Οι ΗΠΑ θα βρουν το “σωστό αποτέλεσμα” για τα κρύπτο, τελικά – Διευθύνων Σύμβουλος της Coinbase

Ο Brian Armstrong, διευθύνων σύμβουλος του ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων Coinbase, τόνισε ότι η ρύθμιση των κρύπτο δεν είναι “πυρηνική επιστήμη” και είναι βέβαιος ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα επιτύχουν ρυθμιστική σαφήνεια, “ακόμη και αν χρειαστεί λίγος χρόνος”.

Ο Άρμστρονγκ κάθισε για μια συνέντευξη στην εφημερίδα The Wall Street Journal στις 11 Ιουνίου, μόλις λίγες ημέρες μετά την κατάθεση αγωγής από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) κατά της Coinbase στις 6 Ιουνίου.

Ο Armstrong αναφέρθηκε στη συνέντευξη στη μήνυση, εξηγώντας ότι πιστεύει ότι οι εν λόγω εγγραφές δεν απαιτούνταν για τη λειτουργία της Coinbase.

“Τα περιουσιακά στοιχεία που εμπορευόμαστε, αυτά είναι commodities, οπότε δεν απαιτούν αυτές τις καταχωρίσεις […] εμπορευόμαστε στο ανταλλακτήριό μας κρύπτο commodities”.

Παρά το γεγονός ότι δεν ισχυρίζεται ότι η Coinbase είναι χρηματιστής-διαπραγματευτής, ο Armstrong ανέφερε ότι το ανταλλακτήριο αντιμετώπισε δυσκολίες στην ενεργοποίηση της άδειας.

“Δεν ισχυριζόμαστε ότι είμαστε χρηματιστής-διαπραγματευτής, έχουμε αποκτήσει μια άδεια χρηματιστή-διαπραγματευτή που εξακολουθεί να είναι αδρανής επειδή δεν μας επιτρέπουν να την ενεργοποιήσουμε”, δήλωσε.

Όσον αφορά τη ρύθμιση, ο Άρμστρονγκ εξήγησε ότι δεν είναι “πυρηνική επιστήμη” και ότι οι ΗΠΑ θα επιτύχουν το “σωστό αποτέλεσμα, ακόμη και αν χρειαστεί λίγος χρόνος”.

Τόνισε ότι η αγωγή της SEC εναντίον της Coinbase είναι σημαντική για τον κλάδο κρυπτονομισμάτων των ΗΠΑ στο σύνολό του και ελπίζει ότι θα οδηγήσει σε μεγαλύτερη σαφήνεια και θα αποτρέψει τη χώρα από το να “μείνει πίσω” από τον υπόλοιπο κόσμο.

Ο Armstrong πιστεύει ότι μόλις υπάρξουν σαφείς και σταθεροί κανονισμοί σχετικά με τα κρυπτονομίσματα στις ΗΠΑ, αυτό θα ενθαρρύνει την επιστροφή των επιχειρήσεων κρύπτο στη χώρα.

“Θα δούμε επιχειρηματίες που έφυγαν από τις ΗΠΑ να επιστρέφουν. Θα πουν ότι δεν θα δεχόμαστε τυχαίες επιθέσεις ή δεν θα έχουμε απίστευτα υψηλούς νομικούς λογαριασμούς ανά πάσα στιγμή”.

Στις 11 Απριλίου, η Cointelegraph ανέφερε ότι το μερίδιο των παγκόσμιων προγραμματιστών κρύπτο στις ΗΠΑ μειώθηκε κατά 26% από το 2018 έως το 2022, αναφέροντας ως σημαντικό παράγοντα τη “μικρή ρυθμιστική σαφήνεια” και, ως εκ τούτου, “το πλεονέκτημα της Αμερικής μπορεί να υποχωρεί”.

Ο Άρμστρονγκ υπογράμμισε βασικά σημεία της ρύθμισης που πιστεύει ότι πρέπει να αποσαφηνιστούν, συμπεριλαμβανομένων των σαφών “ορίων” μεταξύ των δύο μεγάλων χρηματοπιστωτικών ρυθμιστικών αρχών των Ηνωμένων Πολιτειών: της SEC και της Επιτροπής Εμπορευματικών Συμβολαίων Μελλοντικής Διαπραγμάτευσης.

Επεσήμανε ότι ενώ άλλες χώρες, όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, έχουν μία χρηματοπιστωτική ρυθμιστική αρχή, στις ΗΠΑ παρατηρείται σήμερα ένας “πόλεμος πεδίου” μεταξύ δύο ρυθμιστικών φορέων.

Πιστεύει ότι αρκετοί θεμελιώδεις κανονισμοί μπορούν απλώς να μεταφερθούν από την παραδοσιακή χρηματοδότηση, όπως η βασική προστασία των καταναλωτών, οι απαιτήσεις ελέγχου των οικονομικών καταστάσεων και οι διαδικασίες για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και τη γνώση του πελάτη σας.

Ο Armstrong επανέλαβε ότι επί του παρόντος δεν υπάρχει “κανένα σαφές εγχειρίδιο κανόνων” για τους κανονισμούς κρυπτονομισμάτων στις ΗΠΑ και παρά το γεγονός ότι ζητούσε συνεχώς από την SEC περισσότερη σαφήνεια, η Coinbase δεν μπορούσε να “πάρει καμία ανατροφοδότηση”.

Αυτό έρχεται μετά την απάντηση του Armstrong στη μήνυση της SEC κατά της Coinbase μέσω Twitter στις 7 Ιουνίου, λέγοντας ότι είναι υπερήφανος που “εκπροσωπεί τον κλάδο στο δικαστήριο” και ότι θα αποκτήσει κάποια “σαφήνεια γύρω από τους κανόνες κρύπτο”.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Πηγή

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: