Οι αγωγές της SEC συμπιέζουν την καθαρή περιουσία των CEO της Coinbase και της Binance

Οι καθαρές αξίες του διευθύνοντος συμβούλου της Coinbase Brian Armstrong και του διευθύνοντος συμβούλου της Binance Changpeng Zhao (CZ) έχουν υποστεί βαριά πλήγματα λόγω των πρόσφατων αγωγών της ρυθμιστικής αρχής των Ηνωμένων Πολιτειών για τις κινητές αξίες.

Η καθαρή αξία του Armstrong μειώθηκε κατά 289 εκατομμύρια δολάρια και του Zhao κατά 1,33 δισεκατομμύρια δολάρια μέσα σε διάστημα 30 ωρών, αφού η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC) μήνυσε την Binance στις 5 Ιουνίου και στη συνέχεια την Coinbase στις 6 Ιουνίου, σύμφωνα με στοιχεία από το Bloomberg Billionaires Index και το Forbes.

Ο Zhao – ο πλουσιότερος άνθρωπος στη βιομηχανία κρύπτο και ο 54ος πλουσιότερος άνθρωπος συνολικά – είχε πτώση της καθαρής του αξίας κατά 5,1% στα 26 δισεκατομμύρια δολάρια αυτή την εβδομάδα.

Ενώ η καθαρή αξία του διευθύνοντος συμβούλου της Binance έχει ανακάμψει κατά 106% φέτος, εξακολουθεί να είναι μειωμένη κατά 73% από την υψηλότερη καθαρή αξία του, που ήταν 96,9 δισεκατομμύρια δολάρια τον Ιανουάριο του 2022.

Ο Άρμστρονγκ κατατάσσεται ως ο 1.409ος πλουσιότερος άνθρωπος από το Forbes και δέχτηκε το μεγαλύτερο πλήγμα από την τελευταία ενέργεια της SEC με την καθαρή του αξία να μειώνεται κατά 11,8% στα 2,2 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Coinbase κατάφερε να αποκομίσει τα οφέλη μιας ανάκαμψης της αγοράς φέτος, με αύξηση 61% στην καθαρή θέση σε αυτό το διάστημα.

Παρά την πρόσφατη πτώση, ο Zhao και ο Armstrong είδαν αυξήσεις στην καθαρή τους αξία πολύ υψηλότερες από τις αποδόσεις 9% από έτος σε έτος για τους υπόλοιπους στη λίστα των πλουσίων του Bloomberg.

Η SEC μήνυσε τόσο την Binance όσο και την Coinbase, ισχυριζόμενη ότι τα ανταλλακτήρια παραβίασαν διάφορους κανόνες για τις κινητές αξίες, κυρίως επειδή δήθεν προσέφεραν κρυπτονομίσματα που η ρυθμιστική αρχή θεωρεί ότι είναι unregistered securities.

Μετά τις αγωγές, συνολικά 67 κρυπτονομίσματα έχουν πλέον χαρακτηριστεί ως securities από την SEC.

Τόσο η Binance όσο και η Coinbase επιβεβαίωσαν ότι θα υπερασπιστούν “σθεναρά” τις αγωγές που έχουν κατατεθεί εναντίον τους.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Πηγή

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα: