BitBoy Crypto – αποφασίζει να προχωρήσει χωρίς τον YouTuber Ben Armstrong

Η Hit Network, η μητρική εταιρεία που βρίσκεται πίσω από το γνωστό εμπορικό σήμα “BitBoy Crypto”, αποφάσισε να χωρίσει τους δρόμους της με τη δημόσια φυσιογνωμία της, τον Ben Armstrong, λόγω ενός συνδυασμού ανησυχιών που σχετίζονται με τη χρήση ουσιών και αρνητικών επιπτώσεων στην οικονομική ευημερία των εργαζομένων.

Η ανακοίνωση, η οποία έγινε στις 28 Αυγούστου μέσω του YouTube και διαφόρων πλατφορμών κοινωνικής δικτύωσης, εξήγησε ότι η απόφαση να διακοπούν οι δεσμοί με τον Armstrong ήταν αποτέλεσμα των συνεχιζόμενων προσπαθειών για την υποστήριξή του σε μια περίοδο υποτροπής της κατάχρησης ουσιών. Ο εκπρόσωπος εξέφρασε τη λύπη του για τη λύση της επιχειρηματικής σχέσης, τονίζοντας ότι οι ενέργειες του Armstrong είχαν προκαλέσει συναισθηματική, σωματική και οικονομική ζημία τόσο στους υπαλλήλους της Hit Network όσο και σε άλλα άτομα στον χώρο των κρυπτονομισμάτων.

Αν και η ανακοίνωση δεν ανέφερε συγκεκριμένα περιστατικά που οδήγησαν στη διακοπή της συμμετοχής του Armstrong, αξίζει να σημειωθεί ότι ο YouTuber κρύπτο είχε εμπλακεί στο παρελθόν σε μια ομαδική αγωγή. Σε αυτή τη νομική υπόθεση, οι επενδυτές ισχυρίστηκαν ότι ο Armstrong, μαζί με άλλους influencers, είχε προωθήσει το FTX χωρίς να αποκαλύψει με διαφάνεια την αποζημίωσή του από το ανταλλακτήριο.

Καθώς η αγωγή εξελισσόταν, δικαστικά έγγραφα αποκάλυψαν περιπτώσεις όπου ο Armstrong φέρεται να απηύθυνε απειλές κατά των δικηγόρων που εκπροσωπούσαν τους ενάγοντες. Επιπλέον, αμφισβήτησε ανοιχτά την εξουσία ενός ομοσπονδιακού δικαστή, παραλείποντας να εμφανιστεί στο δικαστήριο ως όφειλε. Η δικαστική διαδικασία διακόπηκε στις 16 Ιουνίου.

Αξιοποιώντας την πλατφόρμα του, η οποία είχε πάνω από 1 εκατομμύριο οπαδούς στο X (παλαιότερα γνωστό ως Twitter) και μια σημαντική βάση συνδρομητών στο YouTube, ο Άρμστρονγκ είχε κάνει υποτιμητικά σχόλια για εξέχουσες προσωπικότητες όπως η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Κριστίν Λαγκάρντ και ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των Ηνωμένων Πολιτειών Γκάρι Γκένσλερ. Αξίζει να σημειωθεί ότι τον Αύγουστο του 2022, ο Άρμστρονγκ κίνησε αγωγή για δυσφήμιση εναντίον του YouTuber Erling Mengshoel Jr. γνωστού ως “Atozy”, για να αποσύρει αργότερα την υπόθεση όταν ο Mengshoel Jr. εξασφάλισε πάνω από 200.000 δολάρια για τη νομική του υπεράσπιση.

Η είδηση της αποχώρησης του Άρμστρονγκ ώθησε πολλούς χρήστες στο X και στο YouTube να εκφράσουν την υποστήριξή τους προς το πρόσωπό του. Πολλοί εξέφρασαν ανησυχίες για τη μελλοντική πορεία της μάρκας “BitBoy Crypto” χωρίς το γνωστό της πρόσωπο. Ο Άρμστρονγκ είχε ξεκινήσει το κανάλι του στο YouTube τον Φεβρουάριο του 2018 και μέχρι τον Αύγουστο του 2023, η μάρκα BitBoy Crypto είχε συγκεντρώσει ένα σημαντικό αριθμό οπαδών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που ξεπερνούσε τα 3,3 εκατομμύρια άτομα.

Ενώ οι συγκεκριμένοι λόγοι πίσω από την απόφαση του Hit Network να διακόψει τους δεσμούς του με τον Armstrong παραμένουν κάπως ασαφείς, είναι πιθανό ότι οι προηγούμενες νομικές εμπλοκές του έπαιξαν κάποιο ρόλο. Οι αρχές σε διάφορες δικαιοδοσίες έχουν ελέγξει όλο και περισσότερο τους φορείς επιρροής των κρύπτο για την προώθηση δυνητικά δόλιων έργων στον απόηχο της κατάρρευσης της FTX.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: