Η Samsung θα ερευνήσει το CBDC της Νότιας Κορέας για offline payments

Ο τεχνολογικός γίγαντας Samsung Electronics φέρεται να συνεργάζεται με την κεντρική τράπεζα της Νότιας Κορέας για τη διεξαγωγή έρευνας σχετικά με το ψηφιακό νόμισμα της κεντρικής τράπεζας (CBDC) για offline payments.

Στις 15 Μαΐου, η Τράπεζα της Κορέας (BOK) και η Samsung υπέγραψαν μνημόνιο κατανόησης (MOU) για την έρευνα σχετικά με τα offline CBDCs, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης KBS World. Η συνεργασία θα έχει ως στόχο και τα δύο μέρη να ερευνήσουν τις offline δυνατότητες του CBDC που εκδίδει η κεντρική τράπεζα.

Η Samsung συμμετείχε επίσης στη δεύτερη φάση της 10μηνης έρευνας της BOK για το πείραμα προσομοίωσης CBDC, η οποία αφορούσε τη χρήση των CBDC στη λιανική αγορά. Στο πρώτο στάδιο της έρευνας της BOK για τα CBDC δοκιμάστηκαν βασικές λειτουργίες όπως η έκδοση, η διανομή και η εξαργύρωση των CBDC.

Το τελευταίο MOU αποσκοπεί στη δοκιμή των δυνατοτήτων του νοτιοκορεατικού CBDC να πραγματοποιεί εμβάσματα και πληρωμές χρησιμοποιώντας επικοινωνία κοντινού πεδίου (NFC) σε κινητές συσκευές της Samsung αντί για το διαδίκτυο. Ο αντιπρόεδρος της Samsung Electronics, Won-Joon Choi, αποκάλυψε ότι η συνεργασία επέτρεψε στον τεχνολογικό γίγαντα να εφαρμόσει την υψηλού επιπέδου τεχνολογία ασφαλείας της Samsung στον τομέα των ψηφιακών νομισμάτων. Ο ίδιος πρόσθεσε:

“Με βάση τη συνεργασία μεταξύ των δύο εταιρειών, αναμένουμε ότι θα μπορέσουμε να συμβάλουμε σημαντικά στην ανάπτυξη της παγκόσμιας τεχνολογίας CBDC χωρίς σύνδεση”.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας, η Samsung φέρεται να έχει λάβει πιστοποίηση υλικού για το επίπεδο έξι της βαθμίδας ασφάλειας διεθνών κοινών κριτηρίων αξιολόγησης ασφάλειας, το οποίο περιλαμβάνει επτά επίπεδα λειτουργικών απαιτήσεων ασφάλειας.

Παρά το έντονο ενδιαφέρον για τα CBDCs, η Samsung απαγόρευσε πρόσφατα στους υπαλλήλους της να χρησιμοποιούν εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης (AI) όπως το ChatGPT σε όλες τις συσκευές και τα εσωτερικά δίκτυα της Samsung.

Η Samsung εισήγαγε την πολιτική αυτή μετά από τη μεταφόρτωση ενός “ευαίσθητου κώδικα” από ένα μέλος του προσωπικού στην πλατφόρμα. Ένα εσωτερικό υπόμνημα που ασχολείται με το θέμα έγραφε: “Η Samsung δεν έχει καμία σχέση με το θέμα:

“Τα κεντρικά γραφεία επανεξετάζουν τα μέτρα ασφαλείας για να δημιουργήσουν ένα ασφαλές περιβάλλον για την ασφαλή χρήση της δημιουργικής τεχνητής νοημοσύνης για την ενίσχυση της παραγωγικότητας και της αποδοτικότητας των εργαζομένων”.

Τραπεζικοί κολοσσοί, όπως η JPMorgan, η Bank of America, η Goldman Sachs και η Citigroup, έχουν επίσης περιορίσει τη χρήση εργαλείων τεχνητής νοημοσύνης.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Πηγή

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: