Πρώην τραπεζίτης επενδύσεων της Deutsche Bank κατηγορείται για απάτη κρύπτο στις ΗΠΑ

Πρώην τραπεζίτης επενδύσεων της Deutsche Bank συνελήφθη και κατηγορήθηκε για εξαπάτηση επενδυτών κρύπτο.

Ο Rashawn Russell, ένας 27χρονος επενδυτικός τραπεζίτης και εγγεγραμμένος χρηματιστής από το Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης, συνελήφθη στις 10 Απριλίου με ποινικές κατηγορίες που σχετίζονται με τον φερόμενο ρόλο του στη διαχείριση ενός συστήματος απάτης σε επενδύσεις κρύπτο, ανακοίνωσε την Τρίτη το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ.

Οι εισαγγελείς ισχυρίζονται ότι ο Ράσελ εξαπάτησε πολλούς επενδυτές, δελεάζοντάς τους με υποσχέσεις για μεγάλες και μάλιστα εγγυημένες αποδόσεις από επενδύσεις και συναλλαγές σε κρυπτονομίσματα. Ωστόσο, χρησιμοποιούσε τα χρήματά τους για δικό του όφελος, για να τζογάρει και να εξοφλήσει άλλους επενδυτές, προκειμένου να συνεχίσει το σύστημα.

Το κατηγορητήριο υποστηρίζει ότι ο κατηγορούμενος επανειλημμένα απέτυχε να παράσχει στους επενδυτές τα ποσοστά απόδοσης που υποσχέθηκε. Και όταν κάποιοι από αυτούς ζήτησαν να τους επιστραφούν οι επενδύσεις τους, υποστήριξε ψευδώς ότι τους είχε στείλει τα χρήματα.

Ενώ το έγγραφο αναφέρει ότι εργάστηκε ως επενδυτικός τραπεζίτης μόνο μεταξύ Ιουλίου 2018 και Νοεμβρίου 2021, το Reuters ανέφερε ότι ο Russel έγινε αναλυτής επενδυτικής τραπεζικής στην Deutsche Bank τον Ιούλιο του 2018 και προήχθη σε συνεργάτη τον Ιούλιο του 2020.

Αρνούμενη να σχολιάσει συγκεκριμένα μια εν εξελίξει νομική υπόθεση, η τράπεζα δήλωσε μέσω εκπροσώπου της ότι “υποστηρίζει τακτικά τις προσπάθειες επιβολής του νόμου και της ρυθμιστικής εποπτείας, συμπεριλαμβανομένης της κατάλληλης ανταπόκρισης και συνεργασίας με εγκεκριμένες έρευνες και διαδικασίες”.

Ο Ράσελ ζητούσε επενδύσεις από φίλους, πρώην συμμαθητές και συναδέλφους, τους οποίους έπεισε ότι είχε αναπτύξει μια επιτυχημένη στρατηγική για τη διαπραγμάτευση altcoin, αναφέρει λεπτομερώς το Bloomberg σε δημοσίευμά του. Κατηγορείται για μία κατηγορία απάτης και θα αντιμετωπίσει έως και 20 χρόνια φυλάκισης, εάν καταδικαστεί. Ο τραπεζίτης δήλωσε αθώος και αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση 200.000 δολαρίων.

“Ο Ράσελ μετέτρεψε τη ζήτηση για επενδύσεις σε κρυπτονομίσματα σε ένα σχέδιο εξαπάτησης πολυάριθμων επενδυτών προκειμένου να χρηματοδοτήσει τον τρόπο ζωής του”, ανέφερε ο εισαγγελέας της Ανατολικής Περιφέρειας της Νέας Υόρκης Μπρέον Ρέις.

“Το Γραφείο αυτό θα συνεχίσει να καταδιώκει επιθετικά τους απατεώνες που διαπράττουν αυτά τα σχέδια εις βάρος των επενδυτών στις αγορές ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων”, τόνισε. Η παραπομπή του Ράσελ έρχεται εν μέσω μιας συνεχιζόμενης καταστολής της απάτης που σχετίζεται με τα κρύπτο στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις Crypto ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Author: Dimitrios Alexandridis

Article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: