Το Ethereum shanghai hard fork έχει πλέον επίσημη target date 

Οι προγραμματιστές του Ethereum έθεσαν ως ημερομηνία τις 12 Απριλίου για το πολυαναμενόμενο hard fork της Σαγκάης κατά τη διάρκεια της κλήσης All Core Developers Execution Layer #157 την Πέμπτη.

Η αναβάθμιση της Σαγκάης, που ονομάζεται ακριβέστερα “Shapella “, σηματοδοτεί την ολοκλήρωση της πλήρους μετάβασης του Ethereum σε ένα δίκτυο (PoS).

Μόλις ψηφιστεί η ημερομηνία από τους προγραμματιστές και επιβεβαιωθεί μέσω του GitHub, epoch 620.9536, που θα συμβεί στις 12 Απριλίου ή γύρω στις 12 Απριλίου, θα καθοριστεί για την αναβάθμιση στη Σαγκάη. Αυτό σημαίνει ότι η Σαγκάη θα καθυστερήσει ελαφρώς από τον αρχικό στόχο των προγραμματιστών για αυτόν τον μήνα .

Όταν το Ethereum μεταπήδησε σε έναν μηχανισμό συναίνεσης PoS τον Σεπτέμβριο σε ένα συμβάν γνωστό ως Merge , το δίκτυο άρχισε να χρησιμοποιεί επικυρωτές αντί για miners. 

Προτού οι επικυρωτές ενταχθούν στο blockchain PoS του Ethereum, ενημερώθηκαν ότι το staking ETH τους και τυχόν ανταμοιβές θα παραμείνουν κλειδωμένες μέχρι τη Σαγκάη. Ορισμένοι επικυρωτές έχουν κλειδώσει τα χρήματά τους από τον Δεκέμβριο του 2020, όταν κυκλοφόρησε το PoS Beacon Chain του Ethereum .

Τώρα, αυτοί οι επικυρωτές θα μπορούν να αποφασίσουν μετά τις 12 Απριλίου τι θέλουν να κάνουν με το stake τους.

Από τη συγχώνευση, οι προγραμματιστές του Ethereum έχουν εκτελέσει πολυάριθμες δοκιμές προκειμένου να διασφαλίσουν ότι οι staked αναλήψεις ETH θα λειτουργούσαν σωστά. Και οι τρεις δοκιμές στα δοκιμαστικά δίκτυα του Ethereum διεξήχθησαν ομαλά, αν και το τελευταίο testnet hard fork στο Goerli παρουσίασε χαμηλά ποσοστά συμμετοχής επειδή οι κόμβοι επικύρωσης δεν αναβαθμίστηκαν έγκαιρα.

Ενώ οι staked αναλήψεις ETH μπορούσαν να υποβληθούν σε επεξεργασία στο δίκτυο δοκιμών, τα μπλοκ δεν ολοκληρώθηκαν παρά μόνο 90 ​​λεπτά μετά την έναρξη της λειτουργίας του fork.

Ο Ben Edgington, επικεφαλής προϊόντων της Teku, πελάτης Ethereum, είπε στο CoinDesk ότι «παρά τη μειωμένη συμμετοχή, μπορούσαμε να δούμε ότι όλοι οι τύποι πελατών παρήγαγαν έγκυρα μπλοκ και ότι η συμμετοχή αυξήθηκε με την πάροδο του χρόνου. Αυτό μας καθησύχασε ότι τίποτα δεν ήταν θεμελιωδώς λάθος, απλώς καθυστερημένα προγράμματα αναβάθμισης.»

Ο Edgington πρόσθεσε ότι «η απώλεια της οριστικότητας για 90 λεπτά είναι άβολη, αλλά όχι κρίσιμη για τις περισσότερες εφαρμογές ή χρήστες του Ethereum».

Οι προγραμματιστές του Ethereum δεν ανησυχούν ότι αυτό θα συμβεί και στο mainnet. «Είναι πολύ συνηθισμένο οι αναβαθμίσεις δοκιμαστικών δικτύων να είναι λίγο ανώμαλες, αλλά οι άνθρωποι είναι πολύ επιμελείς όσον αφορά τη διατήρηση της υποδομής πονταρίσματος mainnet», είπε ο Edgington.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις Crypto ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Author: Dimitrios Alexandridis

Article: https://www.coindesk.com/tech/2023/03/16/ethereums-shanghai-hard-fork-now-has-an-official-target-date/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: