Το ανταλλακτήριο κρύπτο Bitrue υφίσταται χακάρισμα 23 εκατομμυρίων δολαρίων λόγω hot wallet exploit

Το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων Bitrue έχει υποστεί hot wallet exploit, επιτρέποντας στους επιτιθέμενους να αποσύρουν διάφορα περιουσιακά στοιχεία crypto αξίας σχεδόν 23 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ανακοινώνοντας την είδηση στις 14 Απριλίου, η Bitrue δήλωσε ότι έπρεπε να αναστείλει προσωρινά όλες τις αναλήψεις λόγω ενός “σύντομου exploit” του hot wallet της. Η εταιρεία αναμένει να ανοίξει εκ νέου τις αναλήψεις στις 18 Απριλίου 2023, μετά τη διενέργεια πρόσθετων ελέγχων ασφαλείας.

Η Bitrue τόνισε ότι ήταν σε θέση να αντιμετωπίσει το θέμα γρήγορα, γεγονός που επέτρεψε στην πλατφόρμα να αποτρέψει την περαιτέρω αποστράγγιση κεφαλαίων. “Λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη αυτό το θέμα και επί του παρόντος διερευνούμε την κατάσταση”, δήλωσε η Bitrue, προσθέτοντας ότι το επηρεαζόμενο hot wallet αντιπροσώπευε μόνο λιγότερο από το 5% των συνολικών κεφαλαίων του ανταλλακτηρίου. Η εταιρεία έγραψε:

“Τα υπόλοιπα πορτοφόλια μας εξακολουθούν να παραμένουν ασφαλή και δεν έχουν παραβιαστεί. Διεξάγουμε ενδελεχή έλεγχο ασφαλείας και θα σας ενημερώσουμε μόλις σημειώσουμε πρόοδο”.

Τα στελέχη της Bitrue υποσχέθηκαν να αποζημιώσουν πλήρως όλους τους χρήστες που επηρεάστηκαν από το περιστατικό. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, τα επηρεαζόμενα νομίσματα στο hot πορτοφόλι που χρησιμοποιήθηκε για εκμετάλλευση περιλάμβαναν Ether, Shiba Inu, Quant, Gala, Holo και Polygon

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, οι χάκερς επιλέγουν όλο και περισσότερο τις αποκεντρωμένες χρηματοοικονομικές (DeFi) παραβιάσεις τα τελευταία χρόνια, απομακρυνόμενοι ελαφρώς από τα παραδοσιακά κεντρικά ανταλλακτήρια. Κατά τους πρώτους τρεις μήνες του 2022, οι παραβιάσεις ανταλλακτηρίων αντιπροσώπευαν μόλις το 3% του συνόλου των κρύπτο που εκλάπη, ενώ το 97% λήφθηκε από πρωτόκολλα DeFi, σύμφωνα με στοιχεία της Chainalysis.

Η Bitrue ιδρύθηκε στη Σιγκαπούρη το 2018 και είναι ένα σημαντικό ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων, το οποίο διαπραγματεύεται κατά μέσο όρο σχεδόν 2 δισεκατομμύρια δολάρια σε κρυπτονομίσματα την ημέρα, σύμφωνα με τα στοιχεία του CoinGecko. Η εταιρεία έχει υποστεί hacking στο παρελθόν, χάνοντας σχεδόν 5 εκατομμύρια δολάρια σε Cardano εξαιτίας ενός hot wallet hack το 2019.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις Crypto ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Author: Dimitrios Alexandridis

Article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: