Οι ανεπτυγμένες αγορές υστερούν στις ψηφιακές πληρωμές: Διευθύνων Σύμβουλος της BlackRock

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της αμερικανικής επενδυτικής εταιρείας BlackRock, Λάρι Φινκ, τόνισε τις δυνατότητες των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων και του tokenization για τον κλάδο διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων στην ετήσια επιστολή του προέδρου προς την εταιρεία. 

Η επιστολή δημοσιεύτηκε στις 15 Μαρτίου και αφορούσε διάφορα θέματα ενδιαφέροντος για την εταιρεία κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους, συμπεριλαμβανομένων των ψηφιακών στοιχείων. Ο Φινκ τόνισε το αυξανόμενο και διαρκές ενδιαφέρον για αυτούς τους τύπους περιουσιακών στοιχείων, παρά την καταστροφή της FTX.

Είπε πέρα ​​από τη διαφημιστική εκστρατεία, «ενδιαφέρουσες εξελίξεις» συμβαίνουν στον χώρο. Σημείωσε ιδιαίτερα τις «δραματικές προόδους» στις λύσεις ψηφιακών πληρωμών που βοηθούν στην προώθηση της οικονομικής ένταξης σε πολλές αναδυόμενες αγορές όπως η Ινδία , η Βραζιλία και η Αφρική.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον Fink, οι αναπτυσσόμενες αγορές δεν είναι με τον ίδιο ρυθμό όσον αφορά την καινοτομία:

«Αντίθετα, πολλές ανεπτυγμένες αγορές, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, υστερούν στην καινοτομία, αφήνοντας το κόστος των πληρωμών πολύ υψηλότερο».

Η BlackRock διαχειρίζεται επί του παρόντος περίπου 8 τρισεκατομμύρια δολάρια σε περιουσιακά στοιχεία και είναι ένας από τους μεγαλύτερους διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων στον κόσμο. Ο Fink είπε ότι ο κλάδος διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων θα μπορούσε να έχει κάποιες «συναρπαστικές εφαρμογές» της τεχνολογίας στις οποίες βασίζονται αυτές οι καινοτομίες ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων.

Συγκεκριμένα, επαίνεσε τη συμβολή των κατηγοριών περιουσιακών στοιχείων με τις δυνατότητές τους να «οδηγήσουν την αποτελεσματικότητα στις κεφαλαιαγορές, να συντομεύσουν τις αλυσίδες αξίας και να βελτιώσουν το κόστος και την πρόσβαση για τους επενδυτές».

Η δήλωσή του ολοκληρώθηκε χωρίς να αφήνει έξω τους κινδύνους και την ανάγκη ρύθμισης του χώρου κρύπτο, αλλά επισημαίνοντας ότι η εταιρεία θα διερευνήσει περαιτέρω τα ψηφιακά στοιχεία στο μέλλον.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Fink κάνει σχόλια για την αποκεντρωμένη χρηματοδότηση. Μετά την πτώση της FTX, σχολίασε ότι το FTX Token προκάλεσε την πτώση του ανταλλακτηρίου επειδή έρχεται σε αντίθεση με «σε όλη τη βάση του τι είναι τα κρύπτο».

Ωστόσο, στην ίδια συνομιλία, αποκάλεσε ανοιχτά την υποκείμενη τεχνολογία των κρύπτο και του blockchain επαναστατική.

Τον Σεπτέμβριο του 2022, η BlackRock κυκλοφόρησε ένα νέο ETF που επενδύει σε 35 εταιρείες που σχετίζονται με το blockchain.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις Crypto ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Author: Dimitrios Alexandridis

Article: https://cointelegraph.com/news/developed-markets-lagging-behind-in-digital-payments-blackrock-ceo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: