για πιθανή χαλάρωση της πολιτικής.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ Τζερόμ Πάουελ, μιλώντας στο Spelman College στην Ατλάντα της Τζόρτζια, πρότεινε προσοχή στην ερμηνεία της στάσης της Fed όσον αφορά τα επιτόκια. Δήλωσε: “Η FOMC έχει δεσμευτεί σθεναρά να μειώσει τον πληθωρισμό στο 2% με την πάροδο του χρόνου και να διατηρήσει την πολιτική περιοριστική μέχρι να είμαστε βέβαιοι ότι ο πληθωρισμός βρίσκεται σε πορεία προς αυτόν τον στόχο. Θα ήταν πρόωρο να συμπεράνουμε με σιγουριά ότι έχουμε επιτύχει μια επαρκώς περιοριστική στάση ή να κάνουμε εικασίες για το πότε η πολιτική θα μπορούσε να χαλαρώσει”.

Ενώ ο Πάουελ διατήρησε έναν επιφυλακτικό τόνο, τα σχόλιά του σχετικά με την τρέχουσα κατάσταση της αμερικανικής οικονομίας και τις προσπάθειες μείωσης του πληθωρισμού φάνηκε να ενισχύουν το κλίμα στα περιουσιακά στοιχεία κινδύνου, συμπεριλαμβανομένου του Bitcoin.

Πηγές οικονομικών σχολίων, όπως το The Kobeissi Letter, παρείχαν μια πιο συγκρατημένη προοπτική για τις πιθανές ενέργειες της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, δηλώνοντας: “Η αφήγησή τους δεν έχει αλλάξει από πέρυσι, αλλά οι αγορές συνεχίζουν να ζητούν μια στροφή της Fed. Όπως έχουμε δηλώσει και στο παρελθόν, η Fed θα προτιμούσε να προκαλέσει μια ήπια ύφεση παρά να διακινδυνεύσει μια αναζωπύρωση του πληθωρισμού. Αυτό σημαίνει ότι μια μακρά ΠΑΥΣΗ εξακολουθεί να είναι πιθανή”.

Παρά τις μικτές ερμηνείες, το Bitcoin αξιοποίησε το θετικό κλίμα, σημειώνοντας ράλι στα 39.000 δολάρια. Αυτό ήρθε σε αντίθεση με μια σχετικά επίπεδη ανταπόκριση σε προηγούμενες εκτυπώσεις μακροοικονομικών δεδομένων των ΗΠΑ μέσα στην εβδομάδα.

Όσον αφορά το μέλλον, η επόμενη συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Ανοικτής Αγοράς (FOMC) είναι προγραμματισμένη για τα μέσα Δεκεμβρίου, κατά τη διάρκεια της οποίας θα ανακοινωθούν τυχόν αλλαγές στα επιτόκια. Σύμφωνα με τις προσδοκίες της αγοράς, από την 1η Δεκεμβρίου επικρατούσε η άποψη υπέρ της παύσης των αυξήσεων των επιτοκίων.

Στη σφαίρα των αγορών Bitcoin, οι traders ανέλυσαν τη ρευστότητα της πλευράς πώλησης που εμπλέκεται στη σύντομη άνοδο στα 39.000 δολάρια. O Daan Crypto Trades τόνισε τη σημασία αυτού του επιπέδου, ενώ ο Keith Alan, συνιδρυτής του trading resource Material Indicators, παρουσίασε τη ρευστότητα του order book BTC/USDT.. Εντοπίστηκαν επίπεδα αντίστασης στα 39.000 και 39.200 δολάρια, ενώ σημαντική αγοραστική στήριξη στα 38.000 δολάρια.

Δημοφιλείς traders στην κοινότητα των κρύπτο, όπως οι BitQuant και Crypto Ed, εξέφρασαν αισιόδοξες προβλέψεις. Η BitQuant προέβλεψε ένα ισχυρό σήμα με ημερήσιο κλείσιμο πάνω από τα 38.000 δολάρια, ενώ o Crypto Ed προέβλεψε περαιτέρω άνοδο για το Bitcoin, φτάνοντας τουλάχιστον τα 39.200 δολάρια.

Καθώς το Bitcoin φαίνεται να εγκαταλείπει το προηγούμενο εύρος διαπραγμάτευσής του,, οι συμμετέχοντες στην αγορά παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις και τις πιθανές κινήσεις των τιμών ως απάντηση τόσο στους μακροοικονομικούς παράγοντες όσο και στις αποφάσεις της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: