Το ανταλλακτήριο κρύπτο της Νότιας Κορέας GDAC παραβιάστηκε για σχεδόν 14 εκατομμύρια δολάρια

Το νοτιοκορεατικό ανταλλακτήριο κρύπτο GDAC υπέστη πειρατεία για κρύπτο αξίας περίπου 13,9 εκατομμυρίων δολαρίων. Το ανταλλακτήριο σταμάτησε όλες τις καταθέσεις και αναλήψεις και πραγματοποιεί επείγουσα συντήρηση του διακομιστή ως απάντηση στην επίθεση, σύμφωνα με ανακοίνωση του διευθύνοντος συμβούλου της GDAC Han Seunghwan στις 10 Απριλίου.

Κάνε την εγγραφή σου στο OKX απο ΕΔΩ και πάρε Bonus καλωσορίσματος απο 50$ εως 10.000$ !

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο επιτιθέμενος απέκτησε τον έλεγχο ορισμένων από τα hot πορτοφόλια του ανταλλακτηρίου το πρωί της 9ης Απριλίου και, στις 7 π.μ. ώρα Κορέας, άρχισε να μετακινεί κρύπτο σε πορτοφόλια υπό τον έλεγχο του επιτιθέμενου. Περίπου 61 Bitcoin, 350.5 Ether, 10 εκατομμύρια του νομίσματος παιχνιδιών WEMIX και Tether αξίας 220.000 δολαρίων εκλάπησαν κατά την επίθεση. Το συνολικό ποσό ανέρχεται σε κρύπτο αξίας περίπου 13,9 εκατομμυρίων δολαρίων στις τιμές της 10ης Απριλίου.

Το ποσό που εκλάπη είναι “περίπου το 23% των σημερινών συνολικών περιουσιακών στοιχείων της Gdac”, αναφέρεται στην ανακοίνωση. Το ανταλλακτήριο ειδοποίησε την αστυνομία, ανέφερε το hack στον Οργανισμό Διαδικτύου και Ασφάλειας της Κορέας (KISA) και ενημέρωσε τη Μονάδα Χρηματοοικονομικών Πληροφοριών (FIU) για την απώλεια που προκλήθηκε από την επίθεση.

Κάνε την εγγραφή σου στο OKX απο ΕΔΩ και πάρε Bonus καλωσορίσματος απο 50$ εως 10.000$ !

Η GDAC ζητά επίσης από τα ανταλλακτήρια κρύπτο να μην τιμούν τις καταθέσεις που έγιναν από τη διεύθυνση που πραγματοποίησε την επίθεση.

Ο Seunghwan δήλωσε ότι το ανταλλακτήριο δεν γνωρίζει πότε θα συνεχιστούν οι αναλήψεις. “Ζητάμε την κατανόησή σας ότι είναι δύσκολο να επιβεβαιώσουμε το σημείο επανέναρξης των καταθέσεων και των αναλήψεων, καθώς η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη”, δήλωσε, σύμφωνα με το Google Translate.

Τα hacks σε Centralized exchange συνεχίζουν να αποτελούν πρόβλημα στη βιομηχανία κρύπτο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα: Η Crypto.com υπέστη πειρατεία για πάνω από 15 εκατομμύρια δολάρια τον Ιανουάριο του 2022. Εν μέσω κρίσης ρευστότητας στο FTX, ένας επιτιθέμενος αποστράγγισε 663 εκατομμύρια δολάρια από το αποτυχημένο ανταλλακτήριο κρύπτο. Η επίθεση της GDAC μπορεί να είναι το πρώτο μεγάλο hack σε κεντρικό ανταλλακτήριο του 2023.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις Crypto ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Author: Dimitrios Alexandridis

Article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: