Πλοήγηση στις φορολογικές αλλαγές στα κρυπτονομίσματα στις ΗΠΑ: Αποκωδικοποίηση των νέων νόμων

Η Υπηρεσία Εσωτερικών Εσόδων των Ηνωμένων Πολιτειών (IRS), η υπηρεσία είσπραξης φόρων της χώρας, παρουσίασε μια σειρά προτεινόμενων κανονισμών που αφορούν την πώληση και την ανταλλαγή ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων από brokers. Αυτοί οι νέοι κανόνες θα υποχρεώσουν τους brokers να χρησιμοποιούν ένα νέο έντυπο, απλοποιώντας τις φορολογικές δηλώσεις και περιορίζοντας τις περιπτώσεις φοροδιαφυγής. Το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ ανέφερε ότι οι εν λόγω κανονισμοί αποσκοπούν στο να ευθυγραμμιστούν οι αναφορές ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων με τις διαδικασίες αναφοράς για άλλες κατηγορίες περιουσιακών στοιχείων.

Οι κανονισμοί αυτοί, που προβλέπεται να τεθούν σε ισχύ το 2026, θα καλύπτουν τις πωλήσεις και τις ανταλλαγές που πραγματοποιήθηκαν το 2025. Τα ενδιαφερόμενα μέρη μπορούν να παρέχουν γραπτά σχόλια σχετικά με τις προτάσεις έως τις 30 Οκτωβρίου, ενώ στη συνέχεια έχουν προγραμματιστεί δημόσιες ακροάσεις.

Ωστόσο, αυτές οι προτεινόμενες αλλαγές στη φορολογική αναφορά κρύπτο έχουν αντιμετωπίσει σημαντικές επικρίσεις από σημαντικές προσωπικότητες στη σφαίρα των κρυπτονομισμάτων. Η Kristin Smith, διευθύνουσα σύμβουλος της Blockchain Association, υπογράμμισε την αντίθετη φύση του οικοσυστήματος κρύπτο σε σύγκριση με την παραδοσιακή χρηματοδότηση. Ο Miller Whitehouse-Levine, διευθύνων σύμβουλος του DeFi Education Fund, χαρακτήρισε τους κανόνες ως “συγκεχυμένους, αυτοαναιρούμενους και λανθασμένους”. Ο Ryan Selkis, διευθύνων σύμβουλος της Messari, έφτασε στο σημείο να εκφράσει την άποψη ότι αν ο πρόεδρος Joe Biden εξασφαλίσει την επανεκλογή του, το μέλλον της βιομηχανίας κρύπτο στις ΗΠΑ θα μπορούσε να τεθεί σε κίνδυνο. Ο εκπρόσωπος Patrick McHenry, πρόεδρος της Επιτροπής Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών της Βουλής των Αντιπροσώπων, καταδίκασε την πρόταση ως άλλη μια πτυχή της συνεχιζόμενης επίθεσης της κυβέρνησης Biden στο τοπίο των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων.

Εν τω μεταξύ, το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων Gemini απάντησε στη μήνυση που κατέθεσε εναντίον του η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC). Το ανταλλακτήριο επιδιώκει την απόρριψη της αγωγής, υποστηρίζοντας ότι οι ισχυρισμοί της SEC στερούνται σαφήνειας. Η Gemini ισχυρίζεται ότι το δικαστήριο θα πρέπει να παρακάμψει τις περίπλοκες αναλύσεις που παρουσιάζει η SEC και αντ’ αυτού να θέσει απλές ερωτήσεις για να καθορίσει εάν οι προσφορές της πληρούν τις προϋποθέσεις ως κινητές αξίες. Η SEC ισχυρίζεται ότι η Gemini Earn, μια υπηρεσία που επιτρέπει στους χρήστες να δανείζουν κρυπτονομίσματα όπως το Bitcoin, παραβίασε τους κανονισμούς περί κινητών αξιών παρέχοντας μη καταχωρημένες κινητές αξίες.

Σε μια άλλη νομική εξέλιξη, μια περιφερειακή δικαστής των ΗΠΑ, η Beryl Howell, επιβεβαίωσε τη θέση του Γραφείου Πνευματικών Δικαιωμάτων των ΗΠΑ ότι τα έργα τέχνης που παράγονται αποκλειστικά από τεχνητή νοημοσύνη (AI) δεν είναι επιλέξιμα για προστασία πνευματικών δικαιωμάτων. Αυτή η ετυμηγορία έρχεται εν μέσω αυξανόμενων ανησυχιών σχετικά με την πιθανή εκτόπιση των ανθρώπινων καλλιτεχνών και συγγραφέων από τη δημιουργική τεχνητή νοημοσύνη. Διασταυρώνεται επίσης με τις συνεχιζόμενες νομικές συζητήσεις γύρω από τις εταιρείες ΤΝ που χρησιμοποιούν περιεχόμενο που προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα για σκοπούς εκπαίδευσης, αναγκάζοντας ενδεχομένως τις εταιρείες ΤΝ να αποσυναρμολογήσουν τα γλωσσικά τους μοντέλα για να αποφύγουν αγωγές για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων.

Μετατοπίζοντας την εστίασή μας στο Ηνωμένο Βασίλειο, το έθνος εξετάζει την απαγόρευση των ψυχρών κλήσεων που σχετίζονται με τις επενδύσεις κρύπτο. Το Υπουργείο Οικονομικών της Αυτού Μεγαλειότητας εξέδωσε έγγραφο διαβούλευσης για τη συλλογή στοιχείων και την αξιολόγηση των πιθανών επιπτώσεων στις επιχειρήσεις και του σχετικού κόστους που συνδέεται με την εφαρμογή μιας τέτοιας απαγόρευσης. Το Υπουργείο Οικονομικών σκοπεύει να επιβάλει μια συνολική απαγόρευση των χρηματοοικονομικών ψυχρών κλήσεων και έχει υποβάλει στους ενδιαφερόμενους φορείς 19 ερωτήσεις για να μετρήσει τον πιθανό αντίκτυπο στους απατεώνες, ελαχιστοποιώντας παράλληλα τις διαταραχές στις επιχειρήσεις που συχνά βασίζονται σε ψυχρές κλήσεις δυνητικών πελατών. Η διαδικασία διαβούλευσης έχει προγραμματιστεί να ολοκληρωθεί στις 27 Σεπτεμβρίου 2023.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: