Η Ρωσία γίνεται ο 2ος πιο ισχυρός BTC miner στον κόσμο

Από το τέλος του πρώτου τριμήνου του 2023, η Ρωσία κατατάσσεται ως ο δεύτερος ισχυρότερος πάροχος εξόρυξης Bitcoin (BTC) στον κόσμο, σύμφωνα με τους Moscow Times, που επικαλούνται στοιχεία από το Bitriver.

Κατά τη διάρκεια των τριών πρώτων μηνών του έτους, η Ρωσία παρήγαγε ένα γιγαβάτ (GW) ισχύος εξόρυξης, σύμφωνα με το δημοσίευμα των Moscow Times.

Κατάταξη χωρών από το 1ο τρίμηνο

Οι ΗΠΑ διατήρησαν τη θέση τους ως η πρώτη χώρα με τη σημαντικότερη εξορυκτική ισχύ, καθώς παράγουν 3-4 GW εξορυκτικής δυναμικότητας.

Μετά τη Ρωσία με 1 GW, οι χώρες του Κόλπου ακολουθούν ως η τρίτη μεγαλύτερη εξορυκτική δύναμη στον κόσμο με περίπου 700 μεγαβάτ (MW) συνδυασμένης ισχύος. Ο κατάλογος συνεχίζεται με τον Καναδά, τη Μαλαισία, την Αργεντινή, την Ισλανδία, την Παραγουάη, το Καζακστάν και την Ιρλανδία με 400 MW, 300 MW, 135 MW, 120 MW, 100-125 MW, 100 MW και 90 MW, αντίστοιχα.

Τα προηγούμενα χρόνια, η Ρωσία είχε τοποθετηθεί στην τρίτη θέση των διαγραμμάτων όσον αφορά την ενέργεια που παράγεται για την εξόρυξη, με το Καζακστάν να είναι δεύτερο. Ωστόσο, στο τέλος του 2021, η δυναμικότητα της Ρωσίας στην εξόρυξη ήταν μπροστά από τις ΗΠΑ και το Καζακστάν.

Ρόλος των κανονισμών

Η κατάταξη μεταξύ των ηγετών της εξόρυξης BTC επηρεάζεται σε μεγάλο βαθμό από τις ρυθμιστικές αλλαγές που υφίστανται οι χώρες.

Ένα ζωντανό παράδειγμα αυτού είναι το Καζακστάν. Η χώρα κατείχε το 18% του παγκόσμιου ποσοστού hash στα τέλη του 2021, όταν ήταν η δεύτερη μεγαλύτερη δύναμη εξόρυξης. Ωστόσο, η χώρα άρχισε να βιώνει μια ενεργειακή κρίση στα τέλη του 2021, η οποία έστρεψε το βλέμμα της κυβέρνησης στους miners.

Στην προσπάθειά της να καταπολεμήσει την ενεργειακή κρίση, η χώρα έλαβε αποθαρρυντικά μέτρα κατά των miners, όπως η διακοπή της παροχής ενέργειας, η αυστηροποίηση του ρυθμιστικού πλαισίου και η εισαγωγή διαφοροποιημένου φορολογικού συντελεστή. Αυτές οι αλλαγές έπληξαν την εξορυκτική δύναμη της χώρας και η χώρα εισήλθε στο 2023 αντιπροσωπεύοντας μόνο το 6,4% του παγκόσμιου ποσοστού κατακερματισμού.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η πρόοδος της Ρωσίας στους πίνακες είναι πιθανό να σχετίζεται με την αλλαγή της στάσης του Καζακστάν απέναντι στην εξόρυξη. Εν τω μεταξύ, οι εξορυκτικές δραστηριότητες της Ρωσίας αναμένεται να αυξηθούν λόγω του ψυχρού κλίματος και των διαφόρων περιοχών της που προσφέρουν φθηνή ηλεκτρική ενέργεια. Η στάση των ΗΠΑ απέναντι στην εξόρυξη BTC δεν έχει ακόμη καθοριστεί. Ως εκ τούτου, είναι δύσκολο να προβλεφθεί εάν οι ΗΠΑ θα εμποδίσουν τις εξορυκτικές δραστηριότητες και θα αφήσουν την πρώτη θέση στη Ρωσία ή θα αυξήσουν περαιτέρω τη δύναμή τους για να μεγαλώσουν το χάσμα.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις Crypto ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Author: Dimitrios Alexandridis

Article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: