Stablecoins

Η Tether χτυπά την WSJ για τους “ισχυρισμούς” περί πλαστών εγγράφων για τραπεζικούς λογαριασμούς

Η Tether ανταποκρίθηκε σε μια αναφορά της Wall Street Journal που περιγράφει λεπτομερώς τις υποτιθέμενες σκιώδεις συναλλαγές της και της Bitfinex για άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών. Διάβασε ΕΔΩ

Η εταιρεία πίσω από το stablecoin Tether απέρριψε μια αναφορά της Wall Street Journal που ισχυριζόταν ότι είχε δεσμούς με οντότητες που πλαστογραφούσαν έγγραφα και χρησιμοποιούσαν εταιρείες κέλυφος για να διατηρήσουν την πρόσβαση στο τραπεζικό σύστημα.

Στις 3 Μαρτίου, η WSJ ανέφερε σχετικά με έγγραφα και μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που διέρρευσαν και φέρεται να αποκαλύπτουν ότι οντότητες που συνδέονται με την Tether και το αδελφό ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων Bitfinex πλαστογράφησαν τιμολόγια πωλήσεων και συναλλαγές και κρύφτηκαν πίσω από τρίτους προκειμένου να ανοίξουν τραπεζικούς λογαριασμούς που διαφορετικά δεν θα μπορούσαν να ανοίξουν.

Σε μια δήλωση της 3ης Μαρτίου , η Tether χαρακτήρισε τα ευρήματα της έκθεσης “παρωχημένους ισχυρισμούς από πολύ παλιά” και “εντελώς ανακριβείς και παραπλανητικούς”, προσθέτοντας:

“Η Bitfinex και η Tether διαθέτουν προγράμματα συμμόρφωσης παγκόσμιας κλάσης και τηρούν τις ισχύουσες νομικές απαιτήσεις για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, τη γνώση του πελάτη σας και την καταπολέμηση της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας.”

Η εταιρεία συνέχισε λέγοντας ότι ήταν ένας «περήφανος» συνεργάτης με τις αρχές επιβολής του νόμου και βοηθά «συνήθως και εθελοντικά» τις αρχές στις Ηνωμένες Πολιτείες και στο εξωτερικό.

Ο υπεύθυνος τεχνολογίας της Tether και της Bitfinex, Paolo Ardoino, έγραψε στο Twitter στις 3 Μαρτίου ότι η έκθεση είχε “παραπληροφόρηση και ανακρίβειες” και υπαινίχθηκε ότι οι δημοσιογράφοι της WSJ ήταν κλόουν.

Η αναφορά του WSJ ισχυρίζεται ότι το Tether και το Bitfinex συγσκοτίστηκαν

Το άρθρο της WSJ περιγράφει —μέσω της αναφερόμενης ανασκόπησης των ηλεκτρονικών μηνυμάτων και εγγράφων που διέρρευσαν— τις προφανείς συναλλαγές της Tether και της Bitfinex για να παραμείνουν συνδεδεμένοι με τράπεζες και άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα που, εάν αποκοπούν, θα αποτελούσαν «υπαρξιακή απειλή» για την επιχείρησή τους, σύμφωνα με μήνυση που κατέθεσε το ζευγάρι κατά της τράπεζας Wells Fargo.

Ένα από τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που διέρρευσαν υποδηλώνει ότι οι μεσάζοντες της εταιρείας με έδρα την Κίνα προσπαθούσαν «να παρακάμψουν το τραπεζικό σύστημα παρέχοντας πλαστά τιμολόγια πωλήσεων και συμβόλαια για κάθε κατάθεση και ανάληψη».

Στιγμιότυπο του τίτλου από τη Wall Street Journal. Πηγή: Wall Street Journal

Υπήρχαν επίσης κατηγορίες στην έκθεση ότι η Tether και η Bitfinex χρησιμοποίησαν διάφορα μέσα για να παρακάμψουν ελέγχους που θα τους περιόριζαν από τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και ότι είχαν συνδέσμους με μια εταιρεία που φέρεται να ξέπλυνε χρήματα για μια τρομοκρατική οργάνωση που είχε χαρακτηριστεί από τις Ηνωμένες Πολιτείες, μεταξύ άλλων. 

Εν τω μεταξύ, ένα άτομο που γνωρίζει το θέμα είπε στην WSJ ότι η Tether βρίσκεται υπό έρευνα από το Υπουργείο Δικαιοσύνης σε μια έρευνα με επικεφαλής το Γραφείο του Εισαγγελέα των ΗΠΑ για τη Νότια Περιφέρεια της Νέας Υόρκης. Η φύση της έρευνας δεν ήταν δυνατό να προσδιοριστεί.

Η Tether αντιμετώπισε πολλαπλές κατηγορίες για αδικήματα τους τελευταίους μήνες και πρόσφατα αναγκάστηκε να υποβαθμίσει μια ξεχωριστή έκθεση της WSJ στις αρχές Φεβρουαρίου, σύμφωνα με την οποία  τέσσερις άνδρες ήλεγχαν περίπου το 86% της εταιρείας από το 2018.

Ομοίως έπρεπε να καταπολεμήσει αυτό που αποκαλούσε «FUD» (φόβος, αβεβαιότητα και αμφιβολία) από μια έκθεση της WSJ τον περασμένο Δεκέμβριο  σχετικά με τα εξασφαλισμένα δάνειά της και στη συνέχεια δεσμεύτηκε να σταματήσει να δανείζει κεφάλαια από τα αποθεματικά της.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις Crypto ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Author: Dimitrios Alexandridis

Article: https://cointelegraph.com/news/tether-strikes-at-wsj-over-stale-allegations-of-faked-documents-for-bank-accounts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X