Η SEC αναθεωρεί την τιμωρία ύψους 22 εκατ. δολαρίων κατά της LBRY, επιδιώκοντας 111 χιλ. δολάρια αντ’ αυτού

Η ρυθμιστική αρχή κινητών αξιών των Ηνωμένων Πολιτειών επιδιώκει να αναθεωρήσει την τιμωρία ύψους 22 εκατομμυρίων δολαρίων κατά της decentralized content platform LBRY, αναγνωρίζοντας ότι είναι απίθανο να είναι σε θέση να διαθέσει τα κεφάλαια για να μπορέσει να το πληρώσει.

Σε μια κατάθεση της 12ης Μαΐου σε περιφερειακό δικαστήριο του Νιου Χαμσάιρ, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ζήτησε τροποποίηση του αιτήματός της για την επιβολή διορθωτικών μέτρων στην επιτυχημένη υπόθεση κατά της LBRY.

Αντί να ζητήσει τα αρχικά 22 εκατομμύρια δολάρια – το ποσό που ισχυρίζεται ότι η LBRY κέρδισε από την πώληση του token της LBRY Credits (LBC), η SEC ζήτησε από το δικαστήριο να επιβάλει πρόστιμο ύψους 111.614 δολαρίων, επικαλούμενη την “έλλειψη κεφαλαίων και τη σχεδόν ανενεργή κατάσταση της LBRY”.

Με το αίτημα ζητείται επίσης να σταματήσει η LBRY να “διεξάγει μελλοντικές μη καταχωρημένες προσφορές τίτλων κρύπτο περιουσιακών στοιχείων”.

“Η Επιτροπή αναγνωρίζει τις δηλώσεις της LBRY ότι είναι ανενεργή, παύει τις δραστηριότητές της και δεν έχει τα κεφάλαια για να πληρώσει μεγαλύτερο πρόστιμο και αναγνωρίζει ότι η ικανότητα πληρωμής ενός εναγομένου είναι παράγοντας κατά την επιβολή αστικής ποινής”, ανέφερε η SEC στην κατάθεση.

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς κατέθεσε για πρώτη φορά αστική αγωγή κατά της LBRY τον Μάρτιο του 2021, ισχυριζόμενη ότι οι πωλήσεις LBC της εταιρείας ήταν μη καταχωρημένες προσφορές κινητών αξιών. Ζήτησε 22 εκατομμύρια δολάρια σε αποζημίωση και το δικαστήριο να διατάξει την LBRY να σταματήσει κάθε περαιτέρω πώληση LBC.

Η SEC κέρδισε την υπόθεση τον Νοέμβριο του 2022, ενώ ο προηγούμενος δικαστής αποφάσισε επίσης ότι το LBC ήταν security.

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς δήλωσε ότι το μικρότερο πρόστιμο ήταν ένας συμβιβασμός μεταξύ “της ανάγκης να εξισορροπηθεί η αποτροπή από μια ποινή με την αδυναμία της LBRY να πληρώσει”.

Σε μια κατάθεση του Δεκεμβρίου, η LBRY ισχυρίστηκε ότι το αίτημα της SEC για 22 εκατομμύρια δολάρια δεν ήταν εύλογο, καθώς ήταν “κατά πολύ” υπερτιμημένο και απέτυχε να “αφαιρέσει οποιαδήποτε από τις νόμιμες επιχειρηματικές δαπάνες της LBRY”.

Η LBRY δήλωσε ότι ο υπολογισμός του ποσού από την SEC “βασίστηκε σε πρόχειρους, υπολογισμούς που έγιναν με βάση τον φάκελο” και ότι το ποσό που ζητούσε “απλώς δεν υποστηρίζεται από το αρχείο”.

Τον Δεκέμβριο του 2022, περίπου ένα μήνα μετά τη νίκη της SEC στην υπόθεση, η LBRY δήλωσε ότι “πιθανότατα θα είναι νεκρή στο εγγύς μέλλον” λόγω του ότι “σκοτώθηκε από τα νομικά χρέη και τα χρέη της SEC”.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Πηγή

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: