Το Bitcoin είναι ένα από τα 3 κορυφαία περιουσιακά στοιχεία σε περίπτωση χρεοκοπίας των ΗΠΑ: Έρευνα

Το σημαντικό κρυπτονόμισμα Bitcoin θα μπορούσε να γίνει ένα από τα τρία κορυφαία περιουσιακά στοιχεία σε περίπτωση θεωρητικής χρεοκοπίας στις Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Καθώς ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ετοιμάζεται να συναντηθεί με το Κογκρέσο στις 16 Μαΐου για να συζητήσει το ανώτατο όριο του αμερικανικού χρέους, οι επενδυτές αναζητούν αντισταθμιστικά μέτρα για να προστατεύσουν τις αποταμιεύσεις τους σε περίπτωση χρεοκοπίας.

Ο χρυσός, τα αμερικανικά κρατικά ομόλογα και το Bitcoin θα ήταν τα τρία κορυφαία περιουσιακά στοιχεία σε περίπτωση που οι ΗΠΑ αποτύχουν να αυξήσουν το ανώτατο όριο του χρέους τους και χρεοκοπήσουν, σύμφωνα με τα στοιχεία της τελευταίας έρευνας Markets Live Pulse του Bloomberg. Η έρευνα διεξήχθη από τις 8 έως τις 12 Μαΐου, με τη συμμετοχή συνολικά 637 ερωτηθέντων, συμπεριλαμβανομένων επαγγελματιών και ιδιωτών επενδυτών.

Περισσότερο από το 50% των επαγγελματιών του χρηματοοικονομικού κλάδου θα αγοράσει χρυσό εάν η κυβέρνηση των ΗΠΑ αποτύχει να αποφύγει μια χρεοκοπία. Τα αμερικανικά Treasurys θα είναι δεύτερα, με το Bitcoin να είναι η τρίτη πιο δημοφιλής εναλλακτική λύση για τους ιδιώτες επενδυτές.

Αυτό καθιστά το Bitcoin μια πιο δημοφιλής επιλογή από το δολάριο ΗΠΑ, το ιαπωνικό γεν ή το ελβετικό φράγκο. Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, περίπου το 8% των ερωτηθέντων επαγγελματιών επενδυτών και το 11% των ερωτηθέντων μικροεπενδυτών δήλωσαν ότι είναι πιο πρόθυμοι να αγοράσουν Bitcoin.

Η δημοσκόπηση έρχεται καθώς οι αγορές γίνονται όλο και πιο νευρικές σχετικά με το ανώτατο όριο χρέους των ΗΠΑ. Στις αρχές Μαΐου, η υπουργός Οικονομικών Τζάνετ Γέλεν προειδοποίησε ότι οι ΗΠΑ κινδυνεύουν με καταστροφική χρεοκοπία ήδη από την 1η Ιουνίου, εάν το όριο χρέους δεν ανασταλεί ή δεν αυξηθεί. Ο πρόεδρος Μπάιντεν δήλωσε στη συνέχεια ότι “όλος ο κόσμος” θα έχει πρόβλημα αν οι ΗΠΑ αθετήσουν το χρέος τους.

Σύμφωνα με την έρευνα του Bloomberg, σχεδόν το 60% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι οι κίνδυνοι είναι μεγαλύτεροι αυτή τη φορά από ό,τι το 2011. Το 41% των ερωτηθέντων πιστεύει επίσης ότι μια χρεοκοπία απειλεί άμεσα το αμερικανικό δολάριο ως το κύριο παγκόσμιο αποθεματικό νόμισμα.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Πηγή

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: