Οι διευθύνσεις Bitcoin που κατέχουν 1 BTC ή περισσότερα φτάνουν το ένα εκατομμύριο: Glassnode

Οι διευθύνσεις πορτοφολιών που κατέχουν ένα ολόκληρο BTC ή περισσότερα ξεπέρασαν το ένα εκατομμύριο.

Το ορόσημο του ενός εκατομμυρίου ολόκληρων νομισμάτων επιτεύχθηκε στις 13 Μαΐου, σύμφωνα με τα στοιχεία της Glassnode.

Καθώς η τιμή του Bitcoin έπεσε περισσότερο από 65% κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους, ο αριθμός των διευθύνσεων πορτοφολιών που κατείχαν ένα Bitcoin ή περισσότερα αυξήθηκε, με τις πιο αξιοσημείωτες αυξήσεις να σημειώνονται κατά τη διάρκεια μιας οξείας κατάρρευσης της αγοράς τον Ιούνιο και από τις 11 Νοεμβρίου, την ημερομηνία που κατέρρευσε η FTX και στη συνέχεια κατέθεσε αίτηση πτώχευσης.

Συνολικά, προστέθηκαν περίπου 190.000 “wholecoiners” από τις αρχές Φεβρουαρίου 2022, καθώς η τιμή του Bitcoin έπεσε από τα υψηλά επίπεδα του Νοεμβρίου 2021.

Ο συνιδρυτής της Glassnode Negentropic δήλωσε στους 54.000 οπαδούς του στο Twitter ότι η καλύτερη στιγμή για να αγοράσετε Bitcoin είναι όταν υπάρχει “αίμα στους δρόμους”.

Τα σχόλιά του έρχονται στον απόηχο των πολυάριθμων μεγάλων τραπεζικών καταρρεύσεων στις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς και της FED που αναζητά πιθανή παύση των αυξήσεων των επιτοκίων τους επόμενους μήνες. Αυτοί είναι μερικοί από τους λόγους για τους οποίους η Glassnode δήλωσε ότι “παραμένει πεπεισμένη” ότι το Bitcoin μπορεί να φτάσει σε μια τιμή 35.000 δολαρίων μεσοπρόθεσμα.

Ενώ ο στρογγυλός αριθμός “ένα εκατομμύριο” αποτελεί μια νέα εγκοπή στα βιβλία των ρεκόρ, αξίζει να επισημάνουμε ότι μια διεύθυνση πορτοφολιού Bitcoin δεν αντιπροσωπεύει πάντα ένα άτομο.

Πολλοί επενδυτές κρύπτο έχουν πολλαπλές διευθύνσεις Bitcoin και άλλες διευθύνσεις ανήκουν σε μεγάλα ιδρύματα, όπως ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων και επενδυτικές εταιρείες που συνήθως κατέχουν μεγάλα ποσά Bitcoin.

Σύμφωνα με στοιχεία από τον πάροχο κρύπτο αναλύσεων CoinGlass, από τα περίπου 19 εκατομμύρια Bitcoin που κυκλοφορούν σήμερα, 1,89 εκατομμύρια από αυτά τα BTC – αξίας 50,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων – βρίσκονται σε μεγάλα ανταλλακτήρια όπως η Binance και η Coinbase.

Επιπλέον, το εντυπωσιακό ποσό των 3 εκατομμυρίων BTC – αξίας 80,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων και αντιπροσωπεύοντας το 17% της συνολικής ποσότητας που κυκλοφορεί – έχει “χαθεί για πάντα”, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Glassnode, η οποία αντλεί τον αριθμό αυτό από ένα συνδυασμό δεδομένων που περιλαμβάνουν BTC που έχουν σταλεί σε “καμένες διευθύνσεις”, πορτοφόλια με χαμένα κλειδιά και μεγάλους λογαριασμούς που παρέμειναν ανέγγιχτοι για περισσότερο από μια δεκαετία.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Πηγή

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: