Νόμος

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ψηφίζει τον τελικό νόμο για το ψηφιακό πορτοφόλι της ΕΕ

Οι Ευρωπαίοι νομοθέτες προχωρούν με την εισαγωγή ενός ψηφιακού πορτοφολιού σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση, περνώντας από την ολομέλεια ψηφοφορία για τη μετάβαση της πρωτοβουλίας σε διοργανικές διαπραγματεύσεις.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ψήφισε στις 15 Μαρτίου υπέρ της διαπραγμάτευσης μιας εντολής για συνομιλίες με τα κράτη μέλη της ΕΕ σχετικά με την αναθεώρηση του νέου ευρωπαϊκού πλαισίου για την ψηφιακή ταυτότητα (eID), σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση. Η ψηφοφορία στην ολομέλεια έφερε 418 ψήφους υπέρ και 103 ψήφους κατά της πρωτοβουλίας, ενώ 24 βουλευτές απείχαν από την ψηφοφορία.

Μετά την έγκριση της ολομέλειας, το συμβούλιο της ΕΕ είναι πλέον έτοιμο να ξεκινήσει αμέσως τις συζητήσεις για την τελική μορφή της νομοθεσίας, ανέφεραν οι νομοθέτες. Η θέση του Κοινοβουλίου κατά τις διαπραγματεύσεις θα βασίζεται στις τροπολογίες που εγκρίθηκαν στην Επιτροπή Βιομηχανίας, Έρευνας και Ενέργειας (ITRE) τον Φεβρουάριο, σημειώνει η ανακοίνωση.

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, το ITRE συμπεριέλαβε το πρότυπο των αποδείξεων μηδενικής γνώσης στις τροποποιήσεις του eID, με σκοπό να επιτρέψει στους πολίτες της ΕΕ να ελέγχουν πλήρως τα δεδομένα ταυτότητάς τους.

«Το σύστημα θα επέτρεπε στους πολίτες να αναγνωρίζουν και να πιστοποιούν την ταυτότητα τους στο διαδίκτυο — μέσω ενός ευρωπαϊκού πορτοφολιού ψηφιακής ταυτότητας — χωρίς να χρειάζεται να καταφεύγουν σε εμπορικούς παρόχους, όπως συμβαίνει σήμερα — μια πρακτική που έχει εγείρει ανησυχίες για την εμπιστοσύνη, την ασφάλεια και το απόρρητο», το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είπε.

Η νομοθετική πρόταση eID, που παρουσιάστηκε τον Ιούνιο του 2021, στοχεύει στη δημιουργία μιας «Ευρωπαϊκής Ψηφιακής Ταυτότητας» και ενός αποκλειστικού ψηφιακού πορτοφολιού για πολίτες και επιχειρήσεις στην ΕΕ. Το «Ευρωπαϊκό Πορτοφόλι Ψηφιακής Ταυτότητας», γνωστό και ως EDIW, στοχεύει να επιτρέψει σε άτομα και εταιρείες στην ΕΕ να αποθηκεύουν δεδομένα ταυτότητας, όπως όνομα και διεύθυνση, καθώς και ψηφιοποιημένα έγγραφα, συμπεριλαμβανομένων δεδομένων για τραπεζικούς λογαριασμούς, πιστοποιητικά γέννησης, διπλώματα και άλλα έγγραφα για διασυνοριακή χρήση.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις Crypto ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Author: Dimitrios Alexandridis

Article: https://cointelegraph.com/news/european-parliament-votes-to-form-final-law-on-eu-digital-wallet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X