Η Robinhood εγκαινιάζει τη λειτουργία fiat-to-crypto για self-custody wallets και DApps

Το λανσάρισμα του “Robinhood Connect”, μιας πλατφόρμας μετατροπής fiat σε κρύπτο, η οποία υποστηρίζει αποκεντρωμένες εφαρμογές (DApps) και πορτοφόλια αυτοελέγχου, ανακοινώθηκε στο Consensus 2023 στις 27 Απριλίου.

Τοποθετημένο ως ανταγωνιστής παρόμοιων υπηρεσιών όπως το Coinbase Pay και το MoonPay, το Robinhood Connect ουσιαστικά επιτρέπει στους χρήστες να αγοράζουν και να πωλούν κρυπτονόμισμα απευθείας από και προς το πορτοφόλι τους ή εγγενώς σε DApps χρησιμοποιώντας πιστωτική ή χρεωστική κάρτα.

Το Robinhood Connect διαθέτει ενσωμάτωση με έργα Web3, καθώς οι προγραμματιστές μπορούν να ενσωματώσουν την υπηρεσία απευθείας σε εφαρμογές. Αυτό επιτρέπει στους πελάτες να έχουν πρόσβαση στα διαπιστευτήριά τους Robinhood εγγενώς στις DApps χωρίς να χρειάζεται να ανοίγουν ξεχωριστά τον ιστότοπο ή την εφαρμογή της Robinhood για να συνδεθούν και να πραγματοποιήσουν συναλλαγές.

Επί του παρόντος, η υπηρεσία είναι διαθέσιμη μόνο στα οικοσυστήματα MyDoge, Giddy και Slingshot, αλλά έχει ανακοινωθεί η επερχόμενη υποστήριξη των Exodus και Phantom.

Ο Johann Kerbrat, γενικός διευθυντής της Robinhood Crypto, εξήγησε σε ανάρτηση στο blog της εταιρείας ότι η υπηρεσία αναπτύχθηκε με την ελπίδα να φέρει περισσότερους ανθρώπους στον χώρο των κρυπτονομισμάτων:

“Τα κρύπτο και το Web3 έχουν τη δυνατότητα να αλλάξουν το μέλλον του χρηματοπιστωτικού συστήματος προς το καλύτερο, αλλά αναγνωρίζουμε ότι υπάρχουν ακόμη σημαντικά εμπόδια που εμποδίζουν την ευρύτερη υιοθέτηση”.

Η αγορά για υπηρεσίες μετατροπής fiat σε κρύπτο, όπως η Robinhood Connect, δεν είναι ακριβώς πολυπληθής, αλλά η Robinhood αποτελεί μία από τις μοναδικές εταιρείες που συνδέονται με την παραδοσιακή χρηματοδότηση και εισέρχονται στον χώρο.

Από τον Ιανουάριο του 2023, η Robinhood ισχυρίζεται ότι διαθέτει 23 εκατομμύρια συνολικούς λογαριασμούς χρηστών και 74,7 δισεκατομμύρια δολάρια σε περιουσιακά στοιχεία υπό θεματοφυλακή. Αυτό είναι σημαντικά χαμηλότερο από τα 110 εκατομμύρια επαληθευμένους χρήστες που ισχυρίζεται η Coinbase, αλλά ο αριθμός των περιουσιακών στοιχείων παραμένει παρόμοιος (η Coinbase λέει ότι κατέχει 80 δισεκατομμύρια δολάρια σε περιουσιακά στοιχεία εντός της πλατφόρμας). Για λόγους σύγκρισης, οι ανταγωνιστικές εταιρείες MoonPay και Webull έχουν περίπου πέντε και 13 εκατομμύρια χρήστες, αντίστοιχα.

Μαζί με την έναρξη του Robinhood Connect, η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης αρκετές αλλαγές στην εφαρμογή Robinhood, όπως η δυνατότητα εκτέλεσης προηγμένων εντολών μέσω εντολών stop και εντολών stop limit.

Οι νέες αναβαθμίσεις της υπηρεσίας και της εφαρμογής έρχονται μόλις μερικούς μήνες μετά την κυκλοφορία του δικού της επώνυμου πορτοφολιού αυτοεξυπηρέτησης της Robinhood στο App Store του iOS, το οποίο έχει επί του παρόντος βαθμολογία 3,9 αστέρων και κατατάσσεται στο Νο 144 των λήψεων για την κατηγορία χρηματοοικονομικών.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Πηγή

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: