Τα στελέχη της Coinbase απαντούν αυτοπροσώπως και σε βίντεο στην ειδοποίηση Wells της SEC

Τα στελέχη του ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων Coinbase έθεσαν τα ρυθμιστικά ζητήματα της εταιρείας τους στη δημοσιότητα στις 27 Απριλίου, με τον επικεφαλής νομικό διευθυντή Paul Grewal να μιλάει στο Consensus 2023 και να εμφανίζεται μαζί με τον διευθύνοντα σύμβουλο Brian Armstrong σε ένα βίντεο που κυκλοφόρησε στο YouTube.

Η έκκληση έγινε ως απάντηση σε μια ειδοποίηση Wells που έλαβε η εταιρεία, μια ειδοποίηση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των Ηνωμένων Πολιτειών ότι ενδέχεται να προτίθεται να προβεί σε ενέργειες επιβολής της νομοθεσίας εναντίον της.

“Η βασική δέσμευση της Coinbase για τη συμμόρφωση με τις κανονιστικές διατάξεις δεν έχει κλονιστεί ποτέ”, δήλωσε ο Grewal στο βίντεο, το οποίο απευθυνόταν στον πρόεδρο και τους επιτρόπους της SEC.

Περίπου την ίδια στιγμή που εμφανίστηκε το βίντεο, ο Grewal μιλούσε σε ένα ακροατήριο στο Όστιν στο Consensus 2023, όπου είπε:

“Καθόμαστε κυριολεκτικά εδώ πάνω στη σκηνή και ζητάμε ρύθμιση, ζητάμε κανόνες, ζητάμε ένα πλαίσιο που να έχει νόημα για τη συγκεκριμένη τεχνολογία μας, ώστε να μπορέσουμε να καταγραφούμε”.

Στο βίντεο, ο Grewal υποστήριξε ότι η επιχείρηση της Coinbase δεν έχει αλλάξει στα δύο χρόνια από τότε που εγκρίθηκε η εισαγωγή της στο χρηματιστήριο Nasdaq. Εκείνη την εποχή, ο Grewal δήλωσε ότι “η θέση της SEC φάνηκε να είναι ότι η SEC δεν είχε τη νόμιμη αρμοδιότητα να ρυθμίζει επιχειρήσεις όπως η Coinbase”.

Ο Grewal απέδωσε τη νέα άποψη της SEC στην FTX. Ανέφερε τον πρόεδρο της SEC Gary Gensler να λέει ότι “αισθάνομαι ότι έχουμε αρκετή εξουσία, πραγματικά, σε αυτόν τον χώρο”. Η FTX ήταν “εντελώς διαφορετική” από την Coinbase, πρόσθεσε ο Grewal.

Η Coinbase ρυθμίζεται ήδη, δήλωσε ο Grewal, προσθέτοντας ότι έχει μια “BitLicense” της πολιτείας της Νέας Υόρκης που της απαγορεύει να εισάγει τίτλους.

“Πιστεύουμε ότι απαιτείται νομοθεσία ή θέσπιση κανόνων αν η SEC θέλει να επεκτείνει την εποπτεία της στον κλάδο μας”, δήλωσε ο Grewal. Η SEC ζήτησε από την Coinbase το περασμένο καλοκαίρι να αναπτύξει μια πρόταση για τις εταιρείες κρύπτο που θα πρέπει να εγγραφούν αν θέλουν να εισαγάγουν τίτλους.

Η SEC διέκοψε αυτή τη συζήτηση πριν απαντήσει στις προτάσεις της Coinbase και λίγες εβδομάδες πριν από την έκδοση στις 22 Μαρτίου της “ευρείας αλλά θεμελιωδώς ασαφούς” ειδοποίησης Wells, η οποία συνήθως προειδοποιεί για μια επικείμενη δράση επιβολής της SEC.

“Εξακολουθούμε να μην γνωρίζουμε ακριβώς τι είναι αυτό που κάνουμε και προκαλεί ανησυχία στην SEC”, δήλωσε ο Grewal.

Ο Armstrong μίλησε για την απόφασή του να ιδρύσει την εταιρεία και τις πρώτες ημέρες της. Είπε επίσης:

“Δεσμευόμαστε να εργαστούμε εντός της ρυθμιστικής περιμέτρου”.

Η εταιρεία δεν εισάγει τίτλους, είπε. Πρόσθεσε ότι η εταιρεία ελέγχει διεξοδικά τις προσφορές της και απορρίπτει “περίπου το 90%” των περιουσιακών στοιχείων που εξετάζει.

Ο Armstrong επανέλαβε επίσης ότι η Coinbase είναι έτοιμη να προσφύγει στο δικαστήριο για να υπερασπιστεί τη θέση της. Ωστόσο, “δεν χρειάζεται να φτάσουμε σε αυτό το σημείο. Καλωσορίζουμε έναν πραγματικό διάλογο σχετικά με μια λειτουργική πορεία προς τα εμπρός για τον κλάδο μας”.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Πηγή

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: