Ρωσικές εταιρείες χρησιμοποιούν “ενεργά” τα κρύπτο, η Ρωσία θα υιοθετήσει 4 σχετικούς νόμους, λέει αξιωματούχος

Η Κρατική Δούμα, η κάτω βουλή του ρωσικού κοινοβουλίου, σχεδιάζει να υιοθετήσει τέσσερις νόμους που σχετίζονται με τα κρύπτο κατά τη διάρκεια της ανοιξιάτικη συνόδου της, η οποία λήγει στις 30 Ιουλίου, σύμφωνα με τον Anatoly Aksakov, πρόεδρο της κοινοβουλευτικής επιτροπής χρηματοπιστωτικών αγορών.

Τα νομοσχέδια είναι προσαρμοσμένα στη ρύθμιση της εξόρυξης κρυπτονομισμάτων, των διασυνοριακών πληρωμών κρύπτο, της φορολόγησης των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων και της ευθύνης για την παράνομη χρήση τους, ανέφερε λεπτομερώς ο νομοθέτης, τον οποίο επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων Interfax. Τόνισε ότι τα σχέδια νόμων είναι καλά μελετημένα.

Russian Companies ‘Actively’ Using Crypto, Russia to Adopt 4 Relevant Laws, Official Says

Ο Aksakov παρατήρησε ότι οι μεγάλες ρωσικές εταιρείες χρησιμοποιούν ήδη ενεργά κρυπτονόμισμα σε διακανονισμούς εξωτερικού εμπορίου, αλλά θέλουν να δουν νομοθεσία που να περιγράφει το νομικό πλαίσιο για τέτοιου είδους συναλλαγές. Μιλώντας στο Διεθνές Νομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης, δήλωσε:

Τώρα έχουμε φτάσει στο σημείο όπου τέσσερα νομοσχέδια βρίσκονται στο στάδιο της πρακτικής υιοθέτησης… Είναι πολύ πιθανό να υιοθετήσουμε όλους τους νόμους στην ανοιξιάτικη σύνοδο.

Ο Anatoly Aksakov δήλωσε επίσης ότι οι αρχές θέλουν να λάβουν υπόψη τις απόψεις των συμμετεχόντων στην αγορά σχετικά με τους φορολογικούς κανόνες. “Πιθανότατα, οι κανόνες που ισχύουν για τα DFA θα ληφθούν υπόψη όσο το δυνατόν περισσότερο εδώ, δεδομένου ότι πρόκειται για ένα παρόμοιο μέσο”, διευκρίνισε.

Ο νόμος “Περί ψηφιακών χρηματοοικονομικών περιουσιακών στοιχείων” (DFAs), ο οποίος τέθηκε σε ισχύ τον Ιανουάριο του 2021, καλύπτει μόνο ορισμένες δραστηριότητες που σχετίζονται με τα κρύπτο, ιδίως εκείνες που αφορούν ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία με φορέα έκδοσης, όπως για παράδειγμα tokenized παραδοσιακά περιουσιακά στοιχεία ή utility tokens.

Ταυτόχρονα, οι συναλλαγές με αποκεντρωμένα κρυπτονομίσματα όπως το bitcoin δεν έχουν ακόμη ρυθμιστεί πλήρως στη Ρωσία. Υπό την πίεση των δυτικών κυρώσεων λόγω της εισβολής της Μόσχας στην Ουκρανία, οι ρωσικές αρχές έχουν εντείνει τις προσπάθειές τους προς αυτή την κατεύθυνση.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Πηγή

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: