Ο νομοθέτης του Χονγκ Κονγκ προσκαλεί την Coinbase στην περιοχή παρά τον έλεγχο της SEC

Επιδεικνύοντας την προοδευτική του στάση απέναντι στα κρυπτονομίσματα, ένας νομοθέτης του Χονγκ Κονγκ κάλεσε την Coinbase και άλλα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων να εγκαταστήσουν δραστηριότητες στην περιοχή.

Το μέλος του Νομοθετικού Συμβουλίου Johnny Ng ανέβηκε στο Twitter για να εκφράσει υποστήριξη και βοήθεια σε “όλους τους παγκόσμιους φορείς εμπορίας εικονικών περιουσιακών στοιχείων” όπως η Coinbase. Υπαινίχθηκε επίσης πιθανές ευκαιρίες εισαγωγής στο χρηματιστήριο. Αυτό έρχεται μετά τις πρόσφατες αγωγές της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των Ηνωμένων Πολιτειών εναντίον σημαντικών παραγόντων του κλάδου, όπως η Binance και η Coinbase.

Σε αντίθεση με την επιφυλακτική στάση αρκετών δυτικών χωρών απέναντι στα κρυπτονομίσματα, το Χονγκ Κονγκ έχει υιοθετήσει μια προληπτική προσέγγιση. Τον Ιανουάριο του 2023, ο υπουργός Οικονομικών του Χονγκ Κονγκ Paul Chan δήλωσε την αφοσίωση της κυβέρνησης στη δημιουργία ενός ισχυρού οικοσυστήματος για τα κρύπτο και την fintech. Στη συνέχεια, το Χονγκ Κονγκ διαμόρφωσε επιμελώς κανονισμούς και εφάρμοσε μέτρα συμμόρφωσης για να καλλιεργήσει την επέκταση της βιομηχανίας κρυπτονομισμάτων.

Η Νομισματική Αρχή του Χονγκ Κονγκ (HKMA) αποκάλυψε πρόσφατα την πρόθεσή της να θέσει τις βάσεις για την εισαγωγή ενός ψηφιακού νομίσματος λιανικής της κεντρικής τράπεζας (CBDC). Η πρωτοβουλία αυτή, που ανακοινώθηκε στις 9 Ιουνίου, αποσκοπεί στη διερεύνηση των πλεονεκτημάτων των CBDC ως μέσο πληρωμής για τις καθημερινές συναλλαγές και στη διευκόλυνση της πρόσβασης των πελατών σε ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων.

Η πρόσκληση που απηύθυνε ο Ng καταδεικνύει την αφοσίωση του Χονγκ Κονγκ να γίνει ψηφιακός κόμβος για τον κλάδο των κρύπτο. Οι OKX και Huobi ήταν μεταξύ των πρώτων ανταλλακτηρίων κρύπτο που υπέβαλαν αίτηση για άδειες παροχής υπηρεσιών εικονικών περιουσιακών στοιχείων στην περιοχή.

Η ευνοϊκή προσέγγιση απέναντι στα κρυπτονομίσματα στο Χονγκ Κονγκ έχει επίσης προσελκύσει το ενδιαφέρον διακεκριμένων διεθνών εταιρειών τεχνολογίας. Τον Ιανουάριο, ο νοτιοκορεατικός τεχνολογικός γίγαντας Samsung ανακοίνωσε την εισαγωγή ενός Bitcoin futures active exchange-traded fund on the Stock Exchange του Χονγκ Κονγκ.

Επιπλέον, στα μέσα Φεβρουαρίου εμφανίστηκαν αναφορές που ανέφεραν ότι Κινέζοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι έδιναν στρατηγική έγκριση στις πρωτοβουλίες υπέρ των κρύπτο που ανέλαβε το Χονγκ Κονγκ. Αυτή η αναγνώριση από τις κινεζικές αρχές υπογραμμίζει περαιτέρω τη σημασία των προσπαθειών του Χονγκ Κονγκ στον χώρο των κρύπτο και τον πιθανό αντίκτυπό του στο ευρύτερο τοπίο των ψηφιακών νομισμάτων.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Πηγή

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: