Οι τράπεζες του Πακιστάν συμφωνούν για την ανάπτυξη συστήματος KYC που βασίζεται σε blockchain

Η εθνική τραπεζική πλατφόρμα eKYC που βασίζεται στην αλυσίδα μπλοκ στοχεύει στην ενίσχυση των δυνατοτήτων καταπολέμησης της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και παράλληλα στην καταπολέμηση της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας.

Η Ένωση Τραπεζών του Πακιστάν (PBA) — μια ομάδα 31 παραδοσιακών τραπεζών που δραστηριοποιούνται στο Πακιστάν — υπέγραψε την ανάπτυξη μιας βασισμένης σε blockchain πλατφόρμας  Know Your Customer (KYC) βασισμένη σε blockchain.

Στις 2 Μαρτίου, η PBA υπέγραψε τη σύμβαση έργου για την ανάπτυξη της πρώτης εθνικής τραπεζικής πλατφόρμας eKYC του Πακιστάν που βασίζεται σε blockchain, καθώς αναφέρουν οι Daily Times. Η κίνηση αυτή αποσκοπεί στην ενίσχυση των δυνατοτήτων καταπολέμησης της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, ενώ παράλληλα καταπολεμά τη χρηματοδότηση της τρομοκρατίας – μια πρωτοβουλία της οποίας ηγείται η Κρατική Τράπεζα του Πακιστάν (SBP).

Οι τράπεζες μέλη περιλαμβάνουν διεθνή ιδρύματα όπως η Industrial and Commercial Bank of China, η Citibank και η Deutsche Bank. Επιπλέον, η πλατφόρμα blockchain θα βελτιώσει τη λειτουργική αποτελεσματικότητα, με κύριο στόχο τη βελτίωση της εμπειρίας των πελατών κατά την ενσωμάτωση.

Ο Όμιλος Avanza έχει αναλάβει να αναπτύξει την πλατφόρμα eKYC που βασίζεται σε blockchain με την ονομασία «Consonance», η οποία θα χρησιμοποιηθεί από τις τράπεζες μέλη για την τυποποίηση και ανταλλαγή δεδομένων πελατών μέσω ενός αποκεντρωμένου και αυτορυθμιζόμενου δικτύου. Ωστόσο, τα στοιχεία των πελατών θα κοινοποιούνται βάσει συναίνεσης — επιτρέποντας στις τράπεζες να αξιολογούν τους υπάρχοντες και τους νέους πελάτες.

Συμμετέχοντας σε άλλες χώρες στον αγώνα για την ανάπτυξη ενός ψηφιακού νομίσματος κεντρικής τράπεζας (CBDC) , το Πακιστάν υπέγραψε πρόσφατα νέους νόμους για να εξασφαλίσει την έναρξη λειτουργίας ενός CBDC έως το 2025.

Επισκόπηση παγκόσμιων πρωτοβουλιών CBDC. Πηγή: Ατλαντικό Συμβούλιο

Το SPB θα εκδίδει άδειες σε ιδρύματα ηλεκτρονικού χρήματος για την έκδοση CBDC. «Αυτοί οι ορόσημοι κανονισμοί αποτελούν απόδειξη της δέσμευσης της SBP προς το άνοιγμα, την υιοθέτηση της τεχνολογίας και την ψηφιοποίηση του χρηματοπιστωτικού μας συστήματος», δήλωσε ο αναπληρωτής κυβερνήτης της SBP Jameel Ahmad.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις Crypto ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Author: Dimitrios Alexandridis

Article: https://cointelegraph.com/news/pakistan-banks-agree-on-blockchain-based-kyc-system-development

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: