Η καταστολή της SEC σε Binance και Coinbase αυξάνει τον όγκο συναλλαγών DeFi κατά 444%

Ο διάμεσος όγκος συναλλαγών στα τρία κορυφαία αποκεντρωμένα ανταλλακτήρια (DEX) σημείωσε άλμα 444% τις τελευταίες 48 ώρες, καθώς οι επενδυτές κρύπτο ανακάμπτουν από τις πρόσφατες νομικές ενέργειες της ρυθμιστικής αρχής των Ηνωμένων Πολιτειών για τις κινητές αξίες κατά των ανταλλακτηρίων κρυπτονομισμάτων Coinbase και Binance.

Σύμφωνα με συγκεντρωτικά στοιχεία από την CoinGecko, ο συνολικός ημερήσιος όγκος συναλλαγών στα Uniswap v3 (Ethereum), Uniswap v3 (Arbitrum) και PancakeSwap v3 (BSC) – τα οποία αντιπροσωπεύουν το 53% του συνολικού όγκου συναλλαγών DEX τις τελευταίες 24 ώρες – αυξήθηκε κατά περισσότερα από 792 εκατομμύρια δολάρια μεταξύ 5 και 7 Ιουνίου.

Επιπλέον, ο όγκος συναλλαγών στην Curve, ένα DEX που επιτρέπει τη διαπραγμάτευση stablecoins, αυξήθηκε κατά 328%. Τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, το μεγαλύτερο μέρος της συναλλακτικής δραστηριότητας στην Curve επικεντρώνεται στη διαπραγμάτευση των stablecoins USDC και USDT

.Οι όγκοι συναλλαγών στα DEX ξεπέρασαν για λίγο εκείνους του Coinbase κατά τη διάρκεια της φρενίτιδας του memecoin τον Μάιο. Οι επενδυτές κρύπτο έσπευσαν να αγοράσουν tokens όπως το Pepe (PEPE) και το Turbo (TURBO) μέσω του Uniswap και μιας σειράς άλλων αποκεντρωμένων πρωτοκόλλων, καθώς τα memecoins δεν ήταν εισηγμένα σε μεγάλα centralized exchanges.

Καθώς οι όγκοι του DEX αυξήθηκαν, οι καθαρές εκροές – η διαφορά μεταξύ της αξίας των περιουσιακών στοιχείων που εισέρχονται και εξέρχονται από το ανταλλακτήριο – στην Binance έφτασαν τα 778 εκατομμύρια δολάρια. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι τρέχουσες καθαρές εκροές εξακολουθούν να είναι πολύ χαμηλότερες από το συνολικό αποθεματικό του ανταλλακτηρίου. Τη στιγμή που γράφονταν αυτές οι γραμμές, η Binance διατηρούσε ένα υπόλοιπο stablecoin άνω των 8 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η φρενίτιδα της αγοράς έρχεται εν μέσω μιας σειράς νομικών ενεργειών κατά των ανταλλακτηρίων κρύπτο από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC). Στις 6 Ιουνίου, η SEC μήνυσε την Coinbase ισχυριζόμενη ότι προσέφερε unregistered securities και ενήργησε ως unregistered securities broker, μεταξύ άλλων κατηγοριών.

Μια μέρα νωρίτερα, στις 5 Ιουνίου, η SEC μήνυσε την Binance, την Binance.US και τον CEO της Binance Changpeng Zhao (CZ) με παρόμοιες κατηγορίες. Η SEC ισχυρίστηκε ότι η Binance απέτυχε να εγγραφεί ως securities exchange και ως εκ τούτου λειτουργούσε παράνομα στις ΗΠΑ. Σύμφωνα με τις κατηγορίες ο Zhao μηνύθηκε ως “ελέγχον πρόσωπο”.

Αποποίηση ευθύνης: Οι πληροφορίες που περιέχονται σε αυτό το widget δεν προορίζονται και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ή να ερμηνεύονται ως νομικές, φορολογικές, επενδυτικές, οικονομικές ή άλλες συμβουλές. Τίποτα από όσα περιέχονται σε αυτό το widget δεν συνιστά προτροπή, σύσταση, έγκριση ή προσφορά από την Cointelegraph ή από οποιονδήποτε τρίτο πάροχο υπηρεσιών για την αγορά ή πώληση κρυπτοαποθεμάτων ή άλλων χρηματοπιστωτικών μέσων. Σας συμβουλεύουμε να ξοδεύετε μόνο ό,τι έχετε την πολυτέλεια να χάσετε και να ζητάτε πάντα ανεξάρτητη χρηματοοικονομική συμβουλή εάν έχετε αμφιβολίες. Δεν θα πρέπει να αγοράζετε κρυπτογραφικά περιουσιακά στοιχεία εάν δεν κατανοείτε πλήρως τη φύση της αγοράς σας και τους κινδύνους που ενέχει. Συνιστούμε να ανατρέξετε στις σελίδες t&c και βοήθειας/υποστήριξης του εκδότη/διαφημιστή για περισσότερες πληροφορίες.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Πηγή

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα: