Το TrueUSD σταματά το minting μέσω της Prime Trust, χάνει το dollar peg

Το Stablecoin TrueUSD (TUSD) έχασε την πρόσδεσή του σε δολάρια τις πρώτες ώρες της 10ης Ιουνίου μετά από μια παύση στις δραστηριότητες κοπής μέσω του τεχνολογικού εταίρου του Prime Trust.

Το πέμπτο μεγαλύτερο stablecoin με βάση την κεφαλαιοποίηση της αγοράς διαπραγματευόταν στα 0,9964 δολάρια στο χαμηλότερο σημείο του. Σύμφωνα με το CoinMarketCap, η αξία του ανέρχεται στα 0,9981 δολάρια τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές. Η τρέχουσα προσφορά του TUSD είναι 2,04 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ η εξασφάλισή του είναι 2,08 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τα στοιχεία της LedgerLens.

Το πρόσφατο depeg έρχεται σε συνέχεια μιας ανακοίνωσης από την TrueUSD, η οποία ανέφερε ότι η κοπή του TUSD μέσω της Prime Trust διακόπηκε μέχρι νεωτέρας. Οι υπηρεσίες κοπής και εξαργύρωσης TUSD μέσω άλλων τραπεζικών συνεργατών παραμένουν ανεπηρέαστες. “Θέλουμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι οι συνεργασίες μας με άλλα τραπεζικά ιδρύματα παραμένουν άθικτες, επιτρέποντας απρόσκοπτες συναλλαγές”, αναφέρει η ανακοίνωση.

Το σταθερό νόμισμα έχει επανειλημμένα χάσει τη σύνδεση με το δολάριο των Ηνωμένων Πολιτειών τους τελευταίους 12 μήνες.

Δεν είναι σαφές αν η διακοπή της κοπής σχετίζεται με τις πρόσφατες φήμες περί χρεοκοπίας της Prime Trust. Η εταιρεία – πάροχος υποδομών fintech με έδρα τη Νεβάδα – απέλυσε το ένα τρίτο του προσωπικού της τον Ιανουάριο. Ενεργούσε επίσης ως μεσάζων για την Binance.US, κρατώντας τα κεφάλαια των πελατών της μέσω τραπεζικών συνεργατών εν μέσω της απόσυρσης των επιχειρήσεων κρύπτο στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η Prime Trust πρόκειται να αγοραστεί σε μια συμφωνία με τον θεματοφύλακα κρυπτογράφησης BitGo. Σύμφωνα με ανακοίνωση στις 8 Ιουνίου, η BitGo υπέγραψε μη δεσμευτική επιστολή προθέσεων για την εξαγορά της εταιρείας. Με τη συμφωνία, η BitGo θα αποκτήσει τις ράγες πληρωμών και το ταμείο IRA κρυπτονομισμάτων της Prime Trust, επιτρέποντάς της να επεκτείνει τις υπηρεσίες διαχείρισης πλούτου της. Οι όροι της συμφωνίας δεν γνωστοποιήθηκαν.

Η πιθανή εξαγορά έρχεται καθώς η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ προτείνει αλλαγές στους κανόνες που περιορίζουν τη δυνατότητα των εταιρειών κρύπτο να ενεργούν ως θεματοφύλακες πελατών.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Πηγή

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: