“Σωστή στιγμή” για την προώθηση του Web3 στο Χονγκ Κονγκ, παρά τη ρευστότητα της αγοράς – οικονομικός γραμματέας

Τώρα είναι η “κατάλληλη στιγμή” για το Χονγκ Κονγκ να προωθήσει το Web3, παρά τις διακυμάνσεις της αγοράς κρύπτο, σύμφωνα με τον οικονομικό γραμματέα του Χονγκ Κονγκ.

Σε μια ανάρτηση στο blog του στις 9 Απριλίου, ο Paul Chan εξήγησε ότι μία από τις τρεις μεγάλες κατευθύνσεις που πρότεινε στον προϋπολογισμό της πόλης ήταν η περαιτέρω ανάπτυξη και εφαρμογή του Web3.

Σε μετάφραση, ο Τσαν έγραψε ότι για “το Web3 να πάρει σταθερά το δρόμο της καινοτόμου ανάπτυξης” το Χονγκ Κονγκ θα “υιοθετήσει μια στρατηγική που δίνει έμφαση τόσο στη “σωστή ρύθμιση” όσο και στην “προώθηση της ανάπτυξης””.

Ο Chan λέει ότι η περιοχή σχεδιάζει επίσης να επικεντρωθεί στην οικονομική ασφάλεια, στην πρόληψη των συστημικών κινδύνων και να επικεντρωθεί στην εκπαίδευση των επενδυτών, στην προστασία και στα μέτρα γύρω από την καταπολέμηση του ξεπλύματος χρήματος.

Τον Οκτώβριο του περασμένου έτους, η κυβέρνηση του Χονγκ Κονγκ διατύπωσε την ιδέα της εισαγωγής νομοσχεδίου για τη ρύθμιση της κρύπτο.

Μέχρι τις 20 Φεβρουαρίου του τρέχοντος έτους, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και Συμβολαίων Μελλοντικής Εκπλήρωσης (SFC) του Χονγκ Κονγκ, η τοπική ρυθμιστική αρχή κινητών αξιών, δημοσίευσε πρόταση για ένα καθεστώς για τα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων που θα τεθεί σε ισχύ τον Ιούνιο.

Ο κλάδος έχει υποστεί μια άγρια bear market και πισωγυρίσματα με καταρρεύσεις ανταλλακτηρίων και συνεχή έλεγχο από τις ρυθμιστικές αρχές.

Σύμφωνα με τον Τσαν ο κλάδος απλώς περνάει την ίδια διαδικασία με το Διαδίκτυο στις αρχές της δεκαετίας του 2000 και μετά το “σκάσιμο της φούσκας”, οι συμμετέχοντες στην αγορά έγιναν πολύ πιο ήρεμοι.

“Αφού κοπάσει η παλίρροια της κερδοσκοπίας, οι εναπομείναντες ισχυροί παίκτες θα επικεντρωθούν περισσότερο στον ανταγωνισμό στην τεχνολογική καινοτομία, την πρακτική εφαρμογή και τη δημιουργία αξίας και θα συμβάλουν στη βελτίωση της ποιότητας της πραγματικής οικονομίας”, έγραψε ο Τσαν.

“Στο επόμενο στάδιο, οι συμμετέχοντες στην αγορά πρέπει να αναπτύξουν βαθύτερα την τεχνολογία blockchain, έτσι ώστε τα χαρακτηριστικά και τα πλεονεκτήματά της όσον αφορά τη διαφάνεια, την αποδοτικότητα, την ασφάλεια, την αποδιαμεσολάβηση, την αποπλατφοροποίηση και το χαμηλό κόστος να μπορούν να βρουν ευρύτερα σενάρια εφαρμογής και να λύσουν περισσότερα υφιστάμενα προβλήματα”.

Η προσέγγιση του Χονγκ Κονγκ για τη ρύθμιση των κρύπτο έρχεται σε μεγάλη αντίθεση με εκείνη των Ηνωμένων Πολιτειών, οι οποίες έχουν υιοθετήσει μια πιο σκληρή απάντηση που έχει οδηγήσει σε εικασίες ότι το “κέντρο βάρους” της βιομηχανίας κρύπτο θα μετατοπιστεί στο Χονγκ Κονγκ.

Το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων Gate.io έχει ήδη ανακοινώσει ότι σχεδιάζει να ξεκινήσει την παρουσία του στο Χονγκ Κονγκ μετά την προγραμματισμένη εισφορά μετρητών ύψους 50 εκατομμυρίων δολαρίων Χονγκ Κονγκ (6,4 εκατομμύρια δολάρια) της τοπικής κυβέρνησης στο Web3 στον προϋπολογισμό της πόλης για το 2023-24.

Σε μια ομιλία του στο Χονγκ Κονγκ στις 20 Μαρτίου, ο υπουργός Οικονομικών και Οικονομικών, Christian Hui, δήλωσε ότι το Χονγκ Κονγκ προσελκύει “ενδιαφέρον” από διάφορες εταιρείες κρυπτογράφησης παγκοσμίως από τον Οκτώβριο του 2022.

“Ο δρόμος της καινοτομίας και της τεχνολογικής αλλαγής δεν ήταν ποτέ ομαλός”, δήλωσε ο Τσαν στην τελευταία του ανάρτηση.

“Ακόμη και αν η κατεύθυνση της ανάπτυξης είναι κλειδωμένη, η πραγματική πορεία πρέπει να επεξεργαστεί βήμα προς βήμα- μόνο αν επιμείνουμε στην προσπάθεια μπορούμε να βρούμε νέες λύσεις και νέες διεξόδους”, πρόσθεσε.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις Crypto ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Author: Dimitrios Alexandridis

Article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: